Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale


Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) impreuna cu Fundatia Romana a Inimii (FRI) sarbatoresc Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale.

Sub sloganul „Ai grija de inima T.A. – ZI de ZI de ZI!”, ARCHA si Fundatia Romana a Inimii  va invita sambata 18 mai, in Piata Sfatului din Brasov si duminica 19 mai, in Piata Constitutiei din Bucuresti, incepand cu ora 10.00, la evenimentele adresate cu precadere populatiei generale unde medici specialisti cardiologi vor evalua gratuit riscul de boala cardiovasculara si vor masura tensiunea arteriala.

Cu aceasta ocazie, se vor organiza sesiuni educative pentru pacientii diagnosticati cu hipertensiune arteriala 
(HTA) pentru ca acestia sa devina, la randul lor, o sursa certificata de informare pentru alti pacienti – Campionii Inima T.A.

Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) este o alianta intre societatile medicale cu preocupari in domeniul hipertensiunii arteriale (HTA). Scopul primordial al aliantei este promovarea excelentei in domeniul diagnosticului si tratamentului hipertensiunii arteriale, in vederea ameliorarii starii de sanatate a populatiei din Romania. Mai multe informatii pe www.archa.org.ro

Societatile membre ARCHA sunt:
·         Societatea Romana de Cardiologie (Presedinte: Conf. Dr. Ioan Mircea Coman),
·         Societatea Romana de Diabet si Boli de Nutritie (Presedinte: Prof. Dr. Maria Mota),
·         Societatea Romana de Gerontologie si Geriatrie (Presedinte: Conf. Dr. Gabriel Prada),
·         Societatea Nationala de Medicina Familiei (Presedinte: Dr. Rodica Tanasescu),
·         Societatea Romana de Medicina Interna (Presedinte: Prof. Dr. Ion Bruckner),
·         Societatea Romana de Nefrologie  (Presedinte: Prof. Dr. Eugen Mota),
·         Societatea Romana de Neurologie (Presedinte: Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru).

„Ne-am propus un extrem de curajos program care sa aiba ca rezultat o reducere de 10% a ratei de mortalitate cardiovasculara. Asta insemnand 15.000 de romani care ar putea fi salvati in fiecare an datorita unor masuri simple, care sunt puse in practica de catre populatie.” – Prof. Dr. Dan Gaita, Presedinte Fundatia Romana a Inimii

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu