Succesul unei intervenții de implant mamar – perioada de recuperare

    
Conform unui studiu efectuat de Societatea Internațională a Chirurgilor Plasticieni, intervenția de implant mamar a devenit cea mai solicitată procedură în anul 2012, devansând considerabil numărul operațiilor de liposucție.
    
Femeile din România apelează tot mai des la acest tip de intervenție, mai ales din dorința de a arăta mai bine, dar și din necesitate. Indiferent de motiv, perioada postoperatorie este cea care ridică cele mai multe semne de întrebare pentru persoanele care recurg la implantul mamar.
   
 Succesul unei astfel de intervenții depinde atât de îndemânarea chirurgului plastician, cât și de respectarea indicațiilor postoperatorii.
    
”Vindecarea este un proces gradual care poate dura până la maxim 1 an,  în funcție de organism și de complexitatea intervenției. Este recomandată reducerea activității fizice solicitante, evitarea expunerii la soare în următoarele 6 luni postoperatorii, precum și purtarea unei bustiere elastice pentru o perioadă de cca. 2 luni”, a declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Persoana care a fost supusă unei intervenții de implant mamar nu va depune eforturi considerabile pentru a-și relua activitățile sociale. Operația nu necesită spitalizare, externarea fiind posibilă la 12 ore după efectuarea procedurii. În următoarele zile sunt acceptate mișcări ușoare de brațe, plimbări scurte iar după o săptămână se poate relua activitatea la locul de muncă.
    
Este totuși posibil să apară și complicații în perioada de recuperare, cum ar fi cele alergice, apariția hemoragiei, hematomul sau infecția. Un risc tardiv îl reprezintă și contracția capsulară care poate genera durere și disconfort.
   
 ”Majoritatea intervențiilor nu prezintă complicații în perioada recuperatorie, însă riscurile există. Acestea pot fi soluționate dacă sunt aduse la cunosțința chirurgului estetician. Tocmai din acest motiv sunt recomandate vizitele periodice la cabinet. La o săptămâna, la o lună, la trei luni. Persoanele care au suferit o intervenție de implant mamar se confruntă, cel mai adesea, cu inflamații și senzație de durere. Acest aspect este însă remediat prin administrarea analgezicelor. De asemenea, pot apărea modificări ale sensibilității areolei și mamelonului, care dispar însă, în cele mai multe cazuri, după câteva săptămâni”, a mai declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
O altă preocupare pentru persoanele care apelează la o intervenție de implant mamar este legată de aspectul fizic, și anume cicatricile. Acestea se atenuează în 6-12 luni, dacă se folosește o cremă cicatrizantă și dacă sunt respectate cu strictețe indicațiile chirurgului plastician. De asemenea, pentru a păstra pielea suplă, sânii trebuie masați zilnic cu o cremă puternic hidratantă. Acest lucru ajută și la o refacere mai ușoară și mai rapidă.
   
 Alegerea chirurgului estetician este esențială în obținerea rezultatelor dorite. El este cel care va decide opțiunea de introducere a protezei, precum și tipul de implant potrivit fiecărei persoane în parte. Succesul intervenției depinde însă și de respectarea indicațiilor postoperatorii.
______________________________________________________________________________

Chirurgia estetică este știință și artă în același timp, iar rolul dr-ului Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică și reparatorie, doctor în științe medicale și unul dintre cei mai reputați chirurgi plasticieni din România, este acela de a vă remodela corpul şi de a vă reda încrederea în sine.
 
Pentru mai multe informații despre implantul mamar, cât și despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nițescu, vă invităm să accesați site-ul: www.drNitescu.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu