Premieră în medicina privată românească. TANDEM în lupta împotriva cancerului hepatocelular!

     Cancerul hepatocelular este una dintre cele mai comune neoplazii și a treia cauză de mortalitate prin cancer din lume. Chemoembolizarea transarterială (TACE) reprezintă cea mai nouă procedură de tratament pentru pacienții cu cancer hepatocelular nerezecabil chirurgical sau ablativ.

     O premieră pentru sistemul medical privat a avut loc în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară HEMODINAMIC. Pacientul, depistat cu o tumoră hepatică, a fost supus chemoembolizării intraarteriale cu particule TANDEM® încărcate cu citostatic, o nouă procedură angiografică terapeutică.
 
     Tratamentul cancerului hepatocelular se bazează pe vascularizația duală a ficatului, prin artera hepatică și prin vena portă. Administrarea directă intraarterială a medicamentelor citotoxice distruge țesutul tumoral, rezultând efectul terapeutic loco-regional al procedurii.

     ”În cadrul Clinicii de Angiografie şi Terapie Endovasculară HEMODINAMIC se efectuează zilnic proceduri medicale unice în România. Asistăm astfel, la o nouă procedură pentru tratarea hepatocarcinomului nerezecabil, prin introducerea unui nou concept de chemoembolizare transarterială. Microparticulele încărcate cu medicamente citotoxice acționează la nivelul țesutului tumoral, evitându-se efectele adverse ale chimioterapiei sistemice. Tratamentul se poate aplica cu succes la persoanele cu boală hepatică în stadiul intermediar, acolo unde se regăsesc mai mult de 3 noduli peste 3 cm, sau 1 nodul peste 5 cm.”, a declarat dr. Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistică medicală, Clinica de Angiografie și Terapie Endovasculară HEMODINAMIC.

     Reputatul specialist în hepatologie, prof. dr. Mihai Voiculescu, șeful clinicii de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a precizat că: ”În ultima perioadă se înregistrează tot mai multe cazuri de cancer hepatic, din cauza frecvenței cu care este prezentă infecția VHB și VHC. Prevalența ridicată a acestor afecțiuni necesită noi metode terapeutice, precum și tehnologie intervențională modernă. Procedura de chemoembolizare transarterială cu particule TANDEM®, vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu cancer hepatocelular, care prezintă contraindicații chirurgicale. Aceasta este acceptată ca metodă de tratament pe baza criteriilor Milan si se înscrie în algoritmul de tratament propus la Barcelona”.

     Chemoembolizarea transarterială clasică a fost înlocuită treptat cu noua tehnologie care combină eficient administrarea locală a medicamentelor cu efectele sistemice ale embolizării. Intervenția nu este dureroasă și nu necesită anestezie generală. Perioada de recuperare este de doar o zi. Printre cele mai frecvente efecte post-chemoembolizare se regăsesc durerile abdominale, greață, vărsături și febră. Durata simptomelor este direct proporțională cu dimensiunea tumorii și volumul de țesut hepatic adiacent afectat în timpul procedurii.

     ”Clinica de Angiografie și Terapie Endovasculară HEMODINAMIC este mereu la curent cu ultimile descoperiri medicale din domeniul radiologiei si chirurgiei intervenționale. Prin procedura de chemoembolizare transarterială, ne propunem să oferim servicii de tratament unice în România, pentru toate persoanele care sunt diagnosticate cu cancer hepatocelular”, a declarat Lidia Constantinescu, General Manager Clinica de Angiografie și Terapie Endovasculară HEMODINAMIC.

     Scopul tratamentului prin chemoembolizarea transarterială este acela de a crește șansele de supraviețuire ale pacienților, de a îmbunătății calitatea vieții și de a controla progresia tumorală.

     Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară HEMODINAMIC, prin calitatea serviciilor medicale şi prin echipa de profesioniști de care dispune, asigură pacienților săi cele mai bune tratamente şi condiții de recuperare în urma unor astfel de proceduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu