Fundaţia Bristol-Myers Squibb anunţă cinci noi granturi pentru îmbunătăţirea competenţelor de ingrijire în cancer în europa centrală şi de est

     Recunoscând rolul tot mai important al asistenţilor medicali în îmbunătăţirea rezultatelor la pacienţii cu cancer, Fundaţia Bristol-Myers Squibb a anunţat de curand acordarea a cinci noi granturi pe durata a doi ani, în valoare totală de aproape 750,000, USD pentru a contribui la îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale asistenţilor din domeniul oncologiei, al medicinei generale şi al sănătăţii publice din Republica Cehă, Polonia, România şi Rusia.

     Deşi cancerul este, ca frecvenţă,  a doua cauză majoră de deces  în Europa, ratele mortalităţii pentru majoritatea tipurilor de cancer  sunt mai mari în Europa Centrală şi de Est decât în Europa Occidentală, conform datelor deţinute de Uniunea Europeană (Eurostat 2011). Printre factorii care alimentează această discrepanţă sunt  gradul scăzut de conştientizare şi înţelegere privind cancerul în rândul populaţiei generale,  absenţa eforturilor de prevenţie şi screening a cancerului, şi resursele limitate  de asistenţă medicală din regiune.

     În decursul ultimilor cinci ani, programul Bridging Cancer Care™  al Fundaţiei a colaborat cu peste 24  de organizaţii din Europa Centrală şi de Est pentru a reduce impactul cancerului,  prin acoperirea unor necesităţi variate ale pacienţilor, incluzând suport psihosocial, educaţie despre boală, îngrijirea paliativă, coordonarea şi consolidarea capacităţilor de îngrijire.
 
     “Asistenţii medicali deţin acea poziţie unică ce le permite să perfecţioneze îngrijirea medicală acordată pacientului, să influenţeze rezultatele tratamentului şi să îmbunătăţească calitativ viaţa pacienţilor cu cancer, a familiilor sau aparţinătorilor acestora,” a afirmat John Damonti, preşedintele Fundaţiei Bristol-Myers Squibb. “Prin  consolidarea unor relaţii de încredere cu pacienţii, cu alţi furnizori de îngrijire medicală şi servicii de asistenţă din comunitate, asistenţii medicali pot garanta că pacienţilor li se asigură îngrijirea medicală completă şi empatică de care au nevoie şi pe care o merită.”
 
     Un punct de referinţă în cadrul eforturilor Fundaţiei de a optimiza competenţele de îngrijire medicală în cancer îl reprezintă Summit-ul Beneficiarilor de Granturi Bridging Cancer Care™ care are loc anual, şi care anul acesta coincide cu Conferinţa Internaţionala privind Asistenţa în Cancer (ICCN) de la Praga, Republica Cehă. Beneficiarii granturilor acordate de Fundaţie şi parteneri din Europa şi Statele Unite s-au reunit înainte de ICCN pentru  comunicarea celor mai bune practici medicale şi pentru a participa la sesiuni de instruire conduse de experţi internaţionali din domeniul sănătăţii şi susţinători ai campaniei împotriva cancerului din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Societăţii Internaţionale a Asistenţilor Medicali în Oncologie (ISNCC), Institutului Naţional de Cancer din Brazilia şi altor organizaţii din întreaga lume. ISNCC este co-sponsor al  Summit-ul Beneficiarilor de Granturi Bridging Cancer Care™. 

    Bridging Cancer Care™ a găzduit de asemenea un simpozion din cadrul conferinţei ICCN intitulat “Noi modele de optimizare a competenţei profesionale şi statutului asistenţilor medicali din comunitate, vizând  întreg domeniul de îngrijire medicală acordată cancerului în Europa Centrală şi de Est.” Simpozionul a reliefat proiecte inovatoare care suprimă barierele şi implică asistenţii medicali în toate aspectele privind îngrijirea acordată pe parcursul acestei afecţiuni, de la activităţi de promovare a sănătăţii şi prevenire a cancerului, screening, depistare timpurie şi supravieţuire, la îngrijirea paliativă şi în unităţi de tip hospice. 
 
     În cadrul unui eveniment de presă organizat împreună cu ISNCC la conferinţa ICCN, Fundaţia a anunţat că următoarele 5 organizaţii vor primi granturi Bridging Cancer Care™:
•    Triedinstvo va primi 143.953 USD pentru a înfiinţa la Severodvinsk, Rusia, centre în care asistenţii medicali îi vor educa pe pacienţi cum să trăiască  cu cancer şi vor învăţa familiile pacienţilor cum să aibă grijă de persoana îndrăgită după ce aceasta a finalizat tratamentul. Asistenţii medicali vor oferi de asemenea cursuri de instruire in domeniul screening-ului pentru cancer, prevenţiei şi îngrijirii medicale pentru asistenţii medicali de specialitate  medicină generală care lucrează în spitale şi clinici, vor coordona grupuri de suport pentru pacienţi, vor promova testele de screening şi activităţile educative despre cancer în cadrul comunităţii. 
•    Hospices of Hope va primi 150,002 USD pentru a coordona şi dezvolta în Bucureşti un program-pilot centrat pe “asistenţi medicali specialişti”, destinat să asigure acordarea unei asistenţe coordonate de tip holistic, incluzând suport psihosocial, spiritual şi social, copiilor şi tinerilor cu stadii avansate de cancer. Asistenţii medicali specialişti, care vor deţine experienţă în domeniul asistenţei oncologice şi paliative şi vor beneficia de colaborarea unui medic pediatru part-time, se vor asigura că necesităţile medicale şi psihosociale ale tinerilor pacienţi cu cancer sunt abordate şi că, în acest sens, se elaborează planuri de asistenţă integrală care sunt respectate.
•    Russian Nurses Association (RNA) va primi 149,946 USD pentru a îmbunătăţi siguranţa şi calitatea asistenţei acordate bolnavilor de cancer care urmează tratament chimioterapic în numeroase centre de sănătate din Rusia. RNA va elabora un curriculum de îngrijire oncologică împreună cu Societatea de Asistenţă Oncologică din SUA, va instrui 60 de asistenţi oncologici-formatori, care la rândul lor vor asigura pregătirea a 1.200 de asistenţi medicali din spitalele regionale şi din  unităţile ambulatorii de îngrijire la domiciliu, şi vor concepe proiecte de îmbunătăţire a calităţii pentru evaluarea activităţilor de îngrijire medicală şi pentru susţinerea ameliorării contribuţiei asistenţilor medicali la rezultatele pacienţilor.
•    Hospice Casa Sperantei va primi 149,440 USD pentru a creşte accesul la serviciile de asistenţă paliativă al pacienţilor cu cancer defavorizaţi din zonele rurale din România. Un studiu derulat la nivel naţional în 2007 a evidenţiat faptul că membrii familiei sau rudele care au responsabilitatea îngrijirii persoanelor cu forme avansate de cancer nu beneficiază de sprijinul specializat necesar. Acest proiect este centrat pe sporirea conştientizării legat de îngrijirea paliativă, creşterea nivelului de cunoştinţe şi competenţă în rândul asistenţilor şi a altor furnizori de asistenţă medicală şi va împuternici asistenţii medicali instructori actuali, dezvoltatorii de servicii şi alte persoane din domeniu să pledeze pentru îngrijirea de tip paliativ.
•    ISNCC va primi 150,000 USD pentru a coordona şi determina fezabilitatea utilizării programului de învăţare electronică “Eastern Europe Helping Smokers Quit” şi a setului de instrumente  adiacente în a-i instrui pe asistenţii medicali din Republica Cehă şi Polonia să acorde sprijin  şi asistenţă mai eficientă adulţilor care doresc să renunţe la fumat.

     Pentru informaţii suplimentare despre Fundaţia Bristol-Myers Squibb, accesaţi www.bms.com/foundation.

SURSA:
Carmen Tudor – Deci se poate
0729 981 917
carmen@decisepoate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu