Cele mai importane noutăţi medicale, dezbătute la Congresul Universităţii de Medicină Farmacie Carol Davila


Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, una dintre cele mai dinamice şi reputate instituţii de învăţământ superior de profil din România, care atrage an de an înscrieri record la examenul de admitere, organizează, în perioada 29-31 mai 2014, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie.

„Aşa cum un mare profesor spunea în urmă cu mulţi ani,”prestigiul unei ţări sunt universităţile sale, iar trecutul reprezintă garanţia viitorului”. Educaţia şi cercetarea sunt esenţiale pentru viitorul oricărei societăţi. Rolul Universităţii în formarea medicală este continuu, din prima zi a examenului de admitere şi până în ultima zi a celor mai importante cadre didactice şi de cercetare, care trec prin filiera reevaluărilor continue şi, la rândul lor, lasă în urmă generaţii de studenţi şi de medici bine formaţi”, a declarat Acad. Ioanel Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie Carol Davila Bucureşti Ceremonia de Deschidere a Congresului va avea loc joi, 29 Mai 2014, la ora 18:15 în sala I.I.C. Brătianu din incinta Palatului Parlamentului. Printre invitații de seamă din lumea academică medicală ce vor participa la deschiderea congresului amintim: 
  •  Acad. Ioanel Sinescu - Rectorul UMF Carol Davila;
  •  Acad. Ionel Valentin Vlad - Preşedintele Academiei Române;
  • Acad. L. M. Popescu - Directorul General al Institutului Naţional de Patologie Victor Babeş;
  • Prof. Dr. Sorin Oprescu - Primarul General al Capitalei;
  • Prof. Dr. Dragoş. Vinereanu - Prorectorul UMF Carol Davila;
  • Prof. Dr. Leonida Gherasim – Membru de onoare al Academiei Române;
  • Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel - Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Dr. Matei Balş”

Din partea Ministerului Sănătăţii va participa Ministrul Nicolae Bănicioiu, iar din partea Ministerului Educaţiei Naţionale vor participa Mihnea Cosmin Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică şi Tudor Prisecaru, secretar de stat. Cereremonia de Deschidere va fi urmată de Ceremonia de acordare a titlului Honoris Causa unora dintre cele mai importante personalităţi ale scenei medicale internaţionale – Prof. Maurizio Cutolo (Universitatea din Genova, Italia), Prof. Alan Fraser (Universitatea de Medicină din Cardiff, Marea Britanie), Dr. Schmidt Thorsten (Universitatea din Tübingen – Germania). O a doua sesiune deacordare a titlului Honoris Causa va avea loc vineri, 30 mai 2014, la ora 18.00 - Prof. Heiner Fangerau (Universitatea din Ulm, Germania), Prof. Selman Uranues (Universitatea din Graz, Austria), Prof. Nicholas Gourtsoyiannis (Universitatea din Creta – Grecia). 

Pe parcursul celor trei zile, Congresul Universităţii de Medicină și Farmacie “Carol Davila” va găzdui peste 65 de prezentări de lucrări științifice şi simpozioane, iar pe parcursul întregului eveniment, participanții vor avea ocazia să afle cele mai importante noutăţi medicale. La ediţia din acest an a Congresului, eveniment ce va deveni o tradiţie pe scena medicală din România, sunt aşteptaţi peste 2.500 de participanţi. În 2013, evenimentul a atras peste 2.000 de medici şi studenţi, 80 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici) şi 6 profesori străini.

Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila continuă să formeze medici de excepţie şi cadre didactice valoroase care activează în cele mai renumite clinici şi spitale. Construirea unei comunităţi academice bazate pe cunoaştere, comunicare, deschidere şi eficienţă constituie emblema nucleului de educaţie universitară medicală. Congresul de anul acesta al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila comemorează 130 de la trecerea în nefiinţă a lui Carol Davila, medic român de orgine franceză, care a pus bazele învăţământului medical din ţara noastră şi a reorganizat sistemul medical din România.

Urmăriţi Congresul Universităţii de Medicină Farmacie Carol Davila pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/CongresulUMF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu