Ziua Mondială a Inimii

Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii vă invită la concertul lui Alex Velea, crosul Athletic Cardio Club şi la atelierele de dans, activităţi organizate incepând cu ora 9.00, în Parcul  Herăstrău – intrarea Pavilionul H.

Începând cu ora 17.00 se organizează plimbarea pe bicicletă „Pedalează pentru inima ta!” care va avea plecarea din Parcul  Herăstrău – intrarea Pavilionul H,  B-dul Kiseleff - Casa Presei Libere - Sos. Kiseleff - Piaţa Victoriei - B-dul Aviatorilor - B-dul Mareşal Constantin Prezan şi sosire la Parcul  Herăstrău – intrarea Pavilionul H.

Tot cu această ocazie este special amenajat un spaţiu în Parcul Herăstrău - intrarea Pavilionul H unde, între orele 9.00-19.00, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular, conform celor mai noi ghiduri europene.




Ziua Mondială a Inimii va fi sărbătorită şi în Iaşi, prin activităţi de evaluare a riscului cardiovascular tuturor trecătorilor aflaţi în Parcul Copou. De asemenea, în cursul dimineţii organizăm un concurs pentru copii de desene pe asfalt si demonstraţii sportive.

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite!

Din punct de vedere al mortalităţii cardiovasculare, România ocupă locul 3 în lume, peste 60% dintre români murind din aceasta cauza. Optimizând Stilul de Viaţă (în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată) putem preveni nu doar aproape 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză dar şi pana la 90% din cazurile de diabet zaharat şi 70% din cazurile de cancer.
 
Fundaţia Română a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro, a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie. Obiectivul FRI este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu