APMGR, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al ANMDM lansează campania naționalăde informare și educare"Medicamentele generice: eficiență, calitate și siguranță la un preț mai mic"Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a semnat  un parteneriat cu Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), pe baza căruia s-a lansat campania naţională de informare și educarecu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice.

În demararea acestei campanii, s-a avut în vedere necesitatea îmbunătăţirii cunoştinţelor românilor cu privire la medicamentele generice, care pot genera economii semnificative pentru consumatorii finali, fără a se face vreun compromis la nivelul calităţii.

Un alt obiectiv al campaniei îl constituie informarea consumatorilor asupra dreptului de a cere medicului sau farmacistului mai multe informații cu privire la tratamentul recomandat. În România, medicii prescriu medicamentele pe baza substanței active, care se regăsește în mai multe medicamente sub diverse denumiri comeriale și la prețuri diferite. Prin urmare, este foarte important ca pacienții să cunoască opțiunile de tratament disponibile în farmacii, pentru a putea face o alegere informată.

Parteneriatul și campania de informare au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Președintele APMGR Dragoș Damian, Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății şi Președintele ANMDM Marius Savu.

"Este absolut necesar ca pacienții români săfie mai bine informaţi cu privire la tratamentele urmate şi astfel să ceară în farmacii medicamentele potrivite nevoilor lor. În acest sens, românii ar trebui să ştie faptul că medicamentele generice sunt la fel de sigure și eficiente ca orice alte medicamente disponibile în farmacii și, în plus, sunt mai accesibile ca preț. Încurajarea utilizării medicamentelor generice reprezintă o soluție adoptată la nivel mondial pentru creșterea accesului la tratament al populației și pentru ținerea sub control a costurilor sistemelor publice de sănătate", a declarat Dragoș Damian, Președinte APMGR.  

"Ministerul Sănătăţii susţine astfel de acţiuni de conştientizare a consumatorilor cu privire la siguranţa şi calitatea medicamentelor generice,care seînscriu în programul de acţiuni adoptat recent de Guvern în cadrul Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020. Sperăm că această campanie de informare vacreşte accesul pacienţilor la tratament, ajutandu-i să-şi cunoască mai bine drepturile şi să fie conştienţi de posibilităţile de a face economii prin alegerea medicamentelor generice", a declarat Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

"Medicamentele generice îndeplinesc aceleaşi standarde de calitate ca orice alte medicamente care sunt comercializate în România, întrucât sunt supuse aceluiaşi control strict al ANMDM. Tocmai de aceea, facem un apel către mass media să ne ajute în promovarea acestei campanii de informare şi educare adresate consumatorilor români. Folosirea cu predilecţie a medicamentelor generice, acolo unde acestea sunt o alternativă de tratament, va ajuta sistemul de sănătate să facă faţă presiunilor bugetare imense la care este supus şi pacienţii români să beneficieze de tratamente sigure şi eficiente, la costuri mai mici", a declarat Marius Savu, Președinte ANMDM.

Campania de informare va debuta printr-o etapă pilot, desfășurată pe o durată de trei luni și va cuprinde o serie de acțiuni de informare, inclusiv website dedicat, comunicare în presa scrisă și online, în social media și promovare directă către pacienți în unități spitalicești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu