Pregătit pentru a învăţa! Programul pentru copii peste 5 ani şi tineri

     Şi învăţatul se învaţă!

     În prezent, şcoala nu mai este doar o joacă de copii. Este din ce în ce mai multă materie de învăţat într-un timp din ce în ce mai scurt, astfel că puterea de concentrare este mai importantă ca niciodată. În acelaşi timp însă factori precum televizorul, internetul&Co. distrag din ce în ce mai mult atenţia, ceea ce face ca mulţi copii să prezinte probleme de concentrare în procesul de învăţare. 

     Specialiştii sunt de acord asupra unui lucru s.a.: (aproape) fiecare copil are capacitatea de a învăta, de a se concentra dacă este susţinut şi încurajat corespunzător. O bună modalitate ar fi: Programul S.T.Ea (Structurarea mediului, Training, Echilibrarea alimentaţiei).

     Cum se poate implementa Programul S.T.Ea foarte simplu în viaţa de zi cu zi, cât de importantă este alimentaţia şi cum cu ajutorul noului produs Doppelherz Omega-3 +Vitamina A+D+E+C puteţi susţine sănătatea copilului dvs. aflaţi în cele ce urmează. Cu siguranţă veţi învăţa lucruri interesante!


1. Structuri – un cadru solid pentru susţinerea gândirii
     Ordonat înseamnă pe jumătate învăţat: acest proverb (uşor modificat) este un principiu important pentru o învăţare eficientă, deoarece structurile externe ajută copiii să gândească structurat – o condiţie esenţială pentru puterea de concentrare.

Crearea ritmului zilnic

     Omul este o fiinţă a obiceiurilor. Activităţile repetitive conferă siguranţă, în special copiilor. De aceea, de exemplu, mesele servite la ore fixe, în comun cu ceilalţi membri ai familie, dar şi orele fixe de trezire respectiv culcare, ajută la găsirea liniştii interioare.

Minimizarea distragerilor

     Multe camere ale copiilor pot fi asemănate cu magazine de jucării. Iar acest lucru reprezintă o distragere în forma cea mai pură. De aceea: jucăriile şi consolele de jocuri trebuie depozitate în dulapuri, iar televizorul, scos din cameră – astfel, nimic nu-i va mai distrage copilului atenţia de la lecţii.

Stabilirea unui program fix

     Învăţarea concentrată presupune muncă. De aceea trebuie stabilit un program de lucru fix. Stabiliţi împreună cu copilul dumneavoastră programul de învăţare şi pauzele! Important: îngrijiţi-vă ca în timpul pauzelor copilul dumneavoastră să facă mişcare şi să respire aer curat!

Optimizarea “locului de învăţare”

     Foarte des subevaluat, dar foarte important este locul de învăţat. Biroul optim creşte odată cu copilul, un scaun de birou bun oferind şi posibilitatea de a schimba poziţia .

Poziţia corectă pentru a învăţa:

      Braţele pot fi dispuse în unghi de 90, partea superioară şi cea inferioară a picioarelor trebuie să formeze un unghi de 90, iar picioarele să stea pe podea.

Stimularea independenţei

     Sarcinile mici duse la bun sfârşit creează sentimente de realizare şi încredere în sine – de exemplu: aranjarea mesei, ducerea gunoiului menajer, întinderea rufelor la uscat. Şi nu uitaţi: lăudaţi-l, lăudaţi-l, lăudaţi-l!

Introducerea ritualului de mers la culcare

    Un copil obosit nu poate să se concentreze decât foarte greu. De aceea, somnul este foarte important. Un program de seară bine stabilit - un pahar cu lapte, spălat pe dinţi, citirea unei poveşti şi un pupic de noapte bună - va uşura lupta zilnică cu mersul la culcare.

Acordarea recompenselor

    Având un obiectiv bine definit, învăţarea poate deveni mai uşoară. O vizită la grădina zoologică sau mersul la film pot reprezenta astfel de obiective – de ex.: pentru  repetarea tablei înmulţirii în fiecare zi timp de o săptămână . Dar, atenţie: recompensele acordate prea des îşi vor pierde farmecul!

A fi model pentru copilul tău

    Copiii învaţă prin observare – în special observându-şi părintii. De aceea trebuie, la rândul dumneavoastră, să le arătaţi că nu vă lăsaţi distraşi nici de la activităţile gospodăreşti, nici de la citit şi nici de la masă.

2. Training – deoarece puterea de concentrare este un sport de rezistenţă

     Exact ca şi alergatul sau înotul, şi puterea de concentrare poate fi antrenată: din ce în ce mai mult. Important în acest proces este să nu suprasolicitaţi copilul.

3. Alimentaţia sănătoasă şi bogată în Omega-3 îi place şi creierului


     Toată lumea ştie ca o alimentaţie sănătoasă este foarte importantă în dezvoltarea copiilor. În prezent, specialiştii ştiu că  şi dezvoltarea creierului şi puterea de concentrare sunt influenţate de alimentaţie:

Alimentaţia bogată în vitamine şi minerale

    Legumele şi fructele nu sunt importante numai pentru o dietă echilibrată. Acestea conţin şi substanţe pe care creierul le poate transforma direct în energie.

De 4 ori/zi, vă rog!

    A învăţa este lucrul cel mai dificil, iar cel care vrea să muncească mult are nevoie de multă energie. Această energie trebuie bine distribuită pe tot parcursul zilei: un mic dejun echilibrat, o pauză pentru o gustare înainte de prânz, iar la prânz şi seara câte o masă care să conţină multe legume asigură energia necesară “marii uzine” numită creier.

Peşte de mai multe ori pe săptămână

    Carnea de peşte conţine valoroşii acizi graşi Omega-3, importante pietre de temelie ale creierului. Dar, deoarece mulţi copii nu agreează carnea de peşte, în vederea asigurării necesarului de Omega-3, a fost creat un nou supliment alimentar special pentru copii. 

Aportul de lichide

      Asiguraţi-vă că copilul dumneavoastră bea suficiente lichide pe zi: 1 litru de apă, ceai sau suc! În cazul în care creierul suferă din cauza lipsei de lichide, puterea de concentrare scade.

     Acesta este gustul sănătăţii: Doppelherz aktiv Omega-3 +Vitamina A+D+E+C , pentru copii.
  
     Acizii graşi Omega-3:  acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acidul docosahexaenoic (DHA) pot contribui la funcţionarea normală a creierului.  Noul sistem Omega-3 combină avantajele fiziologice ale acestor acizi graşi valoroşi cu o combinaţie echilibrată de vitamine şi cu gustul delicios de lămâie plus plăcerea de a mesteca. 
    Aceasta este sănătatea aşa cum le place copiilor şi tinerilor!
DOPPELHERZ OMEGA-3 +Vitamina A+D+E+C
•    Din uleiuri de peşte purificate            
•    Cu conţinut ridicat de Omega-3
•    Cu vitamine A+D+E+C
•    Capsule masticabile
•    Cu gust delicios de lămâie
•    Nu conţine zahăr, lactoză şi gluten

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu