Lipikar Baume AP



Lipikar Baume AP, balsamul anti dermatită atopică de la La Roche- Posay, devine Lipikar Baume AP+ datorită ingredientului Aqua Posay Filiformis, descoperire exclusivă a laboratoarelor LRP. 

Studiind efectele Lipikar Balm AP+ asupra microbiomului, La Roche Posay a arătat că bariera naturală a pielii a fost reconstruită în urma tratamentului. De asemenea, echilibrul pielii s-a păstrat şi în timpul perioadelor de remisie, iar frecvenţa puseurilor de atopie s-a redus considerabil. Microbiomul celor cu eczema atopică s-a schimbat în mod semnificativ după cele 3 luni de tratament, devenind mult mai asemănător cu acela al pielii sănătoase. 

Dermatita atopică este a doua cea mai întâlnită cauză pentru care oamenii vin la dermatolog. Microbiomul pielii este considerat de către specialişti ca fiind co-responsabil pentru dermatita atopică şi alterarea barierei pielii, fiind studiat de laboratoarele La Roche Posay de 15 ani în încercarea de a-l înţelege şi de a crea produse şi tratamente adecvate pentru piele. 

Câtă vreme microbiomul este dezechilibrat, uscăciunea, iritațiile și mâncărimile apar în mod repetat. Microbiomul reprezintă totalitatea microorganismelor care trăiesc în corpul nostru (bacterii, virusuri, fungi). Numeroşi factori îl influenţează: PH-ul, temperatura, umiditatea, salinitatea, concentraţia de sebum, locuinţa, profesia, hainele, administrarea de antibiotice, produsele de igiena folosite, cosmeticele

Dermatita atopică în cifre:
  • 1 din 10 copii este afectat de atopie în peste 100 de țări din întreaga lume
  • 50 milioane de persoane din Europa sunt afectate de atopie
  • 58% dintre copiii care suferă de atopie au probleme cu somnul
  • 73% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor afectează relațiile familiale
  • 85% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor le afectează starea emoțională.

Câteva cifre despre microbiom:
  • Corpul uman are în medie 1013 celule şi de 10 ori mai multe microorganisme, aproximativ 100 000 miliarde, cântărind peste 1,5 kg /persoană.
  • Pe fiecare cm2 al pielii noastre trăiesc aproximativ 1 milion de bacterii.
  • Până acum au fost identificate peste 500 de specii de bacterii care trăiesc pe pielea sănătoasă, cu un potenţial de peste 2 milioane de gene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu