Spitalul Monzași-a triplat cifra de afaceri în anul 2014


 Spitalul Monza, parte din grupul internațional “Policlinico di Monza” din Italia, a avut o cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro în anul 2014, comparativ cu 3 milioane de euro în anul 2013. Numărul pacienților în Ambulatoriul de Specialitate s-a dublat față de anul anterior (12.000 în 2013, 24.000 în 2014), iar numărul intervențiilor a crescut de patru ori (de la 800 în 2013, la peste 3.000 în 2014); gradul de ocupare a spitalului a fost de 65%.În topul intervențiilor realizate se află bypass-ul aorto-coronarian, cu 126 de intervenții realizate, protezările și plastiile de valve, cu 102 cazuri tratate, și tumorile intraparenchimatoase (meningioame, neurinoame ș.a.), cu 197 de pacienți tratați.

În anul 2014, Spitalul Monza a investit 2 milioane de euro în aparatură medicală pentru deschiderea unor departamente noi: Neurochirurgie, ORL și Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

În anul 2013 aveam 100 de angajați — atât personal medical, cât și administrativ. Am încheiat anul 2014 cu 198 de angajați și aproximativ 50 de colaboratori. Ne propunem să ajungem la 300 de angajați”, a spus Carmen Drăgan, Președintele Spitalului Monza.

Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza, singurul centru medical privat din România care cuprinde toate specialitățile inimii într-un singur loc, a realizat anul trecut peste 500 de operații pe cord deschis, sub îndrumarea dr. Theodor Cebotaru, șef de secție Chirurgie Cardiacă.

BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza a fost lansat la începutul anului 2014; echipa coordonată de dr. Sergiu Stoica a realizat anul trecut 430 de intervenții.

De asemenea, Spitalul Monza a lansat în anul 2014 parteneriate cu fundații internaționale, în beneficiul copiilor cu malformații cardiace congenitale din România, precum și din țările slab dezvoltate (Kosovo, Albania ș.a.). Proiectul “Inima copiilor - Intervenții cardiace în România” se va desfășurapână în anul 2016, prețul unei intervenții fiind de cinci ori mai mic decât în Germania sau Italia. Astfel, la Cardiopediatric Center,singurul centru din România cu servicii integrate pentru tratamentul afecțiunilor inimii la copii, echipa coordonată de dr. Mircea Cotul, șef de secție Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, va realiza 36 de intervenții; una din patru intervenții fiind finanțată de Fundația Monza. 

“Pentru anul 2015 ne așteptăm la venituri de 12 milioane de euro, un număr de 30.000 de pacienți în ambulatoriu și în jur de 4.000 de intervenții. Vom investi 1.5 milioane de euro în aparatură și în lansarea unor proiecte noi: Cardiostructural Clinic, secția de urologie și cea de chirurgie toracică”, a spus Luca Militello, Directorul General al Spitalului Monza.

Cardiostructural Clinic, centrul coordonat de Conf. Dr. Șerban Bălănescu, șef de secție Cardiologie Intervențională, a fost lansat la începutul anului 2015. În cadrul acestui centruse vor realiza intervenții cardiovasculare structurale de excelență, respectiv se vor trata defectele anatomice ale inimii pe cale endovasculară sau prin intervenții hibride (care îmbină procedurile intervenționale și chirurgicale minim-invazive). Scopul acestui centru, primul de acest fel în România, este reducerea riscului operator la pacienții cu boli cardiovasculare complexe (de la naștere sau dobândite) prin realizarea unor intervenții minim-invazive, fără deschiderea toracelui și oprirea inimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu