Peste 400 de participanți la ceremonia de deschidere a Congresului Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014


Medici, zeci de profesori în domeniul pneumologiei, atât din ţară, cât şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor au luat parte la ceremonia de deschidere a celui de-al XXIII-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie. Într-o atmosferă în care știința și arta, cunoașterea și frumosul și-au dat mâna, festivitatea a inaugurat cele patru zile de sesiuni științifice, comunicări orale şi ateliere practice desfăşurate la Hotelul Ramada din Sibiu.



Organizat o dată la doi ani, Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie aduce în prim plan istoria, tradiţia şi performanţa pneumologiei româneşti, prin implicarea profesioniştilor în promovarea asistenței medicale, educației și cercetării științifice în domeniul bolilor respiratorii.

„Activitatea organizaţiei noastre profesionale în ultimii doi ani (şi nu numai) a fost şi s-a înscris permanent pe o curbă ascendentă, cu o dinamică invidiată de multe alte societăţi profesionale. Colaborările cu parteneri de mare acoperire în Forumul de Prevenţie, în conferinţele de boli cronice netransmisibile, conferinţele de management al bolilor cronice, screeningurile de spirometrie de Ziua BPOC sau Ziua Astmului au implicat numeroşi colegi, cărora doresc să le mulţumesc pentru contribuţia la completarea noii imagini a pneumologiei româneşti”, a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedinte al Societăţii Române de Pneumologie (SRP).

Printre invitaţii de seamă prezenți la ceremonia de deschidere a celui de-al XXIII-lea Congres Naţional al Societății Române de Pneumologie s-au numărat Ovidiu-Ioan Sitterli, prefectul Sibiului, prof. dr. Silviu Morar, decanul Facultății de Medicină de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Rodica Țârlea, şeful Serviciului de Administrație Publică Locală și coordonator Spitale în cadrul Consiliului Județean Sibiu, dr. Ovidiu Frâncu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Județul Sibiu, precum și prof. dr. Paul Stoicescu, Președinte de onoare al Societății Române de Pneumologie și Președinte al Secțiunii de Pneumologie din cadrul Academiei de Științe Medicale.

Deşi nu a putut fi prezent la festivitatea de deschidere a manifestării medicale de înaltă ţinută ştiinţifică, Ministrul Sănătăţii, dr. Nicolae Bănicioiu, a felicitat organizatorii printr-un mesaj scris: „Salut organizarea celui de-al XXIII-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie, un eveniment cu participare internaţională, care marchează tradiţia, istoria şi profesionalismul unei societăţi ştiinţifice de referinţă pentru specialităţile medicale din România. Sunt bucuros că lumea medicală din ţara noastră are o societate ştiinţifică atât de dinamică precum Societatea Română de Pneumologie - o societate care se implică activ în numeroase acţiuni de educaţie medicală continuă, dar şi de educaţie a populaţiei”.

Participanţii la deschiderea oficială a manifestării ştiinţifice au avut ocazia de a urmări, în premieră, un mic film documentar despre istoria „deschizătorilor de drumuri din pneumologia românească”. 

Totodată, în prima zi a evenimentului a avut loc şi festivitatea de decernare a Premiilor de excelenţă ale Societății Române de Pneumologie. Distincţiile, în număr de 30, au fost acordate celor care s-au remarcat în organizarea activităţii ştiinţifice şi în promovarea imaginii societăţii, în perioada 2012-2014.

Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014 reunește 123 de lectori naționali și internaționali, 25 de simpozioane majore şi 70 de comunicări orale în cadrul cărora sunt prezentate cele mai noi informaţii referitoare la prevenţia, depistarea precoce, tratamentul şi monitorizarea afecţiunilor respiratorii. 

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Pneumologie
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu