Peste 50 de lideri de opinie din Europa, SUA şi Hong-Kong sunt aşteptaţi la Congresul Naţional de Cardiologie

Societatea Română de Cardiologie organizează, în perioada 2-4 octombrie 2014, al 53-lea Congres Național de Cardiologie.

Peste 3.000 de medici cardiologi şi de alte specialităţi sunt aşteptaţi în Sinaia în perioada 2-4 octombrie 2014, la Congresul Naţional de Cardiologie. În acelaşi timp, peste 50 de lideri de opinie din ţări europene , SUA si Hong-Kong, din toate subdomeniile cardiologiei, sunt aşteptaţi la Sinaia.



Tema centrală a Congresului de anul acesta este „Bolile Cardiovasculare la femei”, în condiţiile în care mortalitatea prin boli cardiovasculare la femei este – procentual - mai mare decât la bărbaţi, - depăşind 50% din total.

“Există particularităţi, atât în ceea ce priveşte manifestările clinice, cât şi diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare la femei. Am ales subiectul menţionat deoarece dorim să discutăm pe larg aceste aspecte (în bună măsură şi multă vreme neglijate la reuniunile noastre din trecut)”, a declarat Conf. Dr. Ioan Mircea Coman, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

Programul ştiinţific al Congresului este elaborat de o comisie de elită compusă din personalităţi ale cardiologiei româneşti şi include o serie de sesiuni comune cu societăţi naţionale profesionale precum Asociația Europeană de Imagistică Cardiovasculară, dar şi cu societăţi naţionale partenere: Societatea Franceză, Societatea Israeliană şi Societatea de Cardiologie din Rusia.

“Aş sublinia şi abordarea multidisciplinară concretizată prin subiecte de interes discutate împreună cu Societatea Națională de Medicina Familiei, Societatea Română de Medicină Internă şi Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA)”, a mai spus Conf. Dr. Ioan Mircea Coman, preşedintele SRC.

Totodată, Societatea Română de Cardiologie va lansa la ediţia de anul acesta a Congresului, campania Go Red for Women - proiect ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare în rândul femeilor şi a personalului medical faţă de amenințarea pe care o reprezintă bolile cardiovasculare. Prevenţia bolilor cardiovasculare implică informarea cetăţenilor despre principalii factori de risc, despre dieta recomandată şi stil de viaţă. În fiecare an, în România, bolile cardiovasculare sunt responsabile de aproape două treimi din totalul deceselor la femei.

Manifestarea este creditată de Colegiul Medicilor din România şi beneficiază de puncte Educaţie Medicală Continuă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu