Alege să auzi bine! – Campanie de prevenţie a deficienţelor de auz


Ieşenii care doresc să verifice cât de bine aud sau să prevină o afecţiune în această sferă ORL au ocazia să o facă în condiţii avantajoase la Centrul Medical Arcadia Sărărie, până la data de 15 februarie. Campania este lansată de Arcadia în cadrul unui program mai amplu de prevenţie şi responsabilitate, care va continua tot anul 2014, sub titlul „Alege să fii sănătos!”

Hipoacuzia sau scăderea auzului este o problemă de sănătate cu un deosebit impact socio-profesional şi asupra calităţii vieţii. Deficienţele de auz pot apărea la orice vârstă, din cauze diverse, iar succesul tratamentului depinde de depistarea afecţiunii în faze precoce şi de corectitudinea diagnosticului. Vestea bună este că deficienţele de auz pot fi tratate, prin soluţii care merg de la medicamente, până la intervenţii chirurgicale sau corecţii prin protezare auditivă. Vestea rea este că neglijarea simptomelor, lipsa unui diagnostic şi lipsa sau instituirea tardivă a tratamentului pot duce la permanentizarea bolii sau la agravarea sa până la surditate completă. Orice suspiciune legată de o problemă de auz trebuie tratată cu maximă atenţie, iar consultul ORL, completat de investigaţiile specifice – audiogramă, timpanogramă – reprezintă soluţia pentru a reveni la un auz normal şi la o viaţă de bună calitate.

Din toate aceste motive, Arcadia debutează în programul său de prevenţie pe anul 2014 cu facilităţi create în sfera ORL, pentru investigarea şi diagnosticul deficienţelor de auz. Pachetele medicale cu preţuri reduse includ o consultaţie la medicul ORL plus o audiogramă tonală sau o timpanogramă, după caz. 

Serviciile sunt disponibile la Centrul Medical Arcadia Sărărie, până la data de 15 februarie 2014, şi se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor. Programarea la serviciile cu discount oferite în campania „Alege să auzi bine!” se face în ordinea solicitărilor, în limita locurilor disponibile, prin intermediul serviciului Call Center Arcadia, la numărul de telefon 0232 920. 

Pachetele medicale promoţionale costă 70 de lei cu bilet de trimitere CAS emis de medicul de familie, respectiv 100 de lei dacă pacientul nu are bilet de trimitere, ceea ce înseamnă că discounturile oferite variază între 34% şi 50% faţă de preţurile de listă. Detaliile campaniei de prevenţie sunt disponibile pe site-ul www.arcadiamedical.ro.

Programul de prevenţie şi responsabilitate „Alege să fii sănătos!” va fi derulat de reţeaua medicală Arcadia pe parcursul întregului an 2014 şi va include numeroase acţiuni, evenimente şi campanii promoţionale lunare, prin care Arcadia va îndemna pacienţii să prevină boala în loc de a o trata şi va facilita accesul acestora la serviciile medicale de care au nevoie.


Jurnalul Pacientului cu BPOC – ghid de informare și monitorizare


S-a lansat Jurnalul Pacientului cu BPOC, un instrument util atât medicilor pneumologi, cât şi pacienţilor cu risc de acutizare a bolii.


Ţara noastră ocupă locul 3 în Europa la mortalitatea cauzată de BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronică), o boală pulmonară cronică, cauzată în 90% din cazuri de fumat; 
75% dintr ecei care sunt diagnosticați cu BPOC renunță la tratament și aleg să ignore simptomele acesteia; specialiștii pneumologi atrag atenția că, netratată, boala poate fi fatală;
Jurnalul Pacientului cu BPOC este un răspuns practic la statisticile negative și urmărește sprijinirea relaţiei medic-pacient şi informarea corectă, astfel încât pacientul să gestioneze corect primele reacţii la acutizarea bolii.

Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul GSK România, a lansat, astăzi, Jurnalul Pacientului cu BPOC – ghid de informare și monitorizare care ajută pacienții și medicii să țină sub control această boală cronică. 

Ghidul informativ Jurnalul Pacientului cu BPOC va fi distribuit gratuit prin intermediul medicilor, ca prim pas în educarea celorpeste 1 milion de români care se confruntă cu această afecțiune, cu scopul de a-i ajuta să-și înțeleagă boala și să învețe să o controleze. Totodată, Jurnalul reprezintă și un instrument de monitorizare, util pentru medici în gestionarea evoluției bolii. 

Jurnalul a fost creat ca răspuns la realitățile și statisticile negative din jurul BPOC, care avertizează că numai 25% dintre persoanele diagnosticate urmează un tratament regulat, în ciuda faptului că în lipsa acestuia, boala se agravează, modifică dramatic viața pacientului, (care ajungesă nu mai poată respira la cel mai mic efort) și poate fi fatală. Jurnalul își propune să favorizeze acceptarea tratamentului de către pacient și să îl asiste în lupta împotriva bolii cu sfaturi auxiliare.

“Jurnalul Pacientului cu BPOC familiarizează pacientul cu efectele bolii și consecințele renunțării la tratament. Ghidul este util fiindcă sprijină investigațiile medicului și învață pacientul să-și controleze boala, explicându-i inclusiv cum să gestioneze o criză atunci când este singur”, a declarat Prof. Dr. Florin Mihălțan, Președintele Societății Române de Pneumologie, organizatorul acestui proiect.

În fiecare an, BPOC este responsabilă pentru moartea a 3 milioane de oameni - de două ori mai multe decese decât cele cauzate de accidentele de mașină, sau de HIV/SIDA,din întreaga lume. Totodată, în România prevalenţa acestei boli scade sub pragul vârstei de 35-40 de ani, iar peste 50% din populaţia de peste 40 de ani din România a fost identificată ca fiind la risc de BPOC .

Pe lângă aderența scăzută la tratament, mortalitatea ridicată a acestei afecțiuni este pusă și pe seama lipsei de informare: în timp ce BPOC este o boală pulmonară incurabilă cauzată în 90% din cazuri de fumat, majoritatea fumătorilor suferă de BPOC fără să știe. Astfel, jumătate din cazuri nici nu ajung să fie diagnosticate, din cauza simptomelor ascunse, ușor de ignorat și de confundat cu un dat al vârstei. În acest context, specialiștii pneumologi atrag atenția asupra necesității de a derula inițiative de informare a populației asupra importanței tratării și diagnosticării timpurii a acestei boli.

“Jurnalul Pacientului cu BPOC este, în primul rând, un excelent instrument de monitorizare a bolii, atât din perspectiva medicului, cât mai ales a pacientului – el poate acum să compare stadiile de boală în diferite momente de timp, corelate cu diverse decizii de viaţă pe care le ia pentru controlul afecţiunii de care suferă. De asemenea, şi familia, un vector extrem de important de influenţare a pacientului, are vizibilitate asupra evoluţiei stării acestuia de sănătate”a declarat Prof. As. Ruxandra Ulmeanu, Medic primar pneumolog-bronholog, Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” Bucureşti şi unul dintre realizatorii ghidului.

“Aceasta este a doua inițiativă de acest fel pe care GSK Romania o susține în ultimul an în sensul facilitării accesului la informație pentru pacienții cu boli respiratorii, după ce anul trecut am susținut crearea, de către partenerii noștri din SRP, a Jurnalului Pacientului cu Astm. Avem 40 de ani experiență în aria bolilor respiratorii și ne-am asumat în totalitate angajamentul de a fi un real sprijin pentru echipa medic-pacient, atât prin portofoliul nostru de produse inovatoare, cât și prin susținerea creării instrumentelor moderne de management al bolilor, precum Jurnalul Pacientului cu BPOC”, a declarat dr. Dana Constantinescu, directorul medical al GSK România. 

Despre Jurnalul Pacientului cu BPOC

Construit ca un ghid al pacientului cu BPOC, care să fie util și medicului în monitorizarea pacienților, Jurnalul cuprinde 64 de pagini cu informații despre simptome, analize, semnele de exacerbare a bolii, sfaturi practice ¬despre dieta potrivită sau renunțarea la fumat, cu scopul de a arăta cum boala poate fi ținută sub control, oferind totodată și un instrument de evaluare și monitorizare al acesteia, dedicat medicilor. Jurnalul tipărit va fi pus la dispoziție gratuit pacienților care suferă de BPOC, prin intermediu lmedicilor pneumologi. 

Pentru mai multe informaţii:
Daniela Spiridonescu, GMP PR 40 740 038 544 daniela.spiridonescu@pr.gmp.ro
Adelina Nedelcu, Communication Executive GSK România 40 732 307 274, adelina.e.nedelcu@gsk.com

Campania Națională Zilele V – Protejează-ți feminitatea!


Știai că :

La nivel mondial - 
  • 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog pe an sunt asociate cu vaginite, duc la  alterarea calităţii vieţii și au un risc înalt de recăderi şi recidive ?
  • aproximativ 1 miliard de femei pe an suferă infecții de tract urinar sau infecții vaginale ?
  • 1 din 3 femei  până la vărsta de 25 ani va avea cel puțin un episod diagnosticat și tratat de infecție de tract urinar ?
  • doar 22% din femei mențin o floră vaginală normal ?
  • până la 78 % din femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deşi nu prezintă simptomele clasice ?
  • 46.7% din totalul vaginitelor sunt micotice ?

In România – 

  • Conform datelor de piața disponibile se concluzionează ca foarte multe femei cu infecții vaginale sunt nediagnosticate sau se autotratează. 
  • Automedicația este o problemă de sănătate publică, cu atât mai mult cu cât importanța unui consult medical și riscurile automedicației nu sunt conștientizate ?
  • Tratamentul de scurtă durată nu eradichează îndeajuns microorganismele și duce la o creștere a infecțiilor recurente?
  • In cazul apariției simptomelor de infecție vaginală este foarte importantă programarea de urgență a unui consult medical  în cel mult o săptămână de la apariția simptomatologiei ?

Înscrie-te în Campania Națională  Zilele V - Protejează-ți feminitatea!


Consultațiile gratuite se fac doar pe bază pe programare telefonică.

Campanie susținută de : 
Prin Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în  Obstetrică și Ginecologie, Director Departament de Obstetrică și Ginecologie UMF ‘’Carol Davila’’, București

Lista clinicilor participante la campanie:
Bucuresti Centrul Medical Academica http://www.academica-medical.ro/
Bucuresti Donna Medical Center http://www.donna-medicalcenter.ro/
Arad Centrul Medical Laser-System http://www.lasersystem.ro/
Bacau Clinica Palade http://www.clinicapalade.ro/
Brasov MedLife Maternitatea Eva http://www.medlife-eva.ro/
Cluj Napoca Centrul Medical Transilvania http://www.cmtransilvania.ro/
Constanta Euromaterna http://www.euromaterna.ro/
Craiova Maternitatea Madonna Maria http://www.maternitateamadonna.ro/
Focsani Iunona Med
Iasi Omini Clinic http://www.ominiclinic.ro/
Iasi Prolife Clinics http://www.prolifeclinics.ro/
Iasi Centrul Medical Medis http://www.centrulmedis.ro/
Oradea Spitalul Pelican http://www.spitalpelican.ro/
Pitesti Centrul Medical Dr. Luca http://www.drluca.ro/
Ploiesti Spital Lotus http://www.spital-lotus.ro/
Ploiesti Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti http://www.maternitate-ploiesti.ro/
Satu Mare Clinica Gynoprax http://www.gynoprax.ro/
Suceava Centrul Medical Bucovina http://www.arcadiamedical.ro/contact/administratie/
Targoviste Promed System http://www.clinica-promed.ro/
Timisoara Clinica Medicala Progyn http://www.progyn.ro/
Timisoara Centrul Medical Al Jobory http://www.dr.aljobory-medicalcenter.ro/ro/contact-ro
Timisoara Clinica Medicala Gyniclinique http://gyniclinique.ro/

Pentru mai multe detalii accesati: 
www.zilelev.com
www.facebook.com/zilelev

Campania Națională Zilele V – Protejează-ți feminitatea!

Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie susține începand cu luna februarie 2014, campania de informare, educație și comunicare medicală privind sănătatea femeii: Zilele V – Protejează-ți feminitatea! campanie națională ce va cuprinde pe lângă informare/educație medicală, consult ginecologic de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea infecțiilor vaginale. 


Începând cu luna februarie 2014, în 23 clinici medicale din 16 orașe: București, Brașov, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timișoara, Pitești, Oradea, Cluj Napoca, Ploiești, Târgoviște și Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicală privind sănătatea femeii, consultații ginecologice de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea corectă a infecțiilor vaginale.

“Automedicația este o problemă de sănătate publică în România. Importanța unui consult medical și riscurile automedicației nu sunt conștientizate de mare parte dintre paciente și, de cele mai multe ori, sănătatea devine o prioritate doar atunci când este amenințată.Consultația ginecologică de rutină, însoțită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel puțin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual și o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză.”spune Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, Director Departament de Obstetrică și Ginecologie UMF ‘’Carol Davila’’, București.

“În România, din cauza accesului dificil la informații de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă și a automedicației, situația este alarmantă. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate și nu numai că nu vor avea efect în ameliorarea simptomelor, pot chiar să le agraveze și să determine efecte nefavorabile.” adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar și de screening privind infecțiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân nediagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic.

Despre infecțiile vaginale

La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare). Vaginitele infecţioase sunt infecţii vaginale asociate cu un agent patogen străin și se împart în : vaginite micotice (numite micoze vaginale sau vaginite fungice), vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotică + bacteriană) și infecții cu transmitere sexuală. Dintre acestea, un procent important (24,6 %) îl reprezintă infecțiile mixte.

Dintre infecțiile cu transmitere sexuală, subliniem infecția cu tricomonas vaginalis care necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infecția este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alți germeni patogeni și necesită și tratamentul partenerului. Pentru celelalte tipuri de infecții vaginale se preferă tratamentul pe cale vaginală.

Vaginitele duc la alterarea calităţii vieţii și au un risc crescut de recăderi şi recidive. Prezintă un tablou deseori acut, sever (cu inflamaţie locală), leucoree (scurgeri vaginale), prurit, iritaţie, disconfort, furnicături, durere, senzaţii de arsură, disurie (arsuri micţionale)și dispareunie (durere în timpul raporturilor sexuale). De aceea, în cazul apariției simptomelor de infecție vaginală este foarte importantă programarea de urgență a unui consult medical în cel mult 1 săptămână de la apariția simptomatologiei. De asemenea, un tratament corect este esențial pentru vindecare și prevenirea recurenței.

„Un diagnostic corect, urmat de un tratament polivalent, corect condus, în paralel cu explicarea clară a regulilor privind schema de tratament, au consecințe favorabile pe termen lung, eliminând astfel riscul de recăderi și recurențe pentru orice tip de infecție vaginală. Numai cadrele medicale pot diagnostica și trata corect o infecție vaginală, deoarece numai medicul poate pune diagnosticul de infecție vaginală și a tipului de infecție, pe baza istoricului medical și al examenului vaginal.” adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

La ce ne expunem?

Studii recente au arătat că infecțiile vaginale lăsate netratate sau automedicația duc la complicații, pe lângă creșterea potențialului de reinfecție și recăderi. Infecțiile vaginale cresc vulnerabilitatea la infecții și, eventual, cervicită (termen care include toate inflamațiile colului uterin), infertilitate dar și disconfort zilnic, persistent, infecții superficiale ale pielii și lista poate continuă.

Amintește-ți că sănătatea este o prioritate, înscrie-te în Campania Națională Zilele V - Potejează-ți feminitatea!

Consultațiile gratuite se fac doar pe bază de programare telefonică.

Campanie susținută de : 

Prin Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în  Obstetrică și Ginecologie, Director Departament de Obstetrică și Ginecologie UMF ‘’Carol Davila’’, București




Lista clinicilor participante la campanie:

Bucuresti / Centrul Medical Academica / http://www.academica-medical.ro/
Bucuresti / Donna Medical Center / http://www.donna-medicalcenter.ro/
Arad / Centrul Medical Laser-System / http://www.lasersystem.ro/
Bacau / Clinica Palade / http://www.clinicapalade.ro/
Brasov / MedLife Maternitatea Eva / http://www.medlife-eva.ro/
Cluj Napoca / Centrul Medical Transilvania / http://www.cmtransilvania.ro/
Constanta / Euromaterna / http://www.euromaterna.ro/
Craiova / Maternitatea Madonna Maria / http://www.maternitateamadonna.ro/
Focsani / Iunona Med
Iasi / Omini Clinic / http://www.ominiclinic.ro/
Iasi / Prolife Clinics / http://www.prolifeclinics.ro/
Iasi / Centrul Medical Medis / http://www.centrulmedis.ro/
Oradea / Spitalul Pelican / http://www.spitalpelican.ro/
Pitesti / Centrul Medical Dr. Luca / http://www.drluca.ro/
Ploiesti / Spital Lotus / http://www.spital-lotus.ro/
Ploiesti / Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti / http://www.maternitate-ploiesti.ro/
Satu Mare / Clinica Gynoprax / http://www.gynoprax.ro/
Suceava / Centrul Medical Bucovina / http://www.arcadiamedical.ro/contact/administratie/
Targoviste / Promed System / http://www.clinica-promed.ro/
Timisoara / Clinica Medicala Progyn / http://www.progyn.ro/
Timisoara / Centrul Medical Al Jobory / http://www.dr.aljobory-medicalcenter.ro/ro/contact-ro
Timisoara / Clinica Medicala Gyniclinique / http://gyniclinique.ro/

Pentru mai multe detalii accesati:
www.zilelev.com
www.facebook.com/zilelev

Al 14-lea Congres Naţional de Medicină Internă, cel mai mare congres medical din România


Călimăneşti - Căciulata, 2 Apilie - 5 Aprilie 2014

        
Miercuri, 2 Aprilie 2014, la Călimăneşti - Căciulata, se vor deschide lucrările celui de al 14-lea Congres Naţional de Medicină Internă organizat de Societatea Română de Medicină Internă (SRMI)
            
Eveniment de înaltă ţinută academică, Congresul înregistrează un număr record de participanţi - peste 1.500 de cadre medicale (medici specialişti, rezidenţi, medici primari, şefi de secţie, profesori şi şefi de catedră).
           
De asemenea, pe data de 2 aprilie  se vor organiza cursuri precongres.
          
În paralel cu lucrările Congresului se va organiza o amplă expoziţie în cadrul căreia peste 50 de companii farmaceutice şi de aparatură medicală îşi prezintă produsele în spaţii special amenajate.
           
Congresul National de Medicina Interna este un eveniment de marcă în lumea medicinei interne, cel mai mare de acest gen din Romania. El reprezintă un mijloc de dezvoltare şi afirmare a celor mai buni specialişti în medicina internă, precum şi un cadru oficial de diseminare a informaţiilor cu privire la cele mai noi descoperiri în domeniu. Nu în ultimul rând, reprezintă o oportunitate pentru specialiştii în diverse discipline de a schimba opinii între ei sau cu colegi din alte ţări.   
           
Societatea Română de Medicină Internă este afiliată la Federaţia Europeana de Medicină Internă, cea mai prestigioasă asociaţie profesională de gen din Europa, iar membrii SRMI sunt membri şi ai Federaţiei Europene de Medicină Internă.
          
SRMI editează publicaţia de profil "Medicina internă".

www.srmi.ro
www.medicina-interna.ro
Secretariat organizatoric: ELLA CONGRESS &Events
Persoana de contact: Chiriac Ana-Maria
Email: ana.chiriac@ella.ro 
Tel : 021 315 65 11

Sunteți interesat de managementul bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare, al diabetului și al obezității, al bolilor pulmonare sau al cancerului?


Vă invităm la cel mai important eveniment dedicat bolilor cronice netransmisibile!
Al III-lea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile
21-22 februarie 2014, București
                Lideri ai societății medicale românești din domeniile cardiologie, neurologie, diabet, obezitate, boli pulmonare și oncologie se reunesc pentru combaterea bolilor cronice netransmisibile.  Al III-lea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile este singurul eveniment din peisajul medical românesc care dezbate în același cadru, problematica celor mai grave afecțiuni ale secolului nostru: bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, diabetul și obezitatea, bolile pulmonare cronice și cancerul.
Tematica din acest an a Congresului are ca punct de plecare follow-up-ul Adunării Generale a Organizației Mondiale a Sănătății, pe subiectul prevenției și controlului bolilor cronice netransmisibile. Astfel, manifestarea va fi structurată în sesiuni generale de dezbatere a problematicii bolilor cronice netransmisibile și în workshop-uri dedicate stabilirii unor direcţii concrete de management al bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare, diabetului, cancerului și bolilor pulmonare cronice.
Aflat la cea de-a treia ediție, Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile este deja o manifestare de referință a lumii medicale românești și în același timp o importantă sursă de informare pentru medicii specialişti ai fiecărei afecţiuni vizate.
Vă aşteptăm la cel de-al treilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile din 21-22 februarie 2014, Hotel Ramada Parc, București!
Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC. Participarea este gratuită şi se face pe baza înscrierii pe site-ul www.bolicronice-netransmisibile.ro, în limita locurilor disponibile.
Organizator ştiinţific:
Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Managementul acestui eveniment este asigurat de Sănătatea Press Group