Zilele Bandanei

În perioada 4-15 februarie Asociația Little People va lansa campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care va marca, la fel ca în fiecare an, 2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului la Copil (15 februarie). 

Ce înseamnă Zilele Bandanei?

Dorim ca împreună să acordăm o altă semnificație bandanei – sau eșarfei, baticului sau oricărui alt accesoriu purtat în mod tradițional pe durata tratamentului, când își pierd părul – în onoarea celor care se luptă cu boala în țară și în lume! Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Astfel, inițiativa este un îndemn la acțiune: port bandana, pentru că îmi pasă. 

Cum vă puteți implica?

Vă invităm pe d-voastră și colegii d-voastră să susțineți inițiativa prin purtarea unei bandane și trimiterea unei fotografii la adresa de email info@thelittle-people.org 
sau postarea pe    pagina de Facebook a Asociației https://www.facebook.com/LittlePeople. Indiferent cum va fi purtată, pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: nu e rușinos să porţi bandana, suntem alături de tine! Vă invităm să susțineți lupta unui apropiat sau a miilor de bolnavi din România, demonstrând astfel ca bandana înseamnă luptă și nu un stigmat.


Detalii despre activitatea Asociației Little People. Recunoaștere internațională

 Programele Asociaţiei Little People au fost premiate în 2013 atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Nu Mi-e frică!”, programul zilnic de suport psihosocial pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer, a câştigat Marele Premiu al Fundaţiei Erste, fiind ales dintr-un total de 2000 de aplicaţii din 13 ţări. De asemenea, programul Fun School „Şcoala mea în spital” a fost marele câştigător în cadrul Galei Societăţii Civile dintr-un total de 220 de proiecte. Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. 

În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  

În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei. La începutul anului 2014 Asociația a renovat ce-a de a 4 cameră de joacă și terapie din țară, la Institutul Oncologic Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu