Expert mondial în problema abuzurilor, invitat special în cadrul conferinţei „Semne și simptome în identificarea formelor de abuz la copii”


David S. Prescott (foto), director al Departamentului pentru Dezvoltare Profesională şi Optimizare a Performanţei la Centrul Becket din New England, Statele Unite ale Americii, este unul din cei mai importanți specialiști din lume în problematica violenței și abuzurilor, autor a 11 cărţi și fost președinte al Association for the Treatment of Sexual Abusers.

În cadrul conferinței va susține: prelegerea „Understanding and Preventing child abuse by understanding the abusers”, workshop-ul „Awakening Motivation for Difficult Changes – Building Motivational Interviewing Skills”

Manifestarea, prilejuită de Ziua internațională împotriva abuzului la copii (19 octombrie 2014), va reuni, ca vorbitori, psihologi, medici și juriști specializați în problematica abuzului asupra copilului din România.
Conferința este o noutate în peisajul universitar românesc: dovedește implicarea membrilor corpului academic în proiecte științifice și sociale. Este de salutat participarea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" ca partener al Societății Academice a Științelor Comportamentale din România în susținerea demersurilor acesteia.

Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România (SASCR) este condusă de către lect. univ. dr. Gabriela Iorgulescu (foto), cadru didactic la U.M.F. „Carol Davila” București, psiholog clinician și psihoterapeut. SASCR este o societate punte între mediul academic și medical, autorități, asociații și mass-media, ce dorește să construiască o platformă comună pentru toți cei implicați în managementul tulburărilor comportamentale. Alături de componenta academică, sunt vizate diverse proiecte sociale, preponderent adresate copiilor defavorizați din România. SASCR și-a propus, și face demersuri constante, elaborarea unei legi și a unei metodologii legate de abuzul asupra copiilor, de la mecanisme de identificare și raportare, până la sancțiuni și modalități de rezolvare a cazurilor de abuz.

Abuzul fizic, sexual, emoțional - psihologic, alienator, verbal și de substanțe periculoase, relele tratamente, neglijarea sau exploatarea sunt probleme extrem de serioase, ce conduc la grave tulburări în dezvoltarea emoțională și fizică a copiilor și au un impact important la nivel societal.

Eveniment creditat pentru medici, psihologi și asistenți medicali!

Pentru mai multe detalii legate de eveniment, condiții și taxa de participare:
Alexandra Paiu/E-mail: alexandra.paiu@politicidesanatate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu