Titlul de Doctor Honoris Causa decernat de UMF Cluj-Napoca academicianului Ioanel Sinescu

Recunoașterea valorilor este unul dintre principiile de bază ale învățământului universitar medical clujean. Cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, instituția, prin conducerea acesteia, a decernat titlul de Doctor Honoris Causa unei personalități de seamă a lumii medicale românești - acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Titlul Doctor Honoris Causa alUniversității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” i-a fost acordat acad. Ioanel Sinescu pentru implicarea şi eforturile depuse la îmbunătăţirea învăţământului medical românesc, precum și pentru activitatea științifică și medicală de excepție.

„În cei doi ani de când ocupă funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, acad. Ioanel Sinescu s-a remarcat prin rezultatele obţinute în promovarea instituţiei pe care o conduce, precum şi prin activitatea sa managerială şi de cercetare, fiind totodată unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi profesionişti din medicina românească, având o activitate profesională impresionantă în domeniul urologiei.”, aprecizatprof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorulUniversităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

La rândul său, acad. Ioanel Sinescu a declarat: „Este o deosebită onoare să primesc această importantă distincţie din partea unei instituţii de învăţământ de prestigiu, cum este Universitatea de Medicină şi Farmacie ‹‹Iuliu Haţieganu›› Cluj-Napoca. Învăţământul medical românesc trebuie să fie tot timpul la cele mai înalte standarde și mă bucur de colaborarea inter-universitară care există între UMF Carol Davila și UMF Iuliu Hațieganu.”

Acad. Ioanel Sinescu şi-a început activitatea didacticăîn 1979, imediat după terminarea stagiului de intern, ca asistent stagiar la Clinica de Chirurgie Urologică „Fundeni”. Treptat, a fost avansat ca asistent universitar, şef lucrări, conferenţiar universitar şi profesor universitar. Din anul 2012, ocupă funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București. Acad. Ioanel Sinescu a realizat primul transplant renal din România, este șeful Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni și membru în cele mai înalte foruri de chirurgie urologică din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu