Persoanele cu maladia Parkinson intră în dialog cu medicii timișoreni la o conferință dedicată bolii Parkinson


Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvenţă după boala Alzheimer, afectând peste 70.000 de români. Astfel, singura asociație din România care luptă pentru interesele pacienților români cu Parkinson (Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson) organizează și compania de comunicare medicală Houston NPA, cea de-a cincea ediție a conferinței „Abordarea integrată a bolii Parkinson”, desfășurată sub egida Societății de Neurologie din România. Evenimentul va avea loc pe 23 și 24 mai la Timișoara, la NH Hotel (Str. Johan Heinrich Pestalozzi 1A, Timișoara). 

Principalul obiectiv al conferinței este acela de a facilita schimbul de informații dintre pacienții cu boala Parkinson și componenții echipei medicale responsabile de managementul acestei afecțiuni, dar și de a comunica noutăți și studii recente cu privire la această afecțiune. 

Coordonatorul științific al manifestării este Prof. Dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog, UMF “Victor Babeș” Timișoara. 

“Conferința Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson reprezintă de-acum o manifestare anuală consacrată, o inițiativă a uneia dintre cele mai organizate, active și importante asociații de pacienți din România. În acest an conferința se desfășoară la Timișoara și va avea două părți, una dedicată pacienților în principal și alta dedicată în special medicilor de familie, parteneri importanți în îngrijirea acestor pacienți. Societatea de Neurologie din România se alătură asociației de pacienți prin contribuții la nivelul educației medicale-cu prilejul unor astfel de manifestări, prin consultanță ori de câte ori ne este solicitată și, nu în ultimul rând, prin îmbunătățirea continuă a calității îngrijirii acestor pacienți” a declarat Prof. Dr. Mihaela Simu. 

“Am ajuns la cea de a cincea ediție a conferinței <<Abordarea integrată a bolii Parkinson>> și pot spune că am reușit să facem o tradiție din acest eveniment care urmărește atât informarea pacienților, dar și a cadrelor medicale interesate de problematica bolii Parkinson. Noile filiale de la București, Târgu-Jiu și Asociația parteneră de la Târgu-Mureș sunt o dovadă clară a faptului că suntem tot mai vizibili. Ne propunem pentru viitorul apropiat să deschidem cât mai multe filiale în țară pentru a fi mai aproape de persoanele afectate de boala Parkinson și, sperăm ca cei care sunt deja membri ai Asociației să recomande pacienților, aparținătorilor și personalului medico-social să se înscrie în Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson” a precizat Dan Răican, președinte al Asociației, pacient cu Parkinson din 2001. Dan Răican a reuşit să înfiinţeze Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson la Deva, fiind în acest moment singura organizație de acest gen din România care sprijină bolnavii de Parkinson și care colaborează cu farmaciștii, medicii, cu Societatea Română de Neurologie pentru a găsi cele mai bune soluții pentru bolnavii care suferă de această maladie. Asociatia este membră a Parkinson's Disease Foundation și a European Parkinson's Disease Asociation.

“Houston este alături de Asociația de Luptă Împotriva bolii Parkinson încă de la înființare și mă bucur să văd că an de an tot mai multe persoane beneficiază de suportul oferit de membrii Asociației. Salut prezența din ce în ce mai numeroasă a cadrelor medicale la sesiunile realizate pentru pacienți, semn că își doresc să fie la curent atât cu provocările cu care se confruntă pacienții cu Parkinson zi de zi, dar și să deschidă o linie de comunicare cu colegii din alte specialități, pentru a îmbunătăți îngrijirea acordată acestor pacienți” a declarat Dr. Maria Szerac, director al companiei de comunicare medicală Houston NPA. 

23 mai 2014: Conferință dedicată pacienților cu boala Parkinson

Evenimentul debutează vineri, 23 mai 2014, printr-un workshop dedicat pacienților și aparținătorilor acestora (fie că este vorba de rude, fie că este vorba de personal medical/social specializat), dar și cadrelor medicale care doresc să fie alături de pacienții lor. Evenimentul va avea un pronunțat caracter practic, încercând să furnizeze participanților informații utile pentru a face față cu succes bolii. 
În această zi vor conferenția Prof. Dr. Simu Mihaela, Conf. Dr. Ruxanda Dana Chirileanu, Conf. dr. Gabriel Prada, Dr. Iacob Mihai, Kinetoterapeut Flavius Vorovenci, Dr. Livia Vidoni, Șef. Lucr. Dr. Dan Farcaş, Farm. Aneta Semenescu, Dr. Simona Tămășan, Dr. Ariana -  Bianca Velciov.   

Lectorii prezenți vor aborda subiecte de actualitate despre boala Parkinson, precum: terapiile alternative și nutriție, rolul farmacistului în consilierea bolnavilor, importanţa kinetoterapiei în viaţa de zi cu zi a pacientului cu Parkinson, sindromul de fragilitate si boala Parkinson la vârstnic, monitorizarea bolii de către medicul de familie, drumul bolnavului către cabinetul de psihiatrie, profilul alimentar al bolnavului de Parkinson, optiunile terapeutice in forma avansata a  bolii - cazuri practice, simptomele non-motorii. 

Accesul pacienților și al rudelor acestora este gratuit, pe baza înscrierii prealabile. Programul de vineri se desfășoară între orele 13 si 18. Detalii la daniela.popescu@houston.ro, 0756.030.316. sau 021.317.09.43.

24 mai 2014: Conferință pentru cadrele medicale implicate in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacienților cu Parkinson 

Cadrele medicale cu specialitățile medicină de familie, neurologie, neurochirurgie, reabilitare medicală, kinetoterapie, geriatrie, nutriție, urologie, dar și psihologi și logopezi sunt așteptați sâmbătă, 24 mai, între orele 9-13 la o conferință interdisciplinară coordonată de Prof. Dr. Mihaela Simu, alături de care vor vorbi: Conf. Dr. Gabriel Prada, Dr. Armand Frasineanu, Kinetoterapeut Flavius Vorovenci, Dr. Viorica Dumitru, Șef Lucr. Dr. Dan Farcas și Dan Raican. 
Tematica abordată în cadrul conferinței pentru specialiști va fi axată pe cazuri practice de tratament, provocările bolii Parkinson în cazul vârstnicilor și trucuri din domeniul kinetoterapiei care îmbunătățesc calitatea vieţii pacienților și pot fi transmise de medicii curanți. 
Taxele de participare pentru profesioniștii în sănătate variază între 40 lei și 120 de lei.

Înscrieri eveniment: daniela.popescu@houston.ro, 021-317.09.43
Contact presă: simona.oprea@houston.ro, 0733.076.381

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu