Importanţa nutritivă a pâinilor funcţionale în alimentaţia de zi cu zi


           
În funcţie de valoarea calorică şi conţinutul de substanţe nutritive, importanţa alimentelor pentru o nutriţie echilibrată şi sănătoasă diferă. Produsele cerealiere, printre care şi pâinea, reprezintă fundamentul alimentaţiei sănătoase şi fac parte din prima grupă de alimente, recomandate pentru a fi consumate cel mai des, alături de cele din grupa a doua, compusă din fructe şi legume, conform piramidei alimentare, recomandată de nutriţionişti.
            
În cazul produselor de panificaţie, conţinutul de fibre alimentare, vitamine, minerale, etc. precum și viteza de absorbție a glucidelor sunt stabilite de tipul de făină folosită. Astfel, se recomandă pâinea fabricată din făină integrală, datorită conţinutului de substanţe nutritive si a proprietăţilor acestora, care asigură un aport important de glucide complexe, proteine, fibre, vitamine, minerale, având in acelaşi timp conţinut scăzut de calorii. Făina integrală de grâu sau de secară se obţine din măcinişul integral  al cerealelor, păstrând o parte importantă a elementelor nutritive ale  bobului de grâu.  Făina rafinată (albă) se obţine prin procesarea cerealelor, în urma înlăturării în totalitate a învelişului şi a germenului. Acest tip de făină este săracă în fibre alimentare, minerale sau vitamine absolut necesare organismului într-o nutriţie echilibrată.
              
Specialiştii în nutriţie atrag atenţia asupra faptului că nu orice fel de pâine de culoare mai închisă este produsă din făină integrală. Adesea, această culoare nu este conferită de natura făinii sau a altor ingrediente admise ci de adaosul de coloranţi sintetici. De aceea, pentru a fi siguri în alegerea produselor, este recomandat să citim cu atenţie eticheta cu informaţii nutritive.
    
Dobrogea Grup dispune de o moară modernă ce procesează secară obţinând  un procent de extracţie de 95%. Valoarea nutritivă a bobului, conferă făinii integrale de secară calităţi nutriţionale superioare. Pâinea Dobrogea® Benecol® este fabricată 100% din făină integrală de secară, produsă şi comercializată de societatea comercială Dobrogea Grup Constanţa.
              
 Pâinea Dobrogea® Benecol® este singura pâine din România cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat clinic, folosit pe scară largă  la nivel mondial, în diferite alimente,  ce contribuie  la scăderea colesterolului.

Pâinea Dobrogea® Benecol®  este o  pâine trifuncţională:
  • Funcţia de reducere a colesterolului este conferită de adaosul de esteri de stanoli din plante ce reduc eficient nivelul colesterolului, prin blocarea parţială a absorbţiei colesterolului în tractul digestiv, atât a celui din alimentaţie, cât şi a celui biliar.
  • Funcţia hipoglucidică este dată de conţinutul scăzut de glucide,  26,4 g glucide/100g produs finit , cu peste 40% mai puţin decât pâinea albă de larg consum, fiind recomandată în alimentaţia persoanelor cu diabet. 
  • Reale beneficii în îmbunătăţirea digestiei: sunt conferite de conţinutul ridicat  de fibre alimentare de 6,63 g / 100g produs finit, putând fi clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006 ca “produs bogat în fibre”.
Pâinea Dobrogea® Benecol® poate fi folosită atât  în dietele curative, dar şi preventive, ea  fiind  recomandată tuturor celor care doresc să adopte un stil de viaţă sănătos.    
Pâinea Dobrogea Benecol este produsă de către Dobrogea Grup, într-un sistem integrat de Management al
Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează  ambalată în două gramaje: 
  • de 80 g cu un conţinut de  2 g de esteri de stanoli din plante, reprezentând doza zilnică minimă recomandată,  necesară reducerii colesterolului
  • şi  de 240g reprezentând doza minimă  de utilizare pentru 3 zile de dietă.
Produsul este disponibil în retailul modern la nivel national: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market, iar în oraşul Constanţa produsul este prezent  în magazinele Fresh
Sursa:  Sanatatea Press Group

Prezent şi viitor în chirurgia plastică şi microchirurgia reconstructivă


  • 25-26 octombrie 2013
Curs ISAPS de rinosplastie
  • 26-27 octombrie 2013,Hotel Palace, Sinaia              
Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România (ACPR) organizează în perioada 25-26 octombrie 2013 în Sinaia, România, Conferinţa Anuală cu tema: “Prezent şi viitor în chirurgia plastică şi microchirurgia reconstructivă” .
            
 În continuarea acestei conferinţe, Societatea Internaţională de Chirurgie Plastică Estetică (ISAPS) susţinută de Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România (ACPR) organizează în perioada 26-27 octombrie 2013 în Sinaia, România, CURS ISAPS DE RINOPLASTIE.
            
Cursul ISAPS va cuprinde şi o demonstraţie pe cadavru urmată de 2 operaţii de rinoplastie realizate de Nazim Cerkes şi Wolfgang Gubisch (26 octombrie 2013) şi prezentări ale  key note speakers şi masa rotundă (27 octombrie 2013).
           
 Locul desfăşurării manifestării ştiinţifice va fi Hotel PALACE Sinaia, iar demonstraţiile şi operatiile live interactive se vor transmite în direct din Bucureşti în sala de conferinţă.
           
 Evenimentul va fi creditat CMR şi EMC.

Secretariat organizatoric: ELLA Congress&Events
Persoana de contact: Alexandru Petrescu, e-mail: a.petrescu@ella.ro, mobil: 0748.100.285
Pentru informatii si inscrieri online: www.evenimente-acpr.ro

Congresul Naţional de Reumatologie


                                             25 – 28 SEPTEMBRIE 2013
                    BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, BUCUREŞTI

           
Miercuri, 25 Septembrie 2013, la Biblioteca Naţionala a României, Bucureşti, se vor deschide lucrările celui de-al  XX lea Congres Naţional de Reumatologie.
          
 Eveniment de înaltă ţinută academică, Congresul înregistrează un număr record de participanţi in fiecare an.
           
Congresul va fi precedat de un curs postuniversitar Sud Est European (SEE) dedicat lupusului eritematos sistemic, pe 25 Septembrie. Reumatologi de prestigiu din ţară şi străinătate vor prezenta noutăţi de inters general, dar şi cazuri clinice dificile pentru care se vor  solicita opiniile experţilor  în domeniu prezenţi la curs.
          
 În paralel cu lucrările Congresului se va organiza o amplă expoziţie în cadrul căreia companiile farmaceutice şi de aparatură medicală îşi vor prezenta produsele în spaţii special amenajate.
           
În ceea ce priveste programul ştiinţific al Congresului, acesta va permite participanţilor să îşi îmbogăţească cunoştinţele cu noutăţi legate de noile progrese din domeniul reumatologiei, prin participarea la lucrările Congresului şi la sesiunea de postere, care oferă la rândul ei posibilitatea ca prin prezentarea orală a acestora, să se realizeze un schimb valoros de informaţii şi experienţă.
          
Vor fi organizate workshopuri pentru tinerii reumatologi, cu teme privind diagnosticarea precoce a bolilor inflamatoare reumatice, iar cu ajutorul asistenţilor cu preocupări în reumatologie, dar şi a pacienţilor, se vor crea discuţii şi dezbateri cu rolul de a creşte calitatea actului medical în viitor.
          
Congresul Naţional de Reumatologie   este un eveniment de marcă în lumea medicinei, cel mai mare de acest gen din Romania. El reprezintă un mijloc de dezvoltare şi afirmare a celor mai buni specialişti în reumatiologie, precum şi un cadru oficial de diseminare a informaţiilor cu privire la cele mai noi descoperiri în domeniu. Nu în ultimul rând, reprezintă o oportunitate pentru specialiştii în diverse discipline de a schimba opinii între ei sau cu colegi din alte ţări.  

          
Pentru informaţii suplimentare : Ana-Maria Chiriac (0748100281)
Web: www.srreumatologie.ro
Email: contact@srreumatologie.ro.

Cum ne menţinem echilibrul nutriţional în vacanţă?

 Dacă în zilele obişnuite respectăm un program alimentar bine stabilit, în care nu permitem excesele, în vacanţă lăsăm tentaţiile culinare să ne atragă, din toate părţile, în capcana lor. Sub pretextul „îmi permit orice pentru că sunt în vacanţă”, în cele din urmă tot noi vom plăti cu ceva ce nu are preţ: sănătatea noastră.
 
Cum putem să facem faţă ofertei culinare atât de apetisante din vacanţa noastră, mai ales dacă este şi all inclusive?
 
În mod frecvent, modul de servire în restaurantele hotelurilor cu servicii all inclusive, este bufetul suedez, de tip „mănânci cât poţi”. Este un mod de servire pe care specialiştii în nutriţie îl consideră un veritabil pericol, mai ales că unii oameni de ştiinţă au calculat că o persoană poate mânca într-o astfel de ocazie 3000 de kcal şi aceasta în cel mult 2 ore. Specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc ca atunci când avem de-a face cu astfel de ocazii să începem masa prin a bea 1-2 pahare de apă, apoi trecem pe la sectorul de salate, peste care nu adăugăm sare, ulei, maioneză sau sosuri în exces, ci le condimentăm cu plante aromate (oregano, salvie, busuioc), suc de lamâie sau oțet balsamic și pe care nu le îmbogățim cu mezeluri sau brânzeturi grase. La felul principal să încercăm să eliminăm o parte din alimentele care conţin grăsime multă, cum ar fi șnițele, chiftele, tocănițe, iar garnitura să fie formată în primul rând din vegetale, orez brun sau paste din făină integrală. De asemenea, deserturile pot fi sărite sau înlocuite cu fructe proaspete.
 
De asemenea, nu trebuie să fim comozi. Chiar dacă este vacanţă, nu trebuie să încurajăm sedentarismul. Orice fel de mişcare este benefică, o plimbare după ce am servit masa, în ritm alert sau o alergare uşoară pe malul mării va compensa orice exces culinar făcut în timpul nostru de vacanţă.
 
Cum ne recuperăm nutriţional după o vacanţă cu excese culinare?
 
Dacă totuşi cădem în ispită şi comitem „abuzuri” culinare în vacanţă, putem recupera printr-un regim alimentar mai strict. Important este, menţionează nutriţioniştii, să nu comitem abuzuri peste abuzuri, deoarece vom distruge orice echilibru nutriţional pe care l-am clădit în timp. După o zi sau o noapte de „răsfăţ” culinar, este bine să consumăm a doua zi multe salate şi fructe. Dacă dorim ceva mai consistent, putem opta şi pentru un preparat din peşte, fără să fie însă prăjit sau afumat. De asemenea, cantitatea de lichide consumate trebuie să fie dublă, acestea însemnând apă plată sau minerală cu lămâie, ceaiuri şi infuzii, iaurturi degresate. La fel de benefică pentru „recuperare” este şi mişcarea fizică.
 
După o vacanţă în care am consumat alimente cu un conţinut bogat de grăsimi inclusiv nivelul colesterolului „rău” creşte.
 
Pâinea Dobrogea® Benecol® poate fi adăugată la dieta de recuperare post-vacanţă, datorită beneficiului său adus asupra sănătăţii. Pâinea Dobrogea® Benecol® este singurul produs din făină integrală de secară cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat la nivel mondial ce ajută la scăderea colesterolului.
 
Pâinea Dobrogea® Benecol® este produsă de către Dobrogea Grup, într-un sistem integrat de Management al Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează în două gramaje:  80 g reprezentând o doză zilnică de patru felii pâine ce conţin cele 2 g de plant stanol ester necesare reducerii colesterolului şi de  240g reprezentând doza de utilizare pentru 3 zile de dietă.
 
 „Recomand pâinea de secară Dobrogea Benecol pentru dieta de recuperare după o perioadă de excese în grăsimi care au favorizat creşterea colesterolului. Studiile clinice realizate la nivel mondial, arată că produsele ce au în compoziţie esteri de stanoli din plante, consumate zilnic, reduc nivelul colesterolului total cu până la 10% și colesterolul LDL până la 15%, la un consum zilnic de min. 2g stanoli din plante. Consumul zilnic a doar 4 felii de pâine Dobrogea Benecol sunt suficiente pentru re-echilibrarea colesterolului din sânge.” a declarat ing. Maria Toma, Director General Dobrogea Grup.
 
Pâinea Dobrogea® Benecol® este recomandată de specialişti persoanelor care au colesterolul mărit, dar şi celor care vor să prevină această problemă de sănătate.
 
În aceeaşi măsură, produsul poate fi consumat cu încredere de toţi cei care doresc să adopte o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Pe lângă beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturală, pâinea Dobrogea® Benecol® este şi hipoglucidică, având 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai puţine decât pâinea albă de larg consum, ceea ce  o recomandă în alimentaţia diabeticilor.
 
Pâinea conţine  6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat în fibre”, cu reale beneficii pentru  îmbunătăţirea digestiei.

Produsul este disponibil în retailul modern la nivel național: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.

 
Distribuitorii şi reţelele interesate de listarea şi achiziționarea pâinii de secară Dobrogea Benecol sunt rugaţi să ne contacteze la următorul număr de telefon: 0241.482.103 sau la adresa de e-mail: marketing@dobrogeagrup.ro
 
Mai multe informaţii pe : www.benecol.com și www.dobrogeabenecol.ro

Produsele Dobrogea sunt echilibrate din punct de vedere nutriţional, sunt alimente sănătoase, de cea mai bună calitate, care păstrează gustul şi aroma produselor tradiţionale româneşti. Compania Dobrogea Grup a lansat de-a lungul timpului produse și activități în premieră pentru piața românească cu rol în îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.
 
Dobrogea Grup este o companie privată cu capital 100% românesc şi reprezintă de peste 50 de ani unul din cei mai  importanţi producători din  domeniul  morărit-panificaţie din  România. Compania oferă azi clienţilor şi consumatorilor săi peste 300 de produse din 5 domenii de activitate: morărit, panificaţie – patiserie, produse congelate, cereale mic dejun şi biscuiţi.

Sursa: Sanatatea Press Group

Problematica hipertensiunii arteriale dezbătută la nivel înalt



A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune
-12-14 septembrie 2013

La nivelul celor mai înalte foruri mondiale de sănătate, problematica hipertensiunii arteriale reprezintă un subiect prioritar. Din cauza implicaţiilor multiple pe care le are hipertensiunea în asociere cu alte afecţiuni, atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cât şi alte societăţi medicale internaţionale, au atras atenţia asupra acestei probleme de sănătate publică.
 
Potrivit statisticilor OMS, la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.
 
Riscul hipertensiunii arteriale creşte nu numai în cazul afecţiunilor cardiovasculare, ci şi atunci când este asociată cu boala de rinichi, diabetul sau bolile neurologice. În acest context, hipertensiunea arterială necesită o abordare pluridisciplinară.
 
Este şi motivul pentru care, a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, din 12-14 septembrie 2013, se va desfăşura anul acesta sub tematica „Confluenţe în hipertensiunea arterială”.
 
Liderii celor mai importante societăţi medicale din lume îşi vor da întâlnire la acest eveniment pentru a dezbate cele mai noi informaţii despre hipertensiune. Prof. George Bakris  - preşedinte al Societăţii Americane de Hipertensiune, Prof. Joseph Redon – preşedinte al Societăţii Europene de Hipertensiune, Prof. Giuseppe Mancia – preşedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune şi Prof. Peter Nilsson – secretar Societatea Europeană de Hipertensiune, sunt doar câteva din personalităţile internaţionale marcante care vor fi prezente la eveniment.
 
Programul ştiinţific se va ridica la nivelul invitaţilor, astfel că sunt prevăzute sesiuni de prezentare a ultimelor ghiduri ESH – ESC 2013, dar şi o parte din pregătirile ghidului JNC 8. Din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti va fi transmisă live o intervenţie de denervare renală la un caz de hipertensiune rezistentă. De asemenea, vor fi organizate 6 workshop-uri, dintre care, în premieră, un workshop va fi dedicat rolului asistentei medicale în creşterea complianţei pacientului hipertensiv.
 
Având în vedere importanţa colaborării internaţionale în problematica hipertensiunii arteriale, în cadrul manifestării va fi organizat Simpozionul comun franco – român şi Simpozionul balcanic. Iar pentru că rolul medicului de familie este crucial în depistarea precoce şi prevenţia hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune va organiza un simpozion dedicat medicului de familie.
 
Din programul celei de-a II Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, nu lipsesc sesiunile dedicate tânărului hipertensiolog, urgenţelor şi provocărilor în hipertensiune, patologiilor asociate hipertensiunii, dar şi sesiuni practice dedicate studiilor clinice în hipertensiune.
 
Mai mult, medicii participanţi la cea de-a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiunea vor primi, pe lângă un bagaj informaţional vast şi o dublă creditare, manifestarea fiind creditată atât naţional, cât şi european (16 puncte EMC şi 14 puncte EBAC).
 
A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune se va desfăşura în perioada 12-14 septembrie 2013, la Crowne Plaza Bucureşti. Evenimentul se desfăşoară sub egida Societăţii Europene de Hipertensiune şi se adresează medicilor cardiologi, medicilor internişti, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi şi medicilor rezidenţi.
 
Informaţii suplimentare despre eveniment şi detalii despre înscriere sunt  disponibile pe site-ul www.societate-hipertensiune.ro.
 
Sursa: Sănătatea Press Group


Congresul SRML 2013 va avea loc in perioada 10-12 octombrie 2013


Tema: Laboratorul medical in sistemul de sanatate
Societatea Romana de Medicina de Laborator, alaturi de Societatea Romana de Genetica Medicala si Asociatia Medicala Romana pentru Plasmafereza, organizeaza in perioada 10-12 octombrie Congresul SRML 2013, care va reuni urmatoarele evenimente:
  •  Al 20-lea Congres National de Medicina de Laborator
  • Al 8-lea Congres National al Asistentilor Medicali de Laborator
  • Al 7-lea Simpozion de Imunopatologie
  • Al 3-lea Simpozion National de Monitorizare a Tratamentului si Toxicologie Clinica
  • A 2-a Conferinta Nationala „Plasmafereza terapeutica”

Evenimentele vor avea loc la Institutul National de Statistica din Bucuresti si vor aborda urmatoarea tematica:
•        Strategii privind programele de evaluare a calitatii in laborator
•        Standardizarea metodelor de analiza in laborator
•        Stabilirea intervalelor de referinta; calibrarea
•        Managementul laboratorului clinic modern
•        Certificarea si acreditarea laboratoarelor medicale
•        Semnificatia clinica a testelor de laborator
•        Testarea genetica
•        Mecanisme moleculare si celulare in bolile alergice si autoimune
•        Interactiunea predispozitiei genetice - factori de mediu
•        Markeri imunologici in oncologie
•        Diagnosticul de laborator al bolilor autoimune
•        Impactul tehnologiei moderne asupra testelor imunologice
•        Standardizarea testelor imunologice
•        Hemovigilenta
•        Calitatea testelor la patul bolnavului
•        Erori in medicina de laborator
•        Medicina de laborator bazata pe dovezi
•        Influenta factorilor preanalitici si controlul acestora
•        Rolul microbiologiei in controlul infectiilor
•        Bazele moleculare ale bolilor si terapiei
•        Toxicologia clinica, parte a medicinii de laborator
•        Politica de privatizare a laboratorului clinic
•        Formarea profesionala in imunologia clinica
•        Uniformizarea invatamantului de laborator cu standardele UE
•        Laboratorul clinic in viitor
•        Microorganisme cu habitat oral implicate in infectii
•        Infectii declansate in timpul dezastrelor
•        Microorganisme implicate in pandemii
Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul www.srmlcongres.ro

Pe 14 iulie, ieșenii pedalează sub semnul sănătății


Rețeaua medicală Arcadia organizează duminică, 14 iulie, începând cu ora 11:30, o acțiune de tip tur ciclist menită să reunească iubitorii mersului pe bicicletă și să transmită ideea că mișcarea înseamnă sănătate.
 
Pe scurt, BikeVibe este o plimbare pe biciclete, pentru copii și adulți deopotrivă, și o ocazie de socializare și recreere, dovedind faptul că o pasiune comună (ciclismul) are puterea să reunească oameni dintre cei mai diferiți, că barierele de vârstă, gen, statut social sau profesional pot fi depășite și că viața în comunitate poate oferi satisfacții, oportunități și prilejuri de relaxare deosebite.
 
În plimbarea sa prin centrul orașului, grupul de bicicliști BikeVibe va împărtăși tuturor îndemnul la „sănătate prin mișcare” și ideea că ciclismul nu trebuie practicat doar ca sport sau metodă de agrement, ci poate fi o soluție zilnică de deplasare în oraș, cu beneficii pentru calitatea vieții și a mediului deopotrivă.

Turul ciclist Arcadia BikeVibe se va desfășura pe un traseu prestabilit, cu punct de plecare / sosire fix, după cum urmează: Esplanada Palatului Culturii – Bd. Anastasie Panu – Str. Sfântul Lazăr – Podu Roșu – Splai Bahlui dreapta – Pod Tudor Vladimirescu – Bd. Prof. Dr. D. Mangeron – Podu Roșu – Str. Palat – Esplanada Palatului Culturii.
 
Doritorii se pot înscrie la turul ciclist BikeVibe fie online, pe site-ul Arcadia, la adresa http://www.arcadiamedical.ro/bikevibe, fie direct la eveniment. Participarea se va putea face cu bicicleta proprie sau, pentru cei care nu au una, cu o bicicletă închiriată gratuit de la punctul de start. Deși nu există o limită minimă de vârstă pentru accesul la acțiune, familiile sunt rugate să nu forțeze participarea cu copii prea mici, care nu știu să meargă bine pe bicicletă sau care nu au rezistența necesară pentru a parcurge întregul traseu. 

Copiii sub 12 ani vor putea pedala doar însoțiți de un adult, iar minorii de peste 12 ani care vor să se înscrie singuri trebuie să prezinte un acord scris din partea părinților. Toți participanții la turul ciclist sunt răspunzători pentru securitatea proprie pe durata cursei, pentru respectarea regulilor de circulație și pentru prevenirea oricăror incidente. Purtarea echipamentului adecvat de protecție (căști, genunchiere, etc.) este recomandată pentru toți bicicliștii și e obligatorie în cazul copiilor.

După revenirea din cursă, participanții care au rămas în grupul de bicicliști pe toată durata turului vor putea să se înscrie la tombola BikeVibe și vor asista la tragerea la sorți a câștigătorilor. Tombola este dotată cu 50 de premii în valoare totală de 11.000 lei și va oferi celor norocoși surprize diverse, de la servicii de sănătate marca Arcadia, până la vouchere pentru mobilier, abonamente la sala de gimnastică sau ședințe de solar, un weekend la munte sau diverse produse pentru sport și agrement.

Lansat sub sloganul „Pedalează, vibrează, visează!”, turul ciclist Arcadia BikeVibe își propune să devină un eveniment anual și un simbol al optimismului, încrederii și libertății de a avea visuri mari, reamintind tuturor cât de important este să ne protejăm sănătatea, făcând mișcare, gândind pozitiv și găsind timp, în programul aglomerat al vieții moderne, pentru clipe de relaxare și bună dispoziție. Gândește-te la tine, la sănătatea ta, la viitorul tău – acesta e mesajul BikeVibe, îmbrățișat de altfel de susținătorii generoși ai evenimentului: Raiffeisen Bank, Ispal, Rodotex, Club Armony, Moto-Velo-Sport, Bikes2go, Icar Tours și Asociația de Turism Montan „Hai pe munte”.

Acțiunea de social networking BikeVibe este o inițiativă de responsabilitate socială a rețelei medicale Arcadia și face parte de ansamblul de evenimente prin care Arcadia marchează în această vară împlinirea a 3 ani de activitate. O nouă ediție a programului de tip caravană medicală „Sănătatea vine la tine!”, care va străbate până la finele lunii august 11 orașe din regiunea Moldovei, aducând în fiecare locație servicii de evaluare medicală pentru adulți și copii, precum și ateliere creative pentru cei mici, completează proiectele Arcadia pentru vara 2013. În același timp, noi oferte comerciale și de servicii vor deveni accesibile pentru pacienți în această perioadă, primul dintre ele fiind noua categorie de pachete de naștere cu servicii incluse de prelevare de celule stem.



Painea Dobrogea Benecol, un impuls excelent in reorg anizarea stilului de viata!




Investigații imagistice hight tech și aparatură medicală de ultimă generație!


   Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular, una dintre cele mai moderne unități medicale private din România 

Calitatea serviciilor medicale integrate, precum și dorința de a realiza cele mai noi investigații și intervenții chirurgicale la înalte standarde de profesionalism, au contribuit la poziționarea Spitalului Monza București în topul celor mai moderne spitale din domeniul medical privat din România.
   
 Încă de la inaugurare, Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular s-a remarcat prin dotarea tehnică la standarde internaționale, nivelul ridicat profesionalism al echipei medicale și prin circuite standardizate și personalizate pentru fiecare pacient în parte.
    
Pe lângă cea mai inovatoare și sofisticată tehnologie care există în dotarea Departamentului Cardiovascular și a Departamentului de Chirurgie,  Spitalul Monza beneficiază de aparatură medicală ultramodernă și în cadrul Departamentului de Radiologie și Imagistică Medicală.

 ”Examene imagistice de înaltă performanță pot fi realizate acum cu ajutorul unora dintre cele mai noi aparate care există pe piața medicală internațională. Echipamentele de Rezonanță Magnetică ajută la obținerea unor imagini de înaltă calitate, rezultatele fiind mult mai clar definite. De asemenea, aparatul CT de ultimă generație permite reducerea dozei de iradiere a pacientilor cu până la 80% la toate tipurile de examinări. Este foarte frecvent utilizată în cazul copiilor, tinerilor și femeilor”, a declarat dr. Maria Alexandrescu, șef secție de Radiologie și Imagistică Medicală, Spitalul Monza București.
    
Departamentul de Radiologie şi Imagistică Medicală are în componenţă un aparat de tomografie computerizată și 2 aparate de rezonanţă magnetică, unele dintre cele mai performante existente în prezent în România.  De asemenea, serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală mai dispune de 2 aparate de radiologie și 5 ecocardiografe.
    
Ultraspecializat în efectuarea intervenţiilor chirurgicale minim invazive şi invazive cardiace, vasculare, Spitalul Monza efectuează investigații de imagistică tip RMN, CT și diferite tipuri de radiografii.
    
Investițiile majore din cadrul Spitalului Monza București - Centru Cardiovascular s-au realizat pentru a întâmpina exigențele pacienților români dispuși să se trateze în străinătate.     

Serviciile complexe şi individualizate de diagnostic, tratament şi recuperare, personalul medical ultraspecializat atât din ţară cât şi din străinătate, convinge pacientul de siguranța actului medical. Problemele de sănătate sunt rezolvate cu rapiditate și la cele mai înalte standarde de calitate.
    
De la 1 Mai 2013, Spitalul Monza București a încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), oferindu-le pacienților posibilitatea decontării serviciilor și asistenței medicale de care beneficiază în cadrul spitalului.
   
 În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelență, atât în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienților servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialități medicale.
 
Sursa: Sanatatea Press Group