- Conferință Națională Interdisciplinară dedicată depresiei -
23-24 mai 2014, București
Compania de comunicare medicală Houston NPA anunță organizarea Conferinței Naționale “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la București, pe 23 și 24 mai a.c.
Obiectivele Conferinței:
- Furnizarea informațiilor legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie. Potrivit noului pachet de asistență medicală primară se va pune mai mult accent pe prevenție, iar medicii de familie vor trebui să depisteze din timp depresia la copii și la adulții peste 18 ani, cf unui program de screening pentru depresie, considerată afecțiune prioritară.
- Facilitarea dezbaterilor între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare în rândul comunității medicale.
Program creditat EMC și EFC
Manifestarea științifică de înaltă ținută presupune o serie de prelegeri în plen (vineri 23 mai, între orele 14-20 și sâmbătă 24 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie.
La aceste prelegeri în plen sunt așteptați aproximativ 250 participanți: medici (medicină de familie&psihiatrie în principal, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie și gerontologie, cardiologie, medicină internă etc); psihologi, psihoterapeuți; medici rezidenți; farmaciști; reprezentanți ai asociațiilor de pacienți; ai autorităților din domeniul medical.
Teme abordate
- Cabinetul medicului de familie - primul popas în depistarea depresiei.
- Programul de screening pentru depresie;
- Depresia - o cauză semnificativă de dizabilitate.
- “Costurile” depresiei;
- Aderența la tratament-aspectul cheie în tratamentul depresiei;
- Noutăți în terapia antidepresivă;
- Antidepresivele și interacțiunile medicamentoase;
- Legătura medicina de familie-psihiatrie ambulatorie;
- Particularitățile depresiei la copii/adulți/vârstnici;
- Diagnosticul diferențial al depresiei;
- Impactul depresiei asupra sănătății inimii;
- Depresia-paravan pentru bolile somatice;
- Legătura sindromului depresiv cu sindromul dureros;
- Semnele psihiatrice și somatice ale sindromului depresiv;
- Simptomele de discontinuare în tratamentul antidepresiv;
- Amputarea afectivă și depresia;
- Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei;
- Factorii de risc la pacienții depresivi cu comorbidități;
- Influența depresiei asupra aderenței la tratament în cazul bolilor cronice;
- Manifestările endocrinologice/neurologice/de nutriție etc ale depresie;
- Comunicarea cu pacientul depresiv;
- Depresia și mediul virtual;
- Programe educaționale pentru depresie;
- Programul Național de Sănătate Mintală;
- Prezentări de cazuri clinice.
Înscriere
Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 100 lei și 150 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-200 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 50 și 100 lei. Taxele sunt reduse până la 1 mai! Taxele includ: accesul la lucrări, kitul de eveniment, creditarea EMC/EFC, mesele (cină vineri, prânz sâmbătă), pauzele de cafea.
În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare astfel încât impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.
Contacte:
- Manager Proiect: Simona Oprea - PR Manager Houston NPA, simona.oprea@houston.ro, 0733.076.381.
- Înscrieri: Corina Stancu - Events Manager Houston NPA, evenimente@houston.ro, corina.stancu@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179
- Site eveniment: www.despre-depresie.ro (disponibil din 25 martie)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu