Actualitati in transplantul de organe si tesuturi din Romania

 Congresul Romtransplant 2014 care se va desfasura in perioada 29 octombrie - 01 noiembrie, la World Trade Center din Bucuresti si care este prezidat de Prof. Dr. Irinel Popescu, va avea ca tematica actualitati in transplantul de organe si tesuturi din Romania.

In cadrul Congresului Romtransplant 2014 se va prezenta situatia actuala a principalelor tipuri de transplant din Romania (renal, hepatic, cardiac, medular, tisular etc.), rezumandu-se din punct de vedere stiintific bilantul unei activitati ajunse la un nivel considerat european. De asemenea, in urma analizei rezultatelor obtinute pana in acest moment, se vor stabili directiile de dezvoltare pe termen scurt si lung si metodele de implementat pentru atingerea obiectivelor respective.

La Congres vor fi prezenti, alaturi de cei mai importanti lideri de opinie din Romania din medicina de transplant, invitati straini, care isi vor prezenta propria experienta si cu care se va realiza un util schimb de informatii stiintifice. Contributii importante vor aduce specialisti din SUA, Italia, Croatia si Republica Moldova, in special in domeniul transplantului renal si hepatic, conturand astfel o imagine precisa a stadiului actual al transplantologiei mondiale, cu care experienta romaneasca trebuie sa fie permanent in consonanta.

"Ca de fiecare data, la Congresul Romtransplant participa invitati de marca de peste hotare, care vor prezenta ultimele noutati in materie de transplant din centrele pe care le reprezinta. Mentionam in mod special prezenta profesorului Francis Delmonico, unul din "parintii" transplantului de organe si tesuturi la nivel mondial, care a sprijinit enorm eforturile Agentiei Nationale de Transplant pentru imbunatatirea legislatiei romanesti in domeniul transplantului si pentru cresterea numarului de donatori. Prezenta sa la Bucuresti pentru a patra oara certifica faptul ca Romania se afla pe drumul cel bun in activitatea de transplant. Este o recunoastere a progreselor care s-au facut, mai ales incepand din anul 2013, si o sustinere a modului in care este organizata activitatea de transplant in Romania." a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu, Presedintele Congresului Romtransplant 2014. 

"Ca noutati stiintifice mentionam aparitia aparatelor de perfuzie extracorporeala a organelor prelevate, inainte de implantarea in organismul primitorului, noi protocoale de imunosupresie (mai eficiente si mai bine tolerate) si recent aparuta medicatie impotriva virusului hepatitic C, care da sperante mult mai mari bolnavilor transplantati cu infectie virala C.", a mai adaugat acesta.

Acreditarea jurnalistilor:
Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informatii privind Congresul Romtransplant 2014, va invitam sa accesati sectiunea Birou Presa de pe site-ul oficial al evenimentului: http://www.romtransplant2014.ro/Ghid-presa

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului www.romtransplant2014.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu