Grăsimi esenţiale pentru creier din Uleiul de peşte


Dacă am stoarce toată apa din creier, am descoperi că 60% din masa uscată este formată din grăsimi. 
Acestea, supranumite şi grăsimile inteligenţei, adevărate cărămizi ale creierului, sunt acizi graşi nesaturaţi, din gama Omega-3, pe care corpul uman nu-i poate sintetiza, ei fiind esenţiali pentru sănătatea mentală, deoarece  formează şi hrănesc creierul.

Un raport ideal pentru metabolismul nostru este un raport de 1:1  Omega-3:Omega-6. 

De remarcat că, consumul real de Omega-6 este de cca 20 de ori mai mare, ceea ce constituie un factor proinflamator.

Omega-3 are efecte antiinflamatoare la nivelul creierului, al inimii şi al articulaţiilor, dar şi la nivel digestiv şi dermatologic.

În cazul în care celulele corpului uman şi ale creierului uman sunt lipsite de aceşti acizi graşi esenţiali, de care au nevoie pentru a creşte şi a funcţiona, celulele îi vor înlocui cu alte grăsimi similare, dar neadecvate,  care le vor diminua funcţiile.

Nivelurile ridicate de „acizi graşi de înlocuire“ în sânge sunt asociate cu persoanele care suferă de depresie sau de deficit de atenţie (ADHD). Cele mai ”rele” grăsimi pentru funcţionarea creierului sunt cele hidrogenate sau parţial hidrogenate şi grăsimile trans, care înlocuiesc grăsimile Omega-3, fiind asociate cu inflamaţia, cu colesterolul rău şi cu placa ateromatoasă.

Grăsimile ”inteligenţei” sunt necesare încă din perioada prenatală, în perioada extrem de solicitantă a sarcinii, când femeile au nevoi crescute de acizi graşi Omega-3, atât pentru sănătatea proprie cât şi a copilului, dar şi după sarcină, în perioada alăptatului, când bebeluşii se pot bucura de acţiunea pozitivă pe care le-o oferă acizii graşi Omega-3.

În ultimul trimestru de sarcină se definitivează formarea creierului copilului, a retinei şi a sistemului nervos, pe baza rezervelor de Omega-3 ale mamei. Dacă aceste rezerve sunt sărace, pot apărea carenţe în dezvoltarea copilului, iar epuizarea completă a acestor rezerve poate duce la depresia postpartum a mamei.

Adesea, copiii născuţi prematur şi cei cu o dezvoltare intrauterină încetinită au la naştere o cantitate sanguină redusă de acizi graşi Omega-3.

Dezvoltarea creierului este mai rapidă în timpul primului an de viaţă, când creierul copilului se triplează în mărime. În această etapă de creştere rapidă a sistemului nervos central, creierul foloseşte 60% din energia totală consumată de copil, iar 50% din caloriile zilnice ale unui copil provin din grăsimi. 

Prevenirea naşterii premature, a depresiei postnatale a mamei, favorizarea unui travaliu mai uşor, dezvoltarea nervoasă normală a bebeluşului, reducerea incidenţei alergiilor la noul născut, toate sunt  în directă legătură cu un aport adecvat de acizi graşi Omega-3 la viitoarea mămică, conform a numeroase studii.

Grăsimile Omega-3 influenţează dezvoltarea creierului şi performanţa  în perioada de creştere, de la perioada prenatală la sugari şi până la adolescenţă, dar şi pentru persoanele adulte, ferindu-le de depresie, stres şi oboseală.

Uleiul din ficat de cod pentru copii LYSI este sursa ideală de  Vitamina D, „vitamina antirahitica” şi DHA Omega-3, principalul constituent al creierului.

Toată gama de suplimente LYSI ne oferă o calitate PREMIUM, ca puritate şi eficienţă: 
- Ulei din ficat de cod (4 variante), Omega-3 (4 variante), Immune Max - ulei din ficat de rechin  şi suplimentele combinate de Omega-3 cu vitamine şi minerale – Health Duet, cu calciu si vitamina D – Omega-3+D Calcium, cu glucozamină – Omega-3 &Glucosamin&Chondroitin&Vitamin C sau Sport Trio, o combinaţie unică de omega-3, L-carnitină şi 24 vitamine şi minerale.

Un nou produs LYSI - OMEGA-3 CHEWABLE - Omega-3 cu vitamina D şi aromă plăcută de tuti frutti face foarte plăcută această terapie tradiţională, pentru a susţine sănătatea, dezvoltarea mentală şi capacitatea de efort intelectual a copiilor mai mari de 4 ani. Prin prelucrare tehnologică modernă  s-a obţinut un ulei uşor de înghiţit, cu gust bun, natural, pur şi eficient, chiar gustos!

Peştele este o sursă excelentă de acizi Omega-3, însă, din cauza poluării tuturor apelor, marea majoritate a peştilor sunt contaminaţi cu mercur, ce cauzează probleme neurologice (o dezvoltarea lentă a creierului). De aceea, sunt de preferat suplimentele alimentare din surse sigure, de la brand-uri de încredere, de o puritate remarcabilă.

Se spune că „Peştele este hrana creierului” şi că “Uleiul de peşte face copilul deştept”, iar cercetările au confirmat că aceste suplimente preţioase cu omega-3 hrănesc într-adevăr creierul şi-i cresc funcţionalitatea, de la 0 la 100 de ani.

Omega-3 este indispensabil şi pentru sportivi şi pentru cei ce depun un efort fizic sau intelectual susţinut, mai ales în perioadele de maximă solicitare – examene, concursuri, surmenaj etc.

Cunoscătorii folosesc această sursă de energie sigură, fără efecte secundare, pentru a face faţă cu succes evenimentelor stresante, dar şi pentru activitatea de zi de zi, pentru ca ziua să aibă savoare, nu doar muncă istovitoare!

Este important de menţionat şi rolul antiinflamator pe care îl joacă acizii graşi Omega-3 în organism, mai ales că ei combat inflamaţia fără reacţii adverse.Omega-3, prin componenta EPA are efecte antiinflamatoare prin limitarea producerii de substanţe puternic inflamatoare şi ajută la protejarea creierului de inflamaţie, arterele împotriva obturării, inima de boli şi creierul de depresie, astfel putându-se explica de ce depresia precede şi prezice adesea boala de inimă şi de ce ambele atacă de multe ori aceiaşi indivizi. Hipocrat a spus primul: „Hrana bună pentru inimă face bine şi creierului.”

Longevitatea începe din pruncie, bazându-se pe o sănătate clădită încă din perioada prenatală şi menţinerea organismului într-o bună stare de sănătate şi vitalitate,  de-a lungul întregii vieţii, cu remedii naturale, tradiţionale, îndelung verificate.


Nu rata ofertele promoţionale din magazinul nostru online www.sagasantate.ro. Tel. 0722810692

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu