Dedalus TeamNet aduce tehnologia de top în spitalele din România

     Dedalus TeamNet lansează suita de soluţii informatice pentru furnizorii de servicii medicale din sectorul public şi privat. Compania aduce o serie de funcţionalităţi inovatoare în România şi ţinteşte în următorii trei ani poziţia de leader pe segmentul software medical.

     Soluţiile informatice care vor fi localizate pentru România, sunt folosite deja cu succes în peste 550 de spitale publice şi private, în peste 50 de UPU, în 500 de Săli de Chirurgie şi de către peste 23.000 de medici de familie. Originare din Italia, sistemele sunt prezente acum în 12 ţări din Asia, Africa şi Europa.

     Lansarea în România este stâns legată de noua lege a sănătăţii şi de nivelul de informatizare în domeniul medical: 
  
      „Gradul scăzut de informatizare din sistemul medical din România este pentru noi o oportunitate. Doar aproximativ 50% dintre cele peste 400 de spitale din România au o soluţie informatică, mai mult sau mai puţin complexă. În plus, contextul legislativ este unul favorabil. Prin implementarea noii legi a sănătăţii, va fi nevoie de o evidenţă mult mai clară şi corectă a costurilor pentru fiecare intervenţie medicală. În lipsa unui sistem informatic matur, acest lucru este imposibil de realizat." Filippo Di Marco, International Manager Dedalus SpA
     Reprezentanţii Dedalus TeamNet vorbesc despre o nouă abordare a dezvoltării sistemelor informatice, pe care o propun ca alternativă la aplicaţiile locale:

    Spre deosebire de aplicaţiile existente în România, venim cu o soluţie informatică dezvoltată pornind de la standarde internaţionale de lucru în domeniul medical, HL7 şi IHE. La aceste <<Bune Practici medicale>> şi la experienţa dobandită în peste 25 de ani de implementări, încercăm să aliniem furnizorii de servicii medicale din România. Ne propunem ca, în următorii trei ani, să devenim lider de piaţă pe acest segment; vom face acest lucru prin sisteme testate, mature şi prin servicii orientate pentru a creşte rata de exploatare a funcţionalităţilor oferite, fără a ne limita la simpla funcţionare a sistemelor. Luam in calcul si o strategie de achizitii." Emilian Costaş, General Manager Dedalus TeamNet

     Conform oficialilor companiei, primul sistem care urmează să fie implementat în România este HIS (Hospital Information System), sistem integrat care acoperă toate punctele strategice dintr-un spital: medical, financiar contabil, resurse umane, gestiune, achiziţii publice, bloc alimentar, raportări statistice, analize noi solicitate de echipa managerială, managementul centrelor de cost, raportări DRG, SIUI şi alte raportări pentru CNAS, CASJ, DSP, Ministerul Sănătăţii.

    Spitalele vor putea achiziţiona întreaga suită de aplicaţii sau doar un singur modul, în funcţie de gradul de informatizare şi de posibilităţile de finanţare.
     Sistemele informatice Dedalus TeamNet sunt dezvoltate pe platforma de ultimă generaţie de la Microsoft şi oferă o serie de funcţionalităţi noi pentru piaţa locală:  brăţara cu un Cod Unic pentru identificarea pacientilor internaţi, editarea FOCG - Foaia de Observaţie Clinică Generală şi FSZ- Fişa de Spitalizare de zi pe dispozitive mobile, soluţii interoperabile cu alte aplicaţii, Dosarul Electronic al Pacientului (conţine informaţii despre alergii, grupă de sange, boli cronice, datele privind anamneza, examenul clinic pe aparate, episoadele medicale, medicaţia administrată, evoluţia stării de sănătate a pacientului), verificarea administrării la timp a medicaţiei prin dispozitive mobile şi RFID,  eBooking , ePrescription  etc.

     „Principalul beneficiar al acestor sisteme informatice este pacientul român, pentru care o astfel de implementare se reflectă în reducerea erorilor în stabilirea diagnosticului, în prescrierea şi administrarea medicamentelor şi în reducerea timpului de aşteptare la doctor. În plus, furnizorii de servicii medicale devin mai eficienţi, au un control mai bun al centrelor de cost şi pot asigura servicii medicale la standarde europene, datorită multitudinii de instrumente şi informatii pe care le punem la dispoziţie. " adaugă Emilian Costaş.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu