RoVaccin 2014 - Cea mai importantă manifestare a profesioniștilor implicați în vaccinare


Vaccinarea reprezintă metoda cea mai eficientă de combatere și eliminare a numeroase boli transmisibile. Cu toate acestea, specialiștii consideră că acoperirea vaccinală în România este în scădere. Printre principalele cauze se numără insuficienţa informațiilor corecte în privința imunizării, care să provină de la medici specialiști ai domeniului.  

În acest context, Societatea Română de Microbiologie, organizează pe data de 5 aprilie, la Hotel Ramada Parc București, a doua Conferință Națională Actualități în Vaccinologie - RoVaccin 2014, cea mai importantă manifestare a profesioniștilor implicați în vaccinare. 

După succesul înregistrat cu prima ediție, desfășurată anul trecut, coordonatorii științifici ai Conferinței Naționale RoVaccin 2014 doresc și anul acesta să ofere informaţiile ştiinţifice necesare cu privire la vaccinare atât profesioniştilor din sănătate, cât şi reprezentanţilor mass media pentru o informare corectă a opiniei publice. Astfel, evenimentul va reuni importanți experți care vor dezbate subiecte de interes pe tema vaccinării în România, punând accent pe transmiterea de mesaje legitime bazate pe dovezi științifice, precum și pe încurajarea unei comunicări coerente medic-pacient referitoare la vaccinare. 

“Contextul epidemiologic este foarte sensibil, astfel că este extrem de important ca publicul larg să aibă acces la informaţii corecte, fundamentate ştiinţific, când vine vorba de vaccinare şi de importanţa acesteia asupra sănătăţii publice. Rolul evenimentului - RoVaccin, care se va organiza anual, este de a aduce în discuție și a lămuri cât mai multe aspecte legate de imunizare și de rolul acesteia. RoVaccin 2014 va însemna o dezbatere interactivă, dinamică și utilă, totul pentru ca profesioniștii în domeniul medical să afle ultimele noutăți și rezultatele celor mai recente cercetări în privința imunizărilor, iar prin intermediul mass-mediei, opinia publică să primească informații corecte legate de vaccinare”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi coordonatorul conferinţei.

În cadrul Conferinței Naționale RoVaccin 2014 vor susține lucrări reputați medici cu preocupări în domeniul sănătăţii publice, microbiologi, epidemiologi, infecționiști, pediatri, reprezentanți ai medicilor de familie, pneumologi, totul pentru informarea corectă, facilitarea schimbului de informații și propunerea de soluții concrete în privința creşterii încrederii în programele de imunizări. 

La prima ediţie a manifestării, organizată în 2013, au participat peste 400 de medici din specialități precum medicină de laborator, epidemiologie, medicină de familie, medicină şcolară, pediatrie, neonatologie, pneumologie, boli infecţioase și ginecologie.

„Prima ediție RoVaccin a fost un adevărat succes atât prin numărul mare de participanţi interesați, cât şi prin problematica abordată, fiind o premieră pentru România. Participanţii au putut interacţiona cu experții din domeniu, au pus întrebări, au primit răspunsuri, iar asta cu atât mai mult cu cât la această manifestare ştiinţifică au participat profesioniști din mai multe specialităţi medicale, conferinţa având un puternic caracter multidisciplinar”, a adăugat conf. univ. dr. Alexandru Rafila.

Conferința Națională Actualități în Vaccinologie - RoVaccin 2014 este un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul medical implicați în vaccinare. Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face online pe www.rovaccin.ro. 

Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC.
Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie
Management eveniment: Sănătătea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu