Scanarea PET CT poate salva vieţi Acum decontată prin CNAS!

Veste bună pentru pacienții români!

Centrul Medical Neolife reduce prețurile pentru investigația PET CT de la 5.000 de lei, la 4.000 de lei.
Echipamentul PET CT este folosit pentru diagnosticarea, localizarea și identificarea leziunilor tumorale și afecțiunilor cardiologice.

??????????????????????
Investigația PET CT permite o vizualizare perfectă a ţesuturilor bolnave, scurtează durata examinării și identifică leziunile în stadii timpurii.

NOU! Specialiștii Neolife anunță că săptămâna aceasta vor lansa o nouă tehnică imagistică modernă, și anume scintigrafia de miocard. Aceasta este o metodă nedureroasă care permite diagnosticarea a numeroase afecțiuni, atunci când alte tipuri de investigații nu furnizează informații suficiente.
 
neolife 2
Centrul Medical Neolife dispune de o echipă medicală multidisciplinară, formată din medici români și profesioniști străini, specialiști cu experiență în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice. Compartimentul de Medicină Nucleară este condus de medicii primari Marius Ion Cambrea, Ciprut Tudor și Mara Mirvald. De asemenea, centrul este dotat cu echipamente medicale performante, de ultimă generație.

Reamintim că vedeta Centrului Medical Neolife este tehnologia revoluționară TrueBeam, care îmbină radioterapia și radiochirurgia.

Specialiştii recomandă consumul de lichide constant, nu doar când apare senzaţia de sete

Setea apare în momentul în care organismul resimte un deficit de apă, ceea ce corespunde cu o pierdere în greutatea corporală de 3% sau poate chiar mai mult.

Corpul uman este compus în proporţie de peste 60% din lichide. Cantitatea de apă din organism este reglată constant pentru a asigura necesarul de lichide, care poate varia de la o zi la alta, în funcție de activităţile fiecărei persoane. 

Atenţie, însă, la oamenii sănătoşi, această cantitate nu trebuie să crească sau să scadă cu mai 
mult de 1% pe zi.

De obicei, oamenii beau lichide doar atunci când le este sete. Totuși, trebuie să se țină cont de faptul că setea apare când organismul este deja deshidratat. Drept urmare, ar fi indicat ca oamenii să înveţe să se hidrateteze constant, chiar şi atunci când nu simt nevoia, mai ales că, în timp, pe măsură ce înaintăm în vârstă, abilitatea noastră de a percepe senzaţia de sete scade, crescând astfel riscul de deshidratare”, a declarat prof. univ. dr. Gabriela Radulian, şeful Secţiei Diabet II din cadrul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. N. C. Paulescu” din Bucureşti.

Ghidurile europene în materie de nutriţie menţionează că bărbații trebuie să bea aproximativ 2,5 litri de lichide pe zi, în timp ce femeile – 2 litri de lichide pe zi. Aproximativ 80% din consumul total de apă provine din cantitatea de lichide ingerată, atât apă, cât şi alte băuturi (sucuri, lapte, băuturi răcoritoare, cafea și ceai), în timp ce restul de 20% provine din alimente.

Oamenii aleg să consume în special sucuri, băuturi răcoritoare, ceai, lapte în loc de apă plată pentru gustul lor plăcut. De preferat ar fi însă să nu se abuzeze de acestea în detrimentul apei plate. Pe de altă parte, nu este indicat nici ca aportul de lichide să provină exclusiv din consumul de apă, având în vedere că majoritatea băuturilor furnizează organismului substanţe nutritive esenţiale, cum ar fi vitamine, antioxidanţi şi electroliţi, necesari bunei funcţionări a organismului. Important este ca oamenii să se hidrateze”, a explicat prof. univ. dr. Gabriela Radulian, adăugând că o persoană nehidratată corespunzător poate acuza dureri de cap, greutate în concentrare şi chiar oboseală.

Specialiștii atrag atenția că, în momentul în care organismul nu primeşte suficiente lichide, scade volumul de sânge din organism, scăzând în același timp și cantitatea de oxigen şi numărul de substanţe nutritive vitale necesare organismului pentru a funcţiona corect.

Importanţa consumului adecvat de lichide a fost discutată în cadrul simpozioanelor Nutriţie, Sănătate şi Longevitate”, dedicate medicilor de familie.

Prof.dr. Andrew Boulton, președintele EASD: Unde vezi diabet, vezi neuropatie diabetică


Neuropatia diabetică este cea mai comună și frecventă complicațiea diabetului zaharat, afectând peste jumătate dintre persoanele care suferă de această boală cronică. Oriunde vezi diabet, vezi neuropatie diabetică, conform prof.dr. Andrew Boulton,președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), prezent la Cluj-Napoca, la invitația Societății de Neuropatie Diabetică.

Practic, neuropatia reprezintă distrugerea progresivă a fibrelor nervoase, afectând sistemul nervos autonom și pe cel somatic. Având în vedere că de multe ori această complicație ireversibilă este nediagnosticată sau diagnosticată când deja e prea târziu, screeningul ar trebui sa înceapă cât mai devreme la persoanele cu diabet zaharat.

Neuropatia diabetică are un impact negativ asupra calității vieții, atât prin simptomele sale, cât și prin deficitele pe care le implică. Pe de o parte, manifestările neuropatiei diabetice pot fiextrem de dureroase - arsură, senzație de electrocutare, alte senzații deranjate, care provoacă frecvent disfuncții grave fizice și psihice, precum și tulburări de somn.


Pe de altă parte, neuropatia diabetică poate fi nedureroasă, transpusă în pierderea capacității de a simți durerea. ”Un chirurg a descris durerea ca fiind cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru omenire - doar atunci când pierzi darul durerii îți dai seama cât este de important. Acest lucru este valabil și în cazul neuropatiei diabetice. Am întâlnit cazuri de persoane care, din cauza neuropatiei diabetice aveau impresia că picioarele lor sunt reci, au încercat să le încălzească, dar au ajuns la noi cu arsuri grave, deoarece nu și-au dat seama că, de fapt, temperatura la care le expuneau era foarte ridicată.”, a atras atenția prof.dr. Andrew Boulton.

Am găsit obiecte în pantofii pacienților care le-au cauzat ulcerații pentru că ei nu au simțit că le aveau acolo. Este extrem de important pentru persoanele cu diabet zaharat să aibă grijă de picioarele lor, să le verifice zilnic, să poarte încălțăminte adecvată, să nu meargă desculțe. Persoanele cu neuropatie tind să cumpere încălțăminte mai strâmtă, deoarece au mulți centri nervoși pierduți și au nevoie de mai multă presiune pentru a simți încălțămintea. Este recomandată o grijă sporită în alegerea încălțămintei și sunt de evitat modelele cu vârf ascuțit”, a recomandat prof.dr. Andrew Boulton.

Educația persoanelor care suferă de neuropatie diabetică este esențială. ”Uneori este dificil de spus unui pacient ce înseamnă neuropatia diabetică, iar noi, medicii, trebuie să le explicăm în termeni simpli, prin analogii. Nu spunem că nervii sunt morți, ci le dăm ca exemplu un bec care se aprinde dacă tragi de un fir, dar dacă firul e stricat, rămâi fără lumină. Așa trebuie înțeleasă legătura dintre piciorul lor și creier, căci dacă firul, adică nervul, nu funcționează, ei nu își pot da seama ce se întâmplă cu piciorul lor”, a completat prof.dr. Andrew Boulton.

Prof.dr. Andrew Boulton punctează: ”Susținerea familiei și a celor apropiați este extrem de importantă pentru persoana care suferă de neuropatie diabetică. S-a arătat că neuropatia poate fi asociată destul de des cu depresia. Spre exemplu, pacientul încearcă să meargă, dar este instabil și se gândește că lumea poate crede că este amețit. Dar el nu este amețit, ci pur și simplu nu mai poate merge corect din cauză că nu mai poate simți. În acest caz, bolnavii au nevoie de înțelegere și empatie pentru a putea face față afecțiunii.

Prof.dr. Andrew Boulton a fost prezent la Cluj-Napoca, la invitația Societății de Neuropatie Diabetică, la Seminariile Departamentului de Neuroștiințe al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Evenimentul a fost coordonat științific de prof.dr. Dafin Mureșanu și a reunit lideri de opinie europeni și români din domeniul diabetului zaharat și neurologiei.

Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), prof.dr. Andrew Boulton, a confirmat prezența și la Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic – Neurodiab, care se va desfășura în București, în perioada 15-17 octombrie 2015.

 A doua ediţie a Campaniei de educare şi informare a tinerilor cu vârsta cuprinsa între 14 și 17 ani, iniţiată de Societatea Română de Dermatologie în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, intitulată "Adolescență fără acnee!"  se va desfășura în perioada 3-30 aprilie.

Derma_5608-800x533
"Acneea nu este o boală care amenință viața, dar amenință frumusețea, afectează calitatea vieții. Apare la vârste cuprinse între 14-17 ani și dispare la 25 de ani, însă la unii se manifestă toată viața. Tratamentul trebuie adaptat în funcție de forma de acnee. Nu există un tratament standard. Tratamentul trebuie schimbat pe parcursul vieții. Peste 90% dintre adolescenți au acnee, 50% dintre femeile adulte, 25% din populația adultă indiferent de gen suferă acnee. Din cauza hormonilor androgeni, băieții și bărbații sunt mai predispuși la forme mai grave și de durată. Scopul acestei campanii este de informare a populației că există posibilități terapeutice multiple", a declarat joi 2 aprilie 2015 într-o conferință de presă președintele SRD Alexandru Tătaru.

Acneea reprezinta o boala comuna, partial determinata genetic, care apare in general in perioada pubertara, dar si la adult. Este o afectiune polimorfa, in care coexista leziuni retentionale si inflamatorii adeseori pe fond de piele seboreica.

Peste 90 % dintre adolescenti, 50 % dintre femeile adulte si 25 % din populatia adulta, indiferent de gen, sufera de acnee. Din cauza hormonilor androgeni, baietii si barbatii sunt mai predispusi la forme mai grave si de durata a acneei.
Adolescenta-fara-acnee

Primele semne de acnee apar odata cu pubertatea, chiar si la 11 – 12 ani, avand un apogeu la varsta de 16 – 17 ani. Zonele predispuse la acnee sunt cele care poseda glande sebacee : fata, piept, umeri, spate, brate, coapse. 

Acneea trebuie tratata de catre medicul dermatolog si echipa uneori cu endocrinologul, ginecologul, plasticianul si psihologul.

In cazurile de acnee, nu trebuie sa luam un autotratament, nu trebuie copiat tratamentul altora (tratamentele sunt individualizate), nu trebuie facuta autotraumatizarea cosurilor – principala cauza de cicatrici post – acneice.

 In 2014, Societatea Romana de Dermatologie  a avut urmatoarele rezultate in urma Campaniei ” Adolescenta fara Acnee ! Vino la un control gratuit ! ” :
  • Bucuresti – 3 licee, 143 de elevi consultati, 4 cu acnee severa, 44 cu acnee moderata, 95 cu acnee usoara;
  • Cluj Napoca – un liceu, 154 elevi consultati, 4 acnee severa, 37 acnee moderata, 113 acnee usoara ; Craiova – consultatii in 2 licee, 356 elevi, 118 cu acnee moderata ;
  • Oradea – 2 licee, 241 elevi consultati, 17 cu acnee severa, 97 cu acnee moderata, 127 cu acnee usoara ;
  • Sibiu – consultatii in 2 licee, 103 elevi, 4 acnee severa, 15 acnee moderata, 84 acnee usoara ;
  • Targu Mures – 4 licee, 81 de elevi consultati, 3 cu acnee severa, 19 cu acnee moderata, 51 acnee usoara ;
  • Iasi – 2 licee, 118 elevi consultati, 3 cu acnee severa, 19 cu acnee moderata, 96 cu acnee usoara ; si
  • Timisoara – un liceu, 63 de elevi consultati, 2 cu acnee severa, 12 cu acnee moderata, 49 cu acnee usoara.
Societatea Romana de Dermatologie reprezentata de Profesor Doctor Alexandru Tataru si Secretarul General Doctor Alin Nicolescu, va continua si in cursul acestui an sa desfasoare campanii de informare si educare in sprijinul tinerilor si populatiei adulte.

Nou la Arcadia: Embolizarea adenomului de prostată și a varicocelului, în premieră regională Iași

 Rețeaua medicală Arcadia adaugă în portofoliul său două noi proceduri de radiologie intervențională, în premieră regională: embolizarea adenomului de prostată și embolizarea varicocelului. 

Introducerea acestor intervenții revoluționare, minim invazive, sigure și eficiente la Arcadia reprezintă o oportunitate pentru pacienții din întreaga regiune a Moldovei. Atât embolizarea adenomului de prostată, cât și embolizarea de varicocel vor fi realizate la Spitalul Arcadia de către dr. Mihai Jr. Crețeanu, medic specialist Radiologie, specializat în tehnici de Radiologie Intervențională. Cele două proceduri de embolizare vin ca o noutate firească în portofoliul de servicii medicale oferite de Arcadia, după ce în luna martie a anului 2014 a fost introdusă embolizarea fibromului uterin, procedură terapeutică minim invazivă și sigură a acestei patologii feminine foarte frecvente. 

Adenomul de prostată este cea mai întâlnită afecțiune a prostatei, afectând aproximativ 70% dintre bărbații cu vârsta între 50 - 60 de ani. Cu o evoluție de lungă durată, influențată atât de factorii genetici, cât și de stilul de viață individual, adenomul de prostată sau „prostata mărită”, așa cum este cunoscută afecțiunea printre pacienți, afectează drastic calitatea vieții sociale și profesionale, prin tulburările urinare pe care le provoacă. Ignorată și netratată, afecțiunea poate degenera în complicații severe: obstrucția căilor urinare, retenția acută de urină, infecții uro-genitale la toate nivelele și, în ultimă instanță, insuficiența renală. 

Varicocelul reprezintă cea mai frecventă cauză de infertilitate masculină și afectează până la 20% dintre bărbați, în special pe segmentul de vârstă 18 - 35 de ani. Afecțiunea constă într-o tulburare a fluxului sanguin, ce determină dilatarea anormală, varicoasă, a vaselor de sânge de la nivelul testiculelor. Caracterizat adesea prin durere, tensiune locală, disconfort și resimțit la palpare, varicocelul este diagnosticat de obicei atunci când bărbatul manifestă tulburări de natură sexuală sau o incapacitate a funcției reproductive. 

Referindu-se la procedurile de embolizare a adenomului de prostată și a varicocelului, dr. Mihai Jr. Crețeanu, medic specialist Radiologie, precizează: „Vorbim despre două intervenții noi, performante, care realizează închiderea vaselor de sânge ce asigură irigarea prostatei, respectiv blochează fluxul de sânge din vena dilatată caracteristică varicocelului. Sunt două alternative extraordinare la metoda chirurgicală clasică, fiind mult mai puțin traumatizante, mai confortabile și permițându-i pacientului să revină la activitățile de zi cu zi chiar din ziua următoare.” Procedurile de embolizare se desfășoară în sala de angiografie, sub control radiologic, cu ajutorul angiografului de înaltă performanță. Durata acestora este de aproximativ 60 de minute, nu necesită anestezie generală, iar externarea se realizează după numai câteva ore.

Suntem bucuroși să abordăm în portofoliul nostru aceste două noi proceduri de embolizare. Ne aliniem mereu celor mai moderne și noi proceduri de tratament, astfel că extinderea activității de radiologie intervențională la Arcadia reprezintă un pas firesc, mai ales că intervențiile astfel realizate prezintă riscuri reduse și au o eficiență foarte ridicată. Mizăm pe experiența echipei de specialitate, cât și pe dotările medicale de care dispunem, pentru a produce o schimbare semnificativă în viața pacienților vizați.”, declară dr. Sorin Nistor, Director Medical Arcadia. 

Radiologia Intervențională este o subspecialitate a radiologiei care utilizează imaginea ghidată obținută cu ajutorul razelor X, pentru diagnostic și tratament. Conceptul de bază al acestei ramuri îl reprezintă utilizarea celor mai puțin invazive tehnici disponibile în prezent, pentru a reduce riscurile și a optimiza rezultatele terapeutice. Procedurile de radiologie intervențională sunt moderne, sigure, eficiente și confortabile, fiind deja intervenții de primă elecție în numeroase afecțiuni, în Occident. Rețeaua medicală Arcadia împlinește în 2015 cinci ani de activitate și este cel mai mare furnizor privat de servicii de sănătate din regiunea Moldovei, oferind servicii integrate în peste 40 de specialități medicale. Din rețea fac parte: două policlinici, un spital multidisciplinar, un spital de cardiologie intervențională, o maternitate, două centre de imagistică medicală și un punct public de prim-ajutor.


Peste 160 de participanți la Cursul Diabet, Ploiești, 2015


Peste 160 de medici diabetologi, endocrinologi, cardiologi, neurologi, medici de familie și medici interniști au luat parte la prima ediție din acest an a Cursului Diabet, Sindrom Metabolic și alte boli legate de nutriție (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), desfășurat în Ploiești. Evenimentul științific a fost organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în data de 21 februarie 2015. 

Cursul DIAMOND, o tradiție în peisajul evenimentelor medicale din România, a avut ca scop aducerea în atenția medicilor a celor mai noi informații cu privire la diabetul zaharat și a complicațiilor bolilor metabolico-nutriționale. Directorii cursului DIAMOND, ediția Ploiești 2015, au fost prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și dr. Bogdan Popa, șeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Ploiești. 

„Mă bucur foarte mult că acest curs organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dedicat exclusiv medicilor a ajuns și la Ploiești.  Prin astfel de manifestări ne propunem să îmbunătățim nivelul educației medicale continue a specialiștilor implicați în managementul bolilor metabolice, având un scop final și anume îmbunătățirea vieții persoanelor cu diabet zaharat. Încercăm să organizăm cursuri în cât mai multe centre din țară pentru ca astfel, un număr mai mare de medici să aibă acces la cele mai noi informații privind prevenția, diagnosticul precoce și tratamentul bolilor metabolice”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

La rândul său, șeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din Ploiești, dr. Bogdan Popa susține că „Formarea medicală continuă este esențială pentru activitatea noastră de zi cu zi, iar acest curs reprezintă o ocazie perfectă pentru a ne pune la curent  cu tot ceea ce înseamnă nou în prevenția, diagnosticul și tratamentul bolilor metabolico-nutriționale. Cunoscând importanța acestui curs, suntem onorați că Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice s-a gândit să organizeze în județul nostru cursul DIAMOND”.

Cursul DIAMOND, ediția Ploiești a debutat cu sesiunea „Screening, Diagnostic, Evaluare, Prevenție”. În cadrul acestei sesiuni au fost dezbătute teme precum „Diabetul zaharat în județul Prahova”, „Screeningul și diagnosticul bolilor metabolico-nutriționale: diabet zaharat, obezitate, dislipidemii, sindrom metabolic”, „Prevenție în diabetul zaharat de tip 2”, „Ulcerul Piciorului Diabetic – Particularități de caz”. 

Cea de-a doua sesiune a avut în vedere „Managementul clinic în diabetul zaharat de tip 2 – abordare centrată de pacient”. În această sesiune au fost abordate teme precum „Dietoterapia în diabetul zaharat tip 2; ce spun ultimele ghiduri?”, „Principii de management modern al DZ2 pre-insulina – de la practica clinică curentă la recomandările recente ale ghidurilor terapeutice”, „Opțiuni terapeutice pentru pacientul necontrolat pe monoterapie cu metformin: argumente pro și contra-argumente (caz ipotetic)”, „Când luăm în considerare tratamentul injectabil ce să alegem și de ce?”, „Insulinoterapia în DZ tip 2” și „Chirurgia bariatrică”. 

Ultima sesiune a cursului DIAMOND, ediția Ploiești, intitulată „Complicații ale diabetului zaharat”, a adus în atenția participanților teme precum „Managementul riscului CV în DZ tip 2”, „Boala cronică de rinichi diabetică: screening, diagnostic, principii de management clinic”, „Neuropatia diabetică” și  „Diabetul și dislipidemia aterogenă”.  

Organizatori științifici:
 Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice               
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București

Partener Principal: Astra Zeneca
Parteneri Silver: Abbott, Alfa Wassermann, Worwag Pharma
Partener: Sanofi
Management eveniment: Sănătatea Press Group
  

În cinstea Zilei Rinichiului, bea un pahar cu apa!


Ziua Mondială a Rinichiului împlineşte 10 ani!Sărbătoriţi alături de noi dăruind un pahar cu apă!

Joi, 12 Martie 2015, am sărbătorit a 10-a aniversare a Zilei Mondiale a Rinichiului, cea mai importantă sărbătoare dedicată sănătăţii rinichilor. Ziua Mondială a Rinichiului este organizată în România de Societatea Română de Nefrologie, organizaţie știinţifică şi profesională a medicilor şi studenţilor în medicină având preocupări în domeniul nefrologiei, inclusiv dializă şi transplant renal.

„În condiţiile în care 10% din populaţia globală suferă de o afecţiune renală, avem un drum lung de parcurs pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele reprezentate de acestea. Activităţile de Ziua Mondială a Rinichiului au ca scop atragerea atenției asupra importanței sănătății rinichilor și reducerea frecvenței și impactului afecțiunilor rinichilor și ale bolilor asociate în rândul populației.Boala cronică de rinichi poate fi detectată prin teste simple: examen de urină, pentru verificarea prezenţei proteinelor din urină şi test de sânge, pentru măsurarea nivelului de creatinină serică”, a declarat Prof. Dr. Adrian Covic, preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.

Boala cronică de rinichi, al cărei impact este de aşteptat să crească cu 17% în următorul deceniu, este acum recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o problemă de sănătate publică.

De Ziua Mondială a Rinichiului, Societatea Română de Nefrologie a organizat Joi, 12 Martie 2015, la Iaşi, o serie de evenimente cu scopul de a celebra rinichii sănătoşi, de a promova măsurile de prevenţie a afecţiunilor renale şi de a reduce impactul acestora în rândul populaţiei generale. Astfel, Societatea Română de Nefrologie a demarat o amplă campanie de comunicare ce va include: promovare clip animat ce prezintă importanţa rinichilor sănătoşi, campanie de comunicare pe reţelele de socializare, concursuri pe Facebook.

Desfăşurare eveniment, Joi, 12 Martie 2015:
  • Conferinţă de Presă la Iaşi
  • „Marşul Rinichilor Sănătoşi” pe traseul Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" – Piaţa Unirii, Iaşi
  • La intrarea în Parcul Copou din Iaşi vom amenaja o zonă dedicată unde medici specialişti vor măsura tensiunea şi glicemia trecătorilor si vor oferi informaţii medicale.

Ţinând cont de cele prezentate mai sus, de Ziua Mondială a Rinichiului, vă invităm să vă începeţi ziua bând un pahar cu apă şi dăruind unul familiei şi prietenilor voştri. Acesta este atât un gest simbolic cât şi un punct de plecare și un apel pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile şi pericolele bolii de rinichi. Hidratarea este esenţială în buna funcţionare a rinichilor.

Potrivit statisticilor, 1 din 10 oameni suferă de o afecțiune a rinichilor și anual milioane de oameni mor ca urmare a complicațiilor cauzate de boli de rinichi. Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, reducându-se astfel riscul complicațiilor și numărul deceselor cauzate de acestea.

Potrivit Asociației Transplantaților din România, în 2013, 728 de persoane erau pe lista de aşteptare prentru transplant renal, iar 9.500 erau în program de dializă.

Asociația are în prezent peste 1.700 membri (din țară și din diaspora, cu toate tipurile de transplant), din care circa 1.500 sunt pacienți cu Insuficiență Renală Cronică stadiu terminal tratată prin transplant renal sau dializă și reprezintă circa 14.000 de pacienți cu transplant (circa 3.500) și nevoie de transplant (pacienți aflați pe listele de așteptare și pacienți în programul de dializă)”, a declarat Amali Teodorescu, vicepreşedintele Asociației Transplantaților din România.

Ziua Mondială a Rinchiului își propune să crească gradul de conștientizare a faptului că boala de rinichi este una frecventă, extrem de periculoasă, dar tratabilă dacă este depistată la timp.

Campania noastră poate fi urmărită aici: www.facebook.com/ZiuaMondialaaRinichiului?ref=tn_tnmn

Aveţi grijă de sănătatea rinichilor voştri! Urmaţi cele 8 reguli de aur!
  1.  Eliminaţi sedentarismul! Adoptaţi un stil de viaţă activ
  2.  Păstraţi-vă nivelul glicemiei şi al colesterolului în limite normale
  3.  Consumaţi o cantitate suficientă de apă
  4.  Păstraţi-vă valorile tensiunii arteriale de 12/8
  5.  Adoptaţi o alimentaţie echilibrată, fără alimente procesate
  6.  Menţineţi-vă o greutate corporală normală
  7.  Nu fumaţi
  8.  Reduceţi pe cât posibil consumul de sare

De Ziua Mondială a Somnului,SSVNI solicită crearea compartimentelor de somnologie şi compensarea tratamamentului de apnee în somn


 - Solicitatea vine ca urmare a apariţiei Directivei Europene care prevere includerea sindromului de apnee în somn pe lista patologiilor ce necesită evaluarea la acordarea sau reînnoirea permisului de conducere -

 Societatea Română de Pneumologie (SRP) şi Secţiunea de Somnologie şi Ventilaţie Non-Invazivă din cadrul SRP (SSVNI) sărbătoresc vineri, 13 martie 2015, Ziua Mondială a Somnului, eveniment ce are scopul de a atrage atenţia asupra ecoului tulburărilor de somn în viaţa fiecărui individ şi militează pentru implementarea legislaţiei privitoare la controalele somnografice la persoanele care aparţin prin profesie unor categorii de risc pentru siguranţa cetăţenilor - şoferi, controlori de trafic, supraveghetori de trafic, mecanici de locomotive, etc.



Sloganul sub care se desfăşoară Ziua Mondială a Somnului în acest an este ,,Dormi sănătos trăieşti fericit şi bucuros” și subliniează necesitatea conștientizării efectelor insomniei asupra calității vieții.

Cu această ocazie, Secţiunea de Somnologie şi Ventilaţie Non-Invazivă solicită introducerea CPAP (Continuous Positive Airway Pressure – tratamentul de elecţie al sindromului de apnee în somn) pe lista dispozitivelor compensate, crearea compartimentelor de somnologie şi a unor pachete de spitalizare de zi pentru somnologie, ca urmare a Directivei Comisiei 2014/85/UE din data de 1 iulie 2014 care solicită includerea sindromului de apnee în somn de tip obstructiv pe lista patologiilor ce necesită evaluarea la acordarea sau reînnoirea permisului de conducere.

Un număr deloc neglijabil din accidentele mortale de pe autostrăzi provocate de adormirea la volan au fost asociate cu tulburări ale somnului, persoanele care suferă de apnee în somn fiind de 6 ori mai expuse riscului de a fi implicate într-un accident de maşină din cauza oboselii.

“S-a constatat că la persoanele care suferă de somnolență riscul de a face accidente crește de 10 ori. 
Tratamentul poate reduce numărul de cazuri și gravitatea accidentelor. În România, aproximativ 22.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu SAS şi doar circa 4.500 sunt trataţi. Aderenţa scăzută la tratament este cauzată tocmai de lipsa compensării tratamentului”, a declarat Dr. Oana Deleanu, Preşedinte Secţiunea de Somnologie şi Ventilaţie Non-Invazivă din cadrul SRP.

Pe de altă parte, suntem bucuroși să vă anunțăm includerea Ventilaţiei Non-Invazive pe lista Pachetelor de servicii medicale de bază pentru îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu pentru bolile neuromusculare, fibroză chistică și bolile restrictive ale cutiei toracice ca urmare a emiterii HG nr. 400 /2014 publicat în Monitorul Oficial 366/19.05.2014.

Somnul de calitate este unul dintre cei mai importanţi factori ce pot influenţa starea de sănătate a populaţiei. Hipersomnolenţa şi insomnia sunt o o problemă globală care ameninţă sănătatea şi calitate vieţii. Amândouă pot fi prevenite şi tratate.

“La copii, alături de nutriţie şi de exerciţiul fizic, somnul este vital pentru evitarea obezităţii. În plus, hipersomnia sau insomnia afectează activitatea zilnică, performanţa şi relaţiile sociale. Pe termen scurt, insomnia are impact asupra memoriei, atenţiei şi învăţării iar pe termen lung poate duce la obezitate, diabet, scăderea apărării imunologice sau chiar unele cancere!”, a declarat Prof. Dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

„Somnul trebuie inclus în strategia de prevenţie a obezităţii la copii şi adolescenţi. Este necesar ca rolul său să fie înţeles ca fiind unul important, mici modificări în durata somnului putând aduce un real beneficiu în echilibrul energetic al copiilor”, a declarat Dr. Mihaela Oros – Preşedinte Asociaţia pentru Tulburările de Somn la Copii şi Adolescenţi.

Marcată în preajma echinocțiului de primăvară la nivel internațional, Ziua Mondială a Somnului urmărește o gestionare mai bună a somnului pentru a preveni efectele lipsei acestuia în desfășurarea vieții sociale, tulburările de somn amenințând grav calitatea vieții. În acest sens foarte importantă este respectarea celor 10 legi pentru un somn sănătos.

Cele 10 legi pentru un somn sănătos - igiena somnului - la adult
  • Fixeazã o orã de mers în pat şi ora de trezire
  • Dacã aveţi obiceiul de a face siesta, nu depãşiţi 45 de minute de dormit în timpul zilei
  •  Evitarea ingestie de alcool în exces şi a fumatului, cu 4h înainte de a merge la culcare
  •  Evitarea cafelei cu 6 ore înainte de culcare (cafea, ceai, apã mineralã, ciocolatã).
  •  Evitarea mâncãrurilor condimentate, şi a dulciurilor cu 4h înainte de a merge la culcare. Un “snack” uşor este de preferat
  •  Exerciţiile regulate sunt binevenite, dar nu înainte de a intra în pat
  •  Folosirea unui pat confortabil, saltea confortabilã, temperaturã confortabilã pentru somn şi o camerã bine ventilatã
  •  Excluderea oricãrui zgomot care distrage atenţia şi eliminarea cât mai mult a luminii
  •  Patul sã fie rezervat doar pentru somn sau sex.
  •  Nu folosiţi patul pe post de birou, loc de muncã sau spaţiu de recreere.

Principiile somnului sănătos la copil-până la 12 ani
  •  Se va merge în pat în fiecare noapte la aceeaşi orã - de preferat înainte de ora 21:00.
  •  Durata somnului trebuie sa fie apropiatã de cea recomandatã la grupa de vârstã
  •  De stabilit o rutinã consistentã legatã de orele de somn
  •  Crearea de condiţii în dormitor: rece, întuneric şi linişte
  •  Încurajat sã adoarmã independent, singur
  •  De evitat lumina puternicã la ora de culcare şi în timpul nopţii şi o creştere a expunerii la luminã spre dimineaţã
  •  De evitat mesele încãrcate şi exerciţiile viguroase în apropierea orelor de somn
  •  Toate aparatele electronice, incluzând televizoare, computere, telefoane sunt în afara camerei şi de limitat folosirea elctronicelor înainte de culcare
  •  De evitat cafeina, bãuturi carbonatate, ceaiuri (inclusiv ice tea)
  •  Pãstrarea unui program regulat, inclusiv a orelor de mese consistente

Ai diabet? Când ți-ai testat ultima oară rinichii?


Specialiștii atrag atenția că aproximativ jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat vor face boală cronică de rinichi în cursul vieții, drept urmare testarea periodică a funcțiilor renale reprezintă un pas esențial în vederea diagnosticării precoce a afecțiunii care, de multe ori, nu are simptome, dar poate evolua rapid. De asemenea, prevenția joacă un rol important, în contextul în care, în anumite cazuri, boala cronică de rinichi poate fi prevenită prin respectarea unor reguli de stil de viață sănătos. 

Studiul PREDATORR arată că România se confruntă cu o situație îngrijorătoare - aproximativ 1.3 milioane de români suferă de boală cronică de rinichi. Cele mai predispuse persoane la a dezvolta boală cronică de rinichi sunt cele care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate, dislipidemie, iar, în unele cazuri, această afecțiune poate fi moștenită din familie.  

„Fiecare persoană cu diabet zaharat ar trebui să facă screening periodic pentru boală cronică renală, la fel cum fiecare persoană cu boală cronică renală ar trebui să testeze dacă are diabet, deoarece, din păcate, de multe ori cele două boli cronice se condiționează reciproc. Având în vedere că este vorba de niște afecțiuni pe care persoana le va avea toată viața, este extrem de importantă diagnosticarea cât mai timpurie a lor, pentru a controla cât mai bine progresia acestora.”, a declarat prof. dr. Cristian Serafinceanu, președintele Asociației pentru Studii Reno-Metabolice și Nutriționale. 

Boala cronică de rinichi este diagnosticată în urma unui screening prin care se estimează rata de filtrare glomerulară (funcția renală) și/sau se determină albuminuria (prezența proteinelor în urină). Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să efectueze aceste teste cel puțin o dată de pe an. În cazul celor care suferă de hipertensiune arterială, testarea funcției renale include, de asemenea, estimarea ratei de filtrare glomerulară prin intermediul ureei și creatininei, iar screening-ul ar trebui realizat, de asemenea, periodic. 

„Dat fiind numărul extrem de mare de persoane care suferă de boală cronică de rinichi în România, conform datelor societăților științifice de profil, putem privi această afecțiune drept problemă de sănătate publică. În acest context, un stil de viață sănătos drept modalitate de prevenție, screening-ul și diagnosticul precoce sunt esențiale.”, a punctat prof.dr. Alexandru Rafila, expert în politici de sănătate publică. 

În ceea ce privește prevenția bolii cronice de rinichi, specialiștii recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos:
  • Faceți exerciții fizice moderate, conform recomandării medicale.
  • Controlați nivelul de zahăr din sânge.
  • Monitorizați tensiunea arterială.
  • Mâncați sănătos.
  • Reduceți consumul de sare.
  • Mențineți greutate corporală sub control.
  • Consumați lichide (aproximativ 1.5 – 2 litri de apă pe zi).
  • Nu fumați.
  • Evitați automedicația.
  • Cereți sfatul medicilor.

Aceste informații au fost prezentate în cadrul conferinței de presă „Boala cronică de rinichi, un pericol iminent pentru persoanele cu diabet zaharat”, organizată de Asociația pentru Studii Reno-Metabolice și Nutriționale. 

www.asrmn.ro 

Workshop în radioterapie, oferit de Neolife

Centrul Medical Neolife susține pregătirea continuă a personalului medical și non-medical din domeniul radioterapiei, pentru îmbunătățirea ratei de vindecare a pacienților oncologici și pentru creșterea calității vieții acestora.

Sesiunile de formare GRATUITĂ continuă cu workshopul adresat fizicienilor medicali din radioterapie:“Protocoale IAEA pentru determinarea dozei absorbite și implementarea în practica clinică în radioterapie”, organizat în perioada 25-56 aprilie 2015, la sediul clinicii Neolife din București.

Workshopul cuprinde:
  • prezentarea protocoalelor și codurilor standard de practică IAEA pentru determinarea dozei absorbite în radioterapie
  • tehnici de măsurare și echipamente dozimetrice utilizate în radioterapia externă
  • sesiuni practice de măsurători pentru implementarea protocolului IAEA TRS398 privind doza abosorbită pentru fascicule externe de fotoni și electroni
  • sesiuni practice de măsurători privind calibrarea surselor de radiații utilizate în brahiterapia telecomandată HDR
  • calibrarea incrucișată (cross-calibration) a camerelor de  ionizare utilizate în dozimetria abosolută pentru fascicule de  fotoni și de electroni
  •  transferul și utilizarea datelor măsurate la verificările lunare privind asigurarea calității instalațiilor de radioterapie externă
  • Siguranța iradierii și prevenirea accidentelor în radioterapie
  • Tehnici de identificare, trasabilitate și măsurare
  •  Dozimetrie
  •  Brahiterapie
Invitați speciali:
  •  Dr. Salih Gürdalli, manager Fizică medicală Grupul Internațional Bozlu
  •  Dr. Basri Günhan, Neolife Medical Center, Turcia
  •  Prof. dr. Duliu Octavian, departamentul de Fizică atomică și nucleară la Universitatea din București

Termen limită înregistrare workshop: 22 martie 2015
E-mail la: office@neolife.ro

* Toate materialele de curs, gustările din pauzele de cafea și prânzul pentru cele două zile vor fi oferite de Neolife Medical Center.
* * Înscrierea se va face în limita locurilor disponibile

7 ani de Imagistică Medicală la Arcadia


Centrul de Imagistică Medicală Arcadia, cea mai modernă unitate medicală de acest tip din Iași, împlinește astăzi, 10 martie, 7 ani de activitate. Centrul de Imagistică Medicală Arcadia este, înainte de toate, un simbol al recunoașterii rolului vital deținut de radiologie și imagistică medicală în medicina modernă. Aparatura de specialitate la parametri tehnici de vârf  în medicina din România, produsele de înaltă performanță, rezultatele de mare precizie și fidelitate și echipa medicală formată din specialiști de primă mână sunt elementele care au consolidat statutul de unitate de elită. 

În cei 7 ani de experiență, la Centrul de Imagistică Medicală Arcadia s-au realizat peste 120.000 de investigații avansate (examinări prin rezonanță magnetică, tomografii computerizate, mamografii, ecografii, radiografii, osteodensitometrii), dintre care unele în premieră regională, la introducerea în portofoliu. Investigațiile și serviciile puse la dispoziție țin pasul cu tehnologiile medicale actuale și acoperă majoritatea sferelor medicale, oferind o examinare performantă și de mare precizie pentru majoritatea aplicațiilor clinice și regiunilor corporale. Prestigiul și excelența Centrului sunt, în egală măsură, datorate managementului de elită; Centrul de Imagistică Medicală Arcadia este aflat sub coordonarea prof. dr. Dragoș Negru, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală.

Referindu-se la acest moment simbolic, acesta precizează: „Centrul de Imagistică Medicală Arcadia este deja o destinație cunoscută pacienților din Iași și regiunea Moldovei, fiind sinonimă performanței medicale. Încă de la început ne-am dorit să oferim acestora acces la tehnici medicale revoluționare, pentru un diagnostic corect, ce poate da șanse noi vieții, într-un mediu primitor și multifuncțional. În cei 7 ani, am mizat pe o echipă de profesioniști dedicată, perseverentă și dornică de perfecționare continuă, care tratează cu seriozitate și empatie fiecare caz în parte.”

Reţeaua Arcadia este într-un amplu proces de dezvoltare, propunându-şi să îşi extindă prezenţa pe piaţa locală, în viitorul apropiat, printr-un nou centru de imagistică medicală.

Centrul de Imagistică Medicală Arcadia face parte din rețeaua privată Arcadia, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale multidisciplinare din regiunea Moldovei. Din rețeua de sănătate Arcadia mai fac parte: două policlinici (peste 40 de specialități medicale), un spital multidisciplinar, un spital de cardiologie intervențională, o maternitate, un punct public de prim-ajutor și un centru de imagistică, la Suceava.

 www.arcadiamedical.ro

Toujeo®primeşte aviz pozitiv din partea autorităţilor de reglementare europene

Sanofi a anunţat recent că a primit Opinia pozitivă a Comitetului pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care recomandă autorizarea Toujeo® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 300U/ml), o insulină bazală de nouă generaţie indicată pentru tratamentul adulţilor cu diabet zaharat de tip 1 şi 2. Cu Toujeo®s-a demonstrat un control glicemic mai stabil şi mai prelungit,cu o durată mai mare de 24 de ore, comparativ cu Lantus® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 100 U/ml), cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeaşi persoană,pe parcursul zilei1-3. 

Opinia emisă de CHMP astăzi este un pas înainte către punerea medicamentului Toujeo® la dispoziţia persoanelor cu diabet zaharat care nu ajung la valoarea ţintă a controluluilor glicemic sau care se află în punctul de începere a terapiei cu insulină”, a declarat Pierre Chancel, Senior Vice-Preşedinte alDiviziei Globale Diabet a Sanofi. “Avem încredere că vom putea adăuga rapid portofoliului nostru această nouă opţiune de tratament, pentru a-i ajuta pe pacienţi să îşi atingă obiectivele controluluilor glicemic”. 

Opiniapozitivă emisă de CHMP pentru Toujeo® se bazează pe rezultatele programului de studii clinice EDITION, care include mai multe studii internaţionale de fază III, care au evaluat eficacitatea şi siguranţa Toujeo®, comparativ cu Lantus, la peste 3500 de adulţi cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolaţi cu tratamentullor actual 4-9.Toujeo® şi-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia,având, totodată, un profil de siguranţă favorabil.În studiile derulate la pacienţi cu diabet zaharat de tip 2, Toujeo® a demonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne(în orice moment al zilei) şi nocturne, comparativ cu Lantus.10

În următoarele luni, Comisia Europeană va emite o decizie definitivă cu privire la acordarea autorizaţiei de punere pe piaţă a medicamentului Toujeo® în UE. Toujeo® a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) şi este în proces de evaluare la alte autorităţi de reglementare din lume.

Odată aprobat, Toujeo® va fi disponibil sub formă de Toujeo® SoloStar®, un stilou injector preumplut jetabil care conţine 450 de unităţi de insulină, care necesită o treime din volumul injectabil pentru a livra acelaşi număr de unităţi de insulină ca şi Lantus® SoloSTAR® şi permite o doză maximă de 80 unităţi pentru o singură injecţie.

Despre Toujeo®

Cu toate că insulina bazală este un standard în tratamentul pentru diabet zaharat de mai multe decenii, există, în continuare, semnificative nevoi medicale neacoperite, aproape jumătate din pacienţii trataţi neajungând să-şi atingă valorile ţintă ale glicemiei12-16.  În plus, este, adesea, dificil să se ajungă la doza optimă de insulină, în faza de iniţiere sau întreţinere. Toujeo® este o insulină bazală de nouă generaţie, care se administrează o dată pe zi, are o formulare bazată pe o moleculă utilizată la scară largă (insulina glargin), care are un raport risc/beneficiu bine stabilit17. Depozitul compact format la nivel subcutanat determină profile farmacocinetic/farmacodinamic mai stabile şi mai prelungite1-3.

Referinţe

1. Steinstraesser A, Schmidt R, Bergmann K, et al. Diabetes, Obesity and Metabolism. 2014;16(9):873-6, DOI: 10.1111/dom.12283.
2.       Becker RHA, Dahmen R, Bergmann K, et al. Diabetes Care. 2014:epub ahead of print, DOI: 10.2337/dc14-0006.
3.       Shiramoto M, Eto T, Irie S, et al. Diabetes, Obesity and Metabolism. 2014:epub ahead of print, DOI: 10.1111/dom.12415.
4.       Riddle MC, Bolli GB, Ziemen M, et al. Diabetes Care. 2014;37(10):2755-62, DOI: 10.2337/dc14-0991.
5.       Yki-Järvinen H, Bergenstal R, Ziemen M, et al. Diabetes Care. 2014;37(12):3235-43, DOI: 10.2337/dc14-0990.
6. Bolli GB, Riddle MC, Bergenstal RM, et al. Diabetes, Obesity and Metabolism. 2015:epub ahead of print, DOI: 10.1111/dom.12438.
7. Home P, Bergenstal R, Riddle M, et al.  50th Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes (EASD)2014.  Oral presentation abstract #148.
8. Matsuhisa M, Koyama M, Cheng X, et al.  50th Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes (EASD)2014.  Poster abstract #975.
9. Terauchi Y, Koyama M, Cheng X, et al.  50th Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes (EASD)2014.  Poster abstract #976.
10. Ritzel R, Roussel R, Bolli G, et al.  50th Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes (EASD)2014.  Poster abstract #963.
11. Banegas JR, López-García E, Dallongeville J, et al. Eur Heart J. 2011;32(17):2143-52, DOI: 10.1093/eurheartj/ehr080.
12. Stark Casagrande S, Fradkin JE, Saydah SH, et al. Diabetes Care. 2013;36(8):2271-9, DOI: 10.2337/dc12-2258.
13. Chan JCN, Gagliardino JJ, Baik SH, et al. Diabetes Care. 2009;32(2):227-33, DOI: 10.2337/dc08-0435.
14. Choi YJ, Kim HC, Kim HM, et al. Diabetes Care. 2009;32(11):2016-20, DOI: 10.2337/dc08-2228.
15. Steinberg BA, Bhatt DL, Mehta S, et al. American Heart Journal.156(4):719-27, DOI: 10.1016/j.ahj.2008.05.020.
16. Vouri SM, Shaw RF, Waterbury NV, et al. Journal of managed care pharmacy : JMCP. 2011;17(4):304-12, DOI, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21534641
17. Gerstein HC, Bosch J, Dagenais GR, et al. The New England journal of medicine. 2012;367(4):319-28, DOI: 10.1056/NEJMoa1203858.

390 de branduri din industria produselor si serviciilor pentru copii reunite la BABY EXPO


Primavara reprezinta trezirea la viata a naturii si momentul cand la BABY EXPO se lanseaza colectiile 2015 de produse si servicii dedicate Bebelusilor si viitoarelor Mamici. 

BABY EXPO isi deschide portile in zilele de 19-20-21-22 Martie la Sala Polivalenta din Bucuresti.


La cel mai mare eveniment al primaverii participa 160 de companii care prezinta peste 390 de branduri din industria produselor si serviciilor pentru copii. Invitam parintii sa descopere inovatiile in materie de carucioare, scaune auto, puericultura mica si jucarii, noile tendinte in moda pentru copii si gravide, mobilier si decoratiuni, produse alimentare si de igiena etc. 

Printre noutatile prezentate de companii la aceasta editie :
  •  Carucioarele Peg Perego, cu inovatia noilor cadre Book Plus 51, care intra in spatii foarte inguste
  • Babycare Tens for Chilbirth, remedii nemedicamentoase pentru calmarea durerii in timpului travaliului
  • Mutsy, unul din cel mai usor de manevrat carucior din lume
  • Cereale Hero Baby Natur
  • Alecto, stetoscopul bebelusului, care permite ascultarea sunetului bebelusului inca din a cincea luna de sarcina
  • CeLaVi, hainutele impermeabile, usoare, care protejeaza impotriva frigului, umezelii si a vantului
  • Caruciorul ELECTRIC MYO, unic, atat pentru faptul ca are un sistem electric Press&Go cat si datorita design-ul italienesc care ii confera un stil aparte
  • Premergator Chicco 123, un accesoriu transformabil in 3 tipuri de produse diferite: premergator, antemergator si mini-bicicleta
  • Caruciorul STOKKE SCOOT COMPACT, usor de impins, usor de pliat, usor de trasportat cu o singura mana
  •  Biberon Anticolici Cu Senzor De Temperatura si Sistem De Ventilatie Tommee Tippee Closer to Nature
  •  Huggies chiloti de unica folosinta pentru noapte, pentru copii intre 4 si 7 ani

Viitoarele Mamici sunt in centrul atentiei la BABY EXPO 
Invitam viitoarele Mamici la Clubul Gravidelor, unde 9 Luni, partenerul oficial, le intampina cu informatii utile si cadouri.

Prin inscrierea la Clubul Gravidelor participa la Tombola dedicata lor, unde pot castiga unul dintre cele 4 premii : 1 kit de alaptare Tommee Tippee, 1 pompa de san manuala Tommee Tippee, 1 pompa de san manuala Lansinoh, 1 carusel clasic muzical Tiny Love.

Salsa BABY - danseaza pe ritmuri de Salsa impreuna cu bebelusul tau!
Zilnic la ora 12:00, mamicile cu bebelusii in port-bebe se vor intrece in ritmuri de salsa. Melodii tropicale pline de viata si multe premii oferite de BABY-NOVA.

Spatiu pentru schimbat scutece Pufies
Pufies pune la dispozitia mamicilor servetele umede si scutecele premium Pufies Fashion Collection, pentru ca bebelusul sa se bucure de o senzatie de prospetime.

Spatiu de Alaptare Medela
Intr-un cadru prietenos, curat si discret, mamicile au posibilitatea sa alapteze bebelusul. Toate produse Medela pentru colectarea si stocarea laptelui, ingrijirea sanului si hranirea bebelusului beneficiaza de un discount de 20%, da standul Superfood Company.

Siguranta auto la BABY EXPO
La BABY EXPO, parintii au posibilitatea sa testeze si sa aleaga din cele peste 100 de modele de scaune auto prezentate, de la cele mai simple la cele mai performante.
La standul de Siguranta Auto (B.15), din cadrul Salonului BABY EXPO, expertii Maxi-Cosi stau la dispozitia parintilor cu raspunsuri la intrebari ca : Cum aleg scaunul auto potrivit pentru copilul meu ? / Cum montez scaunul auto in autovehicul ? / Copilul meu este fixat corect in scaunul auto ? / Cum calatoresc cu micutul, fara sa fiu amendat? / Cand trebuie sa schimb scaunul auto ?

Parintii sunt invitati la BABY EXPO, Editia 45 de Primavara, de Joi 19 Martie, pana Duminica 22 Martie, zilnic intre orele 10:00 si 19:00, iar Duminica pana la ora 16:00, la Sala Polivalenta din Bucuresti. 

Intrarea la expozitie costa 10 lei pentru parinti si este gratuita pentru copii.
Pe baza biletului de intrare se participa la Tombola BABY EXPO !

Informatii suplimentare pe : www.babyexpo.ro si www.facebook.com/BabyExpoRomania



Aproximativ 700 participanti la a IV-a editie a congresului national bolile cronice netransmisibile

Unul dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinaredin peisajul medical românesc, Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, a reunit în cele 2 zile de eveniment, aproximativ 700 de participanți și aproape 30 de reputați lectori din domeniul cardiovascular, al diabetului zaharat, al neurologiei, al pneumologiei și al oncologiei. 

Formatul a fost oarecum diferit față de alți ani, deoarece am dorit să fim tot timpul împreună, să nu ne mai despărțim în ateliere de lucru, pentru că pluridisciplinar nu înseamnă să fie multe săli, ci să fim adepții aceluiași concept” a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Co-președinte congres.


În prima zi a evenimentului a fost prezentată situația actuală din punct de vedere epidemiologic a bolilor cronice netransmisibile, dar și proiecte și inițiative, pe fiecare specializare în parte, în vederea prevenirii îmbolnăvirii, a reducerii numărului de persoane diagnosticate cu boli cronice netransmisibile și a ținerii sub control a acestor afecțiuni.Tot în cadrul primei zile a fost lansată, către toate societățile științifice interesate, propunerea formării unui Grup de Educație Terapeutică  în Bolile Cronice Netransmisibile (GET-BCN), prin care să fie reunite toate eforturile în domeniul educației terapeutice. Mai mult, se dorește ca în acest mod să se realizeze o mai bună gestionare a acestor patologii de către pacienți și familiile lor.

“Sunt convins că acestea sunt ocazii foarte utile nu neapărat pentru liderii de opinie care participă la genul acesta de manifestări, dar,mai ales, pentru cei mulți care vin și ascultă și care de fapt sunt ținta încercărilor noastre de a transmite niste mesaje pe care la rândul nostru le primim de la OMS sau alte foruri europene” a declarat conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
A doua zi a evenimentului s-a focusat pe strategiile de prevenție prezentate despecialiștiiimplicațiîn combaterea bolilor cronice netransmisibile, de la prevenția primară și aspecte particulare ale bolilor cronice netransmisibile, până la prezentarea metodelor de prevenție secundară a acestor afecțiuni. De asemenea, nu a fost uitat nici rolul medicului de familie, ca liant între specialiștii în boli cronice netransmisibile.

„Numai cu ajutorul profesioniștilor în cardiologie, neurologie, diabet, obezitate, pneumologie și oncologie putem limita agresivitatea acestor boli. Ținta este să le prevenim bineințeles, ținta este să le reducem și acest lucru nu se poate face decât printr-o foarte puternică relație între medic și pacient, între societate și medici, între modul în care transmitem oamenilor metodele de preventie și tratament” a declarat Acad. Maya Simionescu, Co-președintele manifestării.

Evenimentuls-a desfășurat în perioada 27-28 februarie 2015, a fost organizat științific de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și s-a desfășurat sub egida Academiei Române, secția de Științe Medicale.

Parteneri de argint: Abbott, Terapia Ranbaxy
Parteneri: Berlin Chemie, Sanofi, Worwag Pharma, Becel, Secom
Management eveniment: Sănătatea Press Group

Forumul Naţional de Prevenţie*: Peste 300 de medici au fost prezenţi la prima ediţie a Master Class - dialoguri interdisciplinare


Peste 300 de medici au luat parte la primul dialog interdisciplinar Master Class - Visele pot deveni realitate?!, organizat de Forumul Naţional de Prevenţie în deschiderea Congresului Bolile Cronice Netransmisibile, care a avut loc vineri, 27 februarie 2015, la Hotelul Ramada din Bucureşti.

„Cursurile Master Class reunesc medici de diferite specialităţi în lupta împotriva bolilor cronice netransmisibile - iar această primă ediţie a întrunit sufragiile tuturor prin caracterul dinamic şi interactiv ce a condus participanţii către comunitatea experţilor din cele 4 domenii medicale fundamentale pentru patologia actuală: cardiologia, diabetologia, nefrologia şi pneumologia”, a declarat Prof. Dr. Dan Gaiţă, membru în Comitetul Director al World Heart Federation.

„Temele abordate şi calitatea prezentărilor precum şi multidisciplinaritatea cursului sunt factorii cheie ai succesului Master Class”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române.
„Elementele practice ale diagnosticului precoce, tratamentul modern bazat pe algoritmi bine definiţi trebuie însoţite de măsuri de prevenţie secundară, coerent statutate în ghidurile medicale”, a declarat Prof. Dr. Dragoş Vinereanu, Preşedintele ales al Societăţii Române de Cardiologie.

„Colaborarea dintre specialităţile care luptă împotriva tulburărilor cardiometabolice şi a consecinţelor lor devastatoare pentru sănătate reprezintă calea definitorie pentru scăderea morbidităţii şi mortalităţii în specialităţile noastre”, a declarat Prof. Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

„Modul în care toate aceste specialităţi s-au reunit într-un curs coerent şi comprehensiv este o premieră europeană, iar mesajele noastre vor fi nuanţate în cursurile viitoare, în conformitate cu publicul ţintă” a declarat Prof. Dr. Maria Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Obiectivele educaţionale ale modulului de cursuri Master Class sunt adaptate diverselor tipuri de specialităţi implicate în tratamentul bolilor cronice netransmisibile. Primele cinci cursuri Master Class vor avea loc în 2015, urmând ca modulul să fie extins şi pe parcursul anului 2016.

Cursurile Master Class sunt dedicate cardiologilor, nefrologilor, diabetologilor, pneumologilor, neurologilor, medicilor de familie şi de alte specialităţi, interesaţi de îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe şi performanţă în prevenţia şi tratamentul celor mai frecvente boli cronice netransmisibile. Sesiunele sunt susţinute de reputaţi experti la nivel naţional şi internaţional, lideri în domeniul lor de activitate, care faciliteaza schimbul de informaţii ştiinţifice şi bunele practici.

Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înregistrarea participanţilor se face la faţa locului. Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu ore de Educaţie Medicală Continuă.

Cursurile Master Class sunt realizate cu sprijinul Astra Zeneca şi Sanofi. Managementul evenimentului este asigurat de Media Med Publicis, în baza parteneriatului cu Forumul Naţional de Prevenţie.

Programarea cursurilor Master Class:
25 martie 2015 – Curs în cadrul Conferinţei Medicilor de Familie (Bucureşti, Crystal Palace Ballroom)
28 martie 2015 – Curs în cadrul Interdiab (Bucuresti, Hotel Ramada)
19 mai 2015 – Curs în cadrul Congresului Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (Sibiu, Hotel Ramada)
15 octombrie 2015 - Curs în cadrul Congresului Naţional de Nefrologie (Iaşi, Centrul de Conferinţe)

Pentru mai multe detalii, accesaţi www.fnp.ro sau www.mediamed.ro.

*Forumul Naţional de Prevenţie este alianţa medicală susţinută de structurile guvernamentale ce luptă împotriva bolilor cronice netransmisibile – adică aproximativ 80% din patologia medicală a românilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” nominalizat pentru premiul “Cel mai bun spital” din partea Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie


Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti reprezentat de Acad. Dan Mircea Enescu, în calitate de manager, a fost nominalizat de către Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie pentru premiul “Cel mai bun spital”, decernarea distincţiilor având loc în cadrul Achievements Forum pe data de 21 aprilie 2015, in Londra.

“Spitalul nostru a fost nominalizat în urmau nor sondaje statistice, date obţinute de la conferinţe şi corporaţii, media de specialitate, expoziţii medicale etc. La selecție s-a ținut seama de înalta calificare a personalului, dotarea instituției cu echipamente moderne, declarații pozitive ale pacienților, acreditări naționale și internaționale şi punerea în aplicare a unor noi metode şi tehnologii de tratament”, a subliniat Acad. Dan Mircea Enescu. 

Tot în cadrul aceleiaşi manifestări Acad. Dan Mircea Enescu a fost nominalizat de către Comitetul Socrate pentru premiul internațional “Cel mai bun manager” din domeniul sanitar. Aceasta este o recunoaștere a excelentei reputații, a experienței profesionale remarcabile (oferirea de metode de tratament sigure şi eficiente) și a managementului de succes. În virtutea acestei nominalizări, Acad. Dan Mircea Enescu va figura în "Almanahul Socrate", pe site-ul EBA (http://www.summitofleaders.co.uk/en/). 

Europe Business Assembly va premia pe 21 aprilie, în cadrul Achievements Forum, cei mai buni reprezenaţi ai medicinei, ştiintei şi economiei.

Ieri, 25 februarie 2015, domnul Dr. Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătății a vizitat Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și a fost plăcut impresionat de secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă care a fost modernizată și reabilitată. De asemenea, domnul ministru Bănicioiu s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor de la noul Centru de chirurgie cardio-vasculară și Unitatea de Primiri Urgente care vor fi finalizate în luna mai 2015 după ce vor fi echipate complet cu aparatura modernă din fondurile Ministerului Sănătății.
Achievements Forum este o platformă interactivă de colaborare internaţională. La eveniment participă oameni de afaceri, finanţatori, diplomaţi, lideri ai camerelor de comerţ, asociaţii de afacerişi sindicate profesionale din peste 60 de ţări.  
European Business Assembly este o corporație independentă de colaborare economică, socială și umanitară și a fost fondată în Oxford, Marea Britanie în anul 2000.

Conferința națională interdisciplinară “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocări care necesită o abordare interdisciplinară” 24-25 aprilie 2015, București


Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 24 și 25 aprilie la București Conferința Națională Interdisciplinară “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocări care necesită o abordare interdisciplinară”. 

Conferința are ca obiective facilitarea dezbaterilor între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală, precum și furnizarea informațiilor legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburări de acest gen la nivelul cabinetului medicului de familie.

Manifestarea științifică presupune o serie de dezbateri și prezentări în plen dedicate cadrelor medicale și profesioniștilor în sănătate (vineri 24 aprilie, orele 14-20 și sâmbătă 25 aprilie, orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală.  

La eveniment sunt așteptați peste 250 participanți: medici (medicină de familie, psihiatrie și psihiatrie pediatrică în principal, dar și medici din alte specialități (expertiza medicală a capacității de muncă, reabilitare medicală, geriatrie și gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicină internă etc), deoarece afecțiunile psihice afectează foarte des pacientul și din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialiști care îi tratează pe acești pacienți trebuie să cunoască implicațiile și complicațiile tulburărilor de sănătate mintală și să colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuți; farmaciști; asistenți medicali/de farmacie; reprezentanți ai autorităților din domeniul sanitar. 

Evenimentul va fi creditat pentru medici, farmaciști, asistenți, psihologi. 

Printre temele care vor fi abordate: Cabinetul medicului de familie - primul popas în depistarea tulburărilor de sănătate mintală; Programe de screening pentru tulburări psihice; Sănătatea mintală a copiilor și adolescenților din România; Aderența la tratament-aspectul cheie în tratamentul tulburărilor de sănătate mintală; Soluții clinice și economice pentru sistemul de sănătate mintală din România; Suicidul - problemă de sănătate publică; Noutăți în terapie; Antidepresivele și interacțiunile medicamentoase; Particularitățile depresiei la copii/adulți/vârstnici; Diagnosticul diferențial al tulburărilor de sănătate mintală; Tulburările de sănătate mintală și bolile somatice; Simptomele de discontinuare în tratamentul antidepresiv; Amputarea afectivă și depresia; Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei; Depresie și comorbidități; Comunicarea cu pacientul depresiv; Programe educaționale pentru depresie; Programul Național de Sănătate Mintală; Prezentări cazuri clinice.

Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 120 lei și 160 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-190 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 70 și 110 lei. Taxele sunt reduse până la 13 aprilie 2015! Pentru înscriere: madalina.tudorache@houston.ro , 0725.221.018, 021-317.09.43, www.despre-depresie.ro . 

În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre stres, anxietate și depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare astfel încât impactul acestor tulburări de sănătate mintală asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic. 

Despre ediția I – 2014:
Pe 23 și 24 mai 2014 Houston NPA a organizat cel mai important simpozion medical interdisciplinar dedicat în exclusivitate depresiei - Conferința “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”. Manifestarea a reunit peste 330 participanți, confirmând nevoia de informare a comunității medicale asupra subiectului care este unul extrem de complex. Pe agenda evenimentului s-au aflat teme de actualitate, acestea fiind susținute cu entuziasm de lectori de elită din mai multe specialități implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, care au făcut posibilă înalta ținută științifică și au asigurat originalitatea programului, atât de apreciat de cei care au luat parte la lucrări. Au fost acordate 12 puncte pentru medici și farmacisti, 9 pentru asistenți și 5 pentru psihologi. Programul ediției 2014 poate fi consultat accesând următorul link - http://despre-depresie.ro/program/ 

Contacte:
  • Manager Proiect: Simona Oprea - PR Manager Houston NPA, simona.oprea@houston.ro , 0733.076.381.
  • Inscrieri: Madalina Tudorache - Coordonator evenimente Houston NPA, madalina.tudorache@houston.ro , 021-317.09.43; 0725.221.018.
  • Site eveniment: www.despre-depresie.ro 
  • Pagina eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/900624376656266/