Conferinţa regională „Medicul de familie – Practician şi manager” ediţia a IV-a

 În perioada 11-13 decembrie 2014, Asociația Medicilor de Familie București împreună cu Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov organizează la Crystal Palace Ballrooms cea de-a IV-a ediție a Conferinței Regionale „Medicul de familie – Practician și manager”. Conferinţa este una dintre cele mai importante manifestări medicale organizate anual de Asociația Medicilor de Familie București pentru medicii de familie. Evenimentul vizează două aspecte importante: pe de o parte, latura practică a medicului de familie respectiv, îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale oferite pacienţilor, iar pe de altă parte, cea managerială, a serviciilor medicale puse la dispoziţie în cadrul cabinetelor. Agenda evenimentului va cuprinde subiecte de interes major pentru participanţi cum ar fi Pediatria şi Neuropsihiatria. Medicii de familie care au în special practică pediatrică nu găsesc întotdeauna la conferințele dedicate medicilor de familie subiecte de pediatrie. 


Din acest motiv, AMFB a considerat necesar să dedice această conferință acestor colegi, pregătind în fiecare an subiecte variate plecând de la această premisă. De asemenea, creșterea alarmantă a cazurilor de patologie legată de sănătatea mintală a dus la decizia de a organiza sesiuni speciale cu această temă. Mai mult, o serie de sesiuni sunt dedicate medicului de familie - manager, care este nevoit să își conducă afacerea și să o facă profitabilă. În deschiderea Conferinţei, preşedintele CNAS, Dr. Vasile Ciurchea, va susţine o demonstraţie practică a felului în care se utilizează cardul electronic de asigurări de sănătate. Pe parcursul celor trei zile de conferinţă, medicii de familie se vor reuni în cadrul unor ateliere practice, simpozioane medicale şi prezentări pentru a dezbate şi a face schimb de experienţă pe marginea unor subiecte de maxim interes în medicina de familie. Dintre vorbitori menționăm: Dr. Cristian Sever Oană, Conf. Dr. Dana Craiu, Prof. Dr. Adrian Georgescu, Dr. Rodica Nanu, Dr. Mihai Munteanu, Av. Oana Brotac, Conf. Dr. Mădălina Georgescu.

La conferință vor lua parte la expoziția medicală atât producătorii, cât şi distribuitorii de medicamente, care vor prezenta noutăţile existente pe piaţa specializată de profil.

Conferința regională „Medicul de familie – Practician şi manager” este creditată de Colegiul Medicilor din România cu credite de Educaţie Medicală Continuă.

În cadrul aceluiaşi eveniment, vineri, 12 decembrie 2014, la Crystal Palace Ballrooms, după sesiunile ştiinţifice, va fi organizat Balul Medicilor de Familie, devenit o frumoasă tradiţie în comunitatea medicală. Cu această ocazie, va fi lansată Agenda Medicului de Familie 2015 și vor fi decernate numeroase premii.

Din comitetul de organizare fac parte Dr. Sandra Alexiu – coordonator conferință, Dr. Daniela Ștefănescu – coordonator teme pediatrie, Dr. Marina Pîrcălabu – coordonator teme patronale și Dr. Cristian Sever Oană – coordonator teme neurologie, psihiatrie.

Managementul evenimentului este realizat de Media Med Publicis. Asociația Medicilor de Familie București
AMFB îşi propune să desfăşoare activităţi de interes comunitar, nepatrimonial privind dezvoltarea şi afirmarea specialităţii „Medicina de Familie" și reprezentarea, susţinerea şi protejarea intereselor membrilor săi în toate sferele de activitate şi prin toate mijloacele permise de lege. Este filiala Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie (SNMF). Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov Patronatul Medicilor de Familie din Bucureşti şi Ilfov (PMFB) este o asociaţie cu personalitate juridică, neguvernamentală, fără scop lucrativ, care urmăreşte dezvoltarea serviciilor specifice obiectului Medicinii de Familie, precum şi recunoaşterea importanţei acestei specialităţi medicale, alături de celelalte, pentru optimizarea asistenţei medicale şi a stării de sănâtate a populaţiei, alături de apărarea intereselor generale ale membrilor săi. Este filiala Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu