APC România și APMGR încheie un parteneriat pentru promovarea dreptului la informare al pacienților


Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au semnat un parteneriat de colaborare în cadrul campaniei "Fii un pacient activ!” pentru informarea pacienților asupra drepturilor pe care le au sub legislația românească și europeană. Cele două organizații vor colabora în vederea realizării unei imagini corecte și clare a drepturilor de care beneficiază consumatorii din România, în calitate de pacienţi.  
  
"Dreptul la informare al consumatorilor este un drept fundamental, care este prevăzut atât în legislația națională cât și în cea europena, iar APC România prin activitățile și acțiunile sale a urmărit întotdeauna respectarea de către operatorii economici și instituțiile statului a drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor. Informarea pacienților asupra tratamentelor medicale existente, precum și asupra accesibilității la acestea, constituie o prioritate a APC România în această campanie de informare”, a declarat conf. univ. dr. Stanciu Costel, Președintele APC România. 
  
"O corectă informare a pacienților stă la baza oricărui tratament medical de succes și este unul dintre obiectivele principale ale APMGR. În acest sens, am lansat recent propria campanie de informare "Medicamentele generice: eficienţă, siguranță și calitate la un preț mai mic", cu susținerea Ministerului Sănătății și al ANMDM și susținem campania APC România  "Fii un pacient activ!". Sperăm că aceste demersuri vor ajuta românii să-și cunoască mai bine drepturile ca pacienți europeni, astfel încât să poată beneficia de tratamente de calitate, adaptate nevoilor lor terapeutice" a declarat Laurenţiu Mihai, Director Executiv al APMGR. 
  
În cadrul campaniei, APC România și APMGR au agreat să desfășoare acțiuni de informare adresate atât beneficiarilor de servicii medicale cât și personalului din sistemul medical, precum și informări de presă sau informări directe către pacienți prin broșuri informative și workshop-uri dedicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu