INTERDIAB 2015


INTERDIAB 2015 - locul de întâlnire al cercetătorilor și profesioniștilor din domeniile diabetului zaharat şi nefrologiei

Asociaţia pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale va organiza anul viitor, în premieră pentru România, manifestarea ştiinţifică „International Conference on Interdisciplinary Management of Diabetes Mellitus and its Complications – INTERDIAB 2015”. Scopul evenimentului este de a evidenţia importanţa cercetării medicale în domeniul diabetului zaharat şi al complicaţiilor asociate.

Organizatorii anunţă un program ştiinţific complex, care va aborda teme variate şi de maximă importanţă din domeniul diabetului zaharat şi al bolii cronice de rinichi diabetice (BCRD), printre care amintim: factorii metabolici asociați cu etiologia și progresia bolii cronice de rinichi diabetice, profilaxia și managementul terapeutic al denutriției în BCRD, terapia conservatoare și de substituție renală în BCRD, evaluarea și managementul riscului cardiovascular la pacienții cu BCRD, tulburări hormonale asociate cu dezvoltarea și progresia BCRD, obezitatea și boala cronică de rinichi diabetică, precum şi neuropatia somatică și autonomă în BCRD.

„Scopul acestei manifestări este să atragem atenţia şi să reunim profesioniştii din diferite specialităţi medicale în jurul pacientului cu boală cronică de rinchi diabetică. Această idee rezultă din faptul că persoana cu boală cronică de rinichi diabetică necesită o abordare interdisciplinară. De aceea am numit manifestarea INTERDIAB, pentru a atrage atenţia asupra acestei valenţe a problematicii diabetului zaharat. Împreună putem avea o viziune complexă asupra persoanei cu diabet zaharat şi a complicaţiilor asociate, începând cu boala cronică de rinichi, tema IINTERDIAB 2015. Astfel, vrem să aducem împreună medici, cercetători din sfera diabetologiei, nefrologiei, endocrinologiei, specialişti care se ocupă de studiul obezităţii, nutriţionişti, cardiologi, neurologi şi specialişti în managementul piciorului diabetic, pentru a dezbate ultimele cercetări şi informaţii din domeniu”, a declarat conf. dr. Cristian Serafinceanu, presedintele Asociaţiei pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale si preşedintele conferinţei INTERDIAB.

INTERDIAB 2015 se va diferenţia de alte manifestări ştiinţifice din domeniul medical prin faptul că va cuprinde doar lucrări originale, care vor face parte din volumul de proceeding ce va fi trimis spre indexare în bazele de date internaționale (ISI Thompson Reuters Database/Scopus/Index Copernicus etc). De asemenea, la eveniment vor fi invitate unele dintre cele mai importante somităţi din domeniile diabetului zaharat şi nefrologiei.

Programat în perioada 27-28 martie 2015, la București, evenimentul își propune să devină forumul de discuții și locul de întâlnire al cercetătorilor și profesioniștilor implicaţi în managementul bolii cronice de rinichi diabetice atât din România, cât şi din străinătate.

Vom aduce în România reputaţi specialişti în domeniile diabetului zaharat şi nefrologiei, recunoscuţi la nivel internaţional. Este vorba despre profesori de la mari universităţi şi clinici medicale din Europa şi nu numai, care ne-au onorat cu prezenţa domniilor lor şi la congresele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. De asemenea, vor fi alături de noi şi tineri specialişti, doctoranzi, care îşi vor prezenta cercetările originale referitoare la boala cronică de rinichi diabetică. Vrem ca prin această primă manifestare să punem bazele unei tradiţii de discuţii şi dezbateri interdisciplinare privind problematica diabetului zaharat şi a complicaţiilor asociate. Nu în ultimul rând, sperăm că prin tema INTERDIAB 2015 să facem un pas înainte în cunoaşterea bolii renale diabetice din punct de vedere multidisciplinar, precum şi să stimulăm dezvoltarea cercetării medicale româneşti”, a mai adăugat conf. dr. Cristian Serafinceanu.

INTERDIAB promovează lucrările și cercetările originale în domeniu și se doreşte a fi organizat anual, pentru ca profesioniștii care își desfășoară activitatea în diabetul zaharat şi domeniile conexe să beneficieze de o continuitate susținută a educației medicale.

Mai multe informaţii despre manifestarea ştiinţifică pot fi găsite pe website-ul evenimentului: www.interdiab.ro.

Organizator ştiinţific: Asociaţia pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu