Coronarografia – un simplu test îți poate salva viața!


               Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular este alături de inima ta!

 
 Conform statisticilor OMS, bolile cardiovasculare sunt responsabile de 60% dintre decesele înregistrate la nivel național în anul 2012. Conform specialiştilor, acestea reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică în România, cu atât mai mult cu cât se întâlnesc tot mai des în rândul persoanelor tinere, sub 40 de ani.
    
Coronarografia este o modalitate eficientă, precisă și rapidă de a indentifica dacă există boala aterosclerotică a vaselor inimii la pacienţii cu angină pectorală şi apreciază riscul de infarct miocardic, două dintre cele mai întâlnite afecțiuni cardiovasculare. Această procedură de diagnostic minim invazivă permite depistarea afecțiunilor coronariene și stabilirea cu exactitate a numărului, localizării și a severităţii îngustărilor vaselor cardiace.
   ”Coronarografia este o procedură indicată în cazul persoanelor care au dureri toracice anterioare la efort redus sau în repaus, au suferit un infarct miocardic recent sau pierderi ale stării de conștiență prin tulburări  grave ale ritmului cardiac. Aceste probleme de sănătate sunt întâlnite mai ales în rândul celor care au factori de risc cardiovascular: fumează, au hipertensiune arterială, diabet zaharat sau un colesterol mărit, precum și la pacienții care au o electrocardiogramă anormală la efort de intensitate redusă”, a declarat conf. dr. Șerban Bălănescu, șeful Secției de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Monza – Centru Cardiovascular Bucureşti.
   
 Spitalul Monza - Centru Cardiovascular, prin aparatura ultramodernă de care dispune în cadrul Departamentului de Cardiologie Intervențională și prin aportul unor reputați specialiști în domeniu, realizează cele mai noi investigații imagistice în cele mai variate boli cardiovasculare.
   
 În cadrul Spitalului Monza, coronarografia se realizează cu ajutorul unui angiograf vascular performant, în condiții sterile, sub anestezie locală pe orice cale de abord vascular (radială – pe la încheietura pumnului sau femurală – pe la rădăcina coapsei).
    
”Procedura minim invazivă se realizează prin injectarea unei substanțe de contrast pe bază de iod în interiorul vaselor cardiace și prin expunerea concomitentă la razele X se poate observa cu exactitate fluxul sangvin și eventualele obstacole. Diagnosticul este comunicat pacientului pe loc. Cu ajutorul acestei proceduri, medicul poate indica tratamentul optim pentru pacient, fie prin angioplastie cu implantare de stent, by pass aorto-coronarian sau simplu prin continuarea tratamentului medicamentos”, ne-a mai declarat conf. dr. Șerban Bălănescu, de la Spitalul Monza București.
   
 Spitalul Monza – Centru Cardiovascular București vine în întâmpinarea pacienților săi și îi ajută să acceseze mai ușor acest serviciu intervențional avansat, extrem de important în prevenția şi tratamentul infarctului miocardic și a anginei pectorale. Orice asigurat al CASMB poate beneficia acum de o ofertă avantajoasă pentru coronarografie, prețul începând de la 1300 RON.
    
De la 1 Mai 2013, Spitalul Monza București a încheiat un contract cu Casa de Asigurări a Municipiului București (CASMB), oferindu-le pacienților posibilitatea decontării serviciilor și asistenței medicale de care beneficiază în cadrul spitalului.
   
 În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelență, atât în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienților servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialități medicale.
Sursa: Sanatatea Press Group


Peste 700 de medici prezenţi la ,,Al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice” - Eveniment de înaltă ținută științifică –


În perioada 22-25 mai, a avut loc la Sibiu cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, eveniment ştiinţific cu tradiţie în lumea medicală, desfăşurat în acest an sub egida Academiei Române.


Peste 700 de medici diabetologi, dar şi din specialităţi conexe diabetului au luat parte, alături de peste 80 de speakeri naţionali şi internaţionali, timp de patru zile, la un program ştiinţific complex ce a constat în 21 de sesiuni ştiinţifice. În cadrul evenimentului au fost prezentate în premieră date preliminare ale studiului epidemiologic „PREDATORR”, derulat la nivel naţional, studiu care aduce date legate de epidemiologia bolilor metabolico-nutriţionale, cât şi despre factorii de risc ai acestora în România. În cadrul congresului au fost organizate sesiuni comune ale Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice împreună cu Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Nefrologie, Societatea Română de Chirurgie și Societatea Română de Pediatrie.
  
,,Cel de-al 39-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice s-a bucurat şi în acest an de un real succes, prin prezenţa a 760 de participanţi, lucru care ne bucură extrem de mult, având în vedere şi implicarea manifestată în cadrul sesiunilor ştiinţifice şi faptul că împreună luptăm să ducem mai departe o specialitate frumoasă, de vârf. Succesul din acest an se datorează de asemenea speakerilor naţionali şi internaţionali, care ne-au onorat cu prezenţa lor şi care au contribuit semnificativ, oferind cele mai noi informații şi soluţii cu privire la metodele de diagnostic, tratament şi control al diabetului şi complicaţiilor acestei afecţiuni ”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa – Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 
Al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a debutat cu ceremonia de deschidere a evenimentului, în cadrul căreia au fost  înmânate premiile Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice precum și titlurile onorifice Diabetes Honoris Causa şi diplomele de membru de onoare. Astfel, prof. dr. Andrew Boulton, prof. dr. Eberhard Standl și prof.dr. Eva Feldman au primit titlul de Diabetes Honoris Causa. Diplomele de Membru onoare a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice au fost acordate: prof. dr. Dana Dabelea, prof. dr. Rodica Pop Busui şi prof. dr. Alberto de Leiva. Premiile anuale ale Societăţii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice  au mers către: prof. dr. Doina Catrinoiu (Marele Premiu al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), conf. dr. Cristian Serafinceanu (Premiul Anual al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), dr. Bogdan Timar (Premiul pentru Tineret al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), dr. Iuliana Lidia Arhire (Premiul pentru Tineret al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), dr. Gabriela Crețeanu (Premiu pentru „Profesiunea de medic”), șef. lucr. dr. Nicolae Mircea Panduru (Bursa Paulescu) şi dr. Paul Gagniuc (Premiul Special). La ceremonia de deschidere oficială a evenimentului au fost prezenți și reprezentanți ai oficialităților locale: Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul județului Sibiu, Astrid Fodor, viceprimar Municipiul Sibiu și conf. univ. dr.  Paul Porr, Universitatea ”Lucian Blaga Sibiu”, Facultatea de Medicină. Ceremonia s-a încheiat cu un  moment cultural susținut de maestrul Ion Caramitru, acompaniat de Adrian Naidin.  De asemenea, European Association for the Study of Diabetes şi International Diabetes Federation s-au alăturat Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în cadrul ediţiei din acest an.
 
În cadrul Congresului a fost lansat ghidul de diabet gestaţional, în prezenţa unei mari personalităţi  din domeniu: prof. dr. Alberto de Leiva (Spania). De asemenea, tot în cadrul manifestării cele 11 grupuri de lucru ale Societăţii Române de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice au prezentat rezultatele activităţii lor. Un alt moment extrem de important a fost workshop-ul legat de monitorizarea continuă a glicemiei – prin intermediul căruia s-au adus la zi date teoretice şi s-au interpretat grafice ale unor pacienţi. Ultima zi a evenimentului a coincis cu Ziua Tânărului Diabetolog, unde tineri medici diabetologi şi-au prezentat ultimele cercetări din domeniu. Un interes crescut a fost acordat şi sesiunilor de poster, din 23, respectiv 24 mai, dovadă fiind numărul mare de postere existente în cele 2 zile, iar cele mai bune au fost premiate în cadrul ceremoniei de închidere a evenimentului, din 25 mai.
 
Un alt punct de atracţie a fost reprezentat de zona dedicată cărţii medicale – prin infiinţarea primei biblioteci a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice -  unde s-au regăsit unele dintre cărţile publicate de-a lungul timpului de către membrii Societăţii, fiind astfel facilitat accesul studenţilor, medicilor rezidenţi şi specialişti la aceste lucrări de o reală valoare.
 
În cadrul ediţiei din acest an, personalităţi internaţionale de vârf au luat parte, în calitate de speakeri, pentru a prezenta cele mai noi informaţii şi soluţii cu privire la metodele de diagnostic, tratament şi control al diabetului şi complicaţiilor acestei afecţiuni: Prof. dr. Andrew Bolton (Marea Britanie) – Preşedinte al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului, Prof. dr. Dana Dabelea (SUA), Prof. dr. Stefano del Prato (Italia) – 
Vicepreşedinte al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului, Prof. dr. Alberto de Leiva (Spania), Prof. dr. Eberhard Standl (Germania), Prof. dr. Carol  Forsblom (Finlanda), Prof. dr. György Jermendy (Ungaria), Prof. dr. Pozzilli Paolo (Italia), Prof. dr. Philip Homme (Marea Britanie), Prof. dr. Dragan Micic (Serbia), Prof. dr. Eva Feldman (SUA), Prof. dr. Rodica Pop-Busui (SUA),  Dr. Andreea Soare (Italia), Prof. dr. Predrag Djordjevic (Serbia), Prof. dr. Piaditis George (Grecia), Dr. Stelios Fountoulakis (Grecia), Dr. Iuliana Ristea Popescu (Belgia).

Tradiția Congresului a fost întărită prin prezența la eveniment a tuturor președinților anteriori ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice: prof. dr. doc. Iulian Mincu, prof. dr. Nicolae Hâncu, prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, prof. dr. Dan Mircea Cheţa, prof. dr. Viorel Şerban și prof. dr. Radu Lichiardopol.
 
Cu fiecare Congres, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este mai aproape de ştiinţă, mai aproape de lumea medicală internaţională şi mai aproape de oamenii care suferă de diabet.
 

Sursa: Sănătatea Press Group

Reconstrucția mamară - soluția pentru vindecarea fizică și psihică


 Conform statisticilor INS, peste 6000 de femei au pierdut lupta cu cancerul mamar în 2012. Peste 90% dintre acestea au aflat de boală într-o formă avansată, șansele de supraviețuire fiind extrem de mici.
    
Mastectomia vine ca o soluție salvatoare, în ciuda faptului că este o intervenție chirurgicală mutilantă. Pentru recăpătarea siguranței de sine și a unui aspect fizic plăcut, chirurgia estetică pune la dispoziția femeilor care trec printr-o astfel de situație, multiple posibilități chirurgicale de reconstrucție mamară.
   

”Prin reconstrucția mamară, se recreează un aspect cât mai apropiat de sânii naturali și se urmărește atât recuperarea formei, cât și a dimensiunilor normale. Această procedură este adaptată particularităților anatomice individuale. Varianta propusă de chirurgul estetician fiind una personalizată în funcție de tipul de mastectomie realizată”, a declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Hotărârea de a apela la o astfel de intervenție este în strânsă legătură cu îmbunătățirea imaginii de sine și calitatea vieții personale. Pentru majoritatea femeilor, recompensa unei lupte câștigate în fața cancerului mamar este reconstrucția sânilor.
    
Pentru desfășurarea intervenției în condiții optime, chirurgul estetician recomandă realizarea unui set de analize. Se va evalua starea generală de sănătate, precum și eventualii factori de risc. De asemenea, se vor efectua măsurători pentru determinarea mărimii și formei sânului de reconstruit. În final se va stabili de comun acord cu pacientul, metoda cea mai potrivită de reconstrucție.
  
  ”Pentru ca beneficiile intervenției să răspundă dorințelor și așteptărilor pacientei, acesta trebuie să urmeze câteva indicații preoperatorii. Fumatul este de evitat cu o lună înainte de operație, precum și expunerea la soare sau solar. Nu se bea și nu se mănâncă nimic în noaptea dinaintea intervenției. De asemenea, cu 2 săptămâni înainte trebuie întrerupt consumul de aspirină sau alte medicamente care pot influența coagularea sângelui”, a mai declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Procedura se realizează sub anestezie generală, iar durata depinde în funcție de metoda reconstructivă aleasă, între 3 și 6 ore. Reconstrucţia se poate realiza atât concomitent cu mastectomia, cât și la un interval de timp după aceasta.
   
 În urma operației de reconstrucție mamară pot apărea diferite complicații precum necroza țesutului înlocuit sau modificări în ceea ce privește sensibilitatea la nivelul sânului. Totodata, cicatricele rezultate sunt destul de vizibile.
    
Perioada de recuperare recomandată de dr. Cristian Nițescu este între șase și opt săptămâni. Rezultatul final poate ajuta pacienta să depășească impactul fizic și emoțional al mastectomiei. Majoritatea femeilor au constatat o reală îmbunătățire a calității vieții.

 Chirurgia estetică este știință și artă în același timp, iar rolul dr-ului Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și unul dintre cei mai reputați chirurgi plasticieni din România, este acela de a vă remodela corpul şi de a vă reda încrederea în sine.
   
Pentru mai multe informații despre reconstrucția mamară, cât și despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nițescu, vă invităm să accesați site-ul: www.drNitescu.ro.

Sursa: SanatateaPressGroup

Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala – Editia 2013


Societatea Academica de Medicina a Familiei, impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie organizeaza Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala, perioada 13-15 iunie 2013, locatie Crystal Palace Ballrooms, Bucuresti.

Conferinta se adreseaza medicilor din specialitatile cardiologie, medicina interna si medicina de familie. 

Conferinta este acreditata de CMR, participantii primind Certificat de atestare. La editiile anterioare au fost acordate 18 credite EMC.

Nota:
* Termenul  limita  pentru  plata  taxei reduse se  prelungeste  pana la  data de 30 mai 2013.
* Primii 500 de medici inscrisi la conferinta vor primi un abonament gratuit la Revista Practica Medicala si un certificat cu  5 credite EMC, credite suplimentare conferintei.

Sectiuni:

*Hipertensiunea arteriala
*Insuficienta cardiaca
*Fibrilatia ischemica
*Infactul miocardic
*Cardiologia preventiva
*Hipertensiunea si diabetul
*Cardiologie interventionala
*Rescuscitarea cardiopulmonara
*Cardiologia pediatrica
*Ecocardiografie

Pentru informatii suplimentare inscriere, accesati site-ul www.medica.ro

Contact:
Nume: Iulia Nistoroiu
Telefon: 0742 155 510
E-mail: iulia@empire.com.ro

Trecut, Prezent și Viitor în Cercetările despre Complicațiile Diabetului


Prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul uneia dintre celei mai frecvente şi severe complicaţii a diabetului zaharat - neuropatia diabetică - reprezintă o provocare pentru profesioniștii implicați în managementului acestei afecțiuni, întrucât consecinţele acestei boli sunt ireversibile și de multe ori chiar invalidante. În cadrul simpozionului Past, Present and Future in Diabetes Complications Research, care a avut loc la București, în luna mai 2013, au fost prezentate în premieră rezultate ale unor studii care au drept punct central neuropatia diabetică.

Informațiile aferente unor cercetările care se fac în domeniul complicațiilor diabetului zaharat la nivel mondial au fost aduse în atenția specialiștilor români în cadrul evenimentului ”Past, Present and Future in Diabetes Complication Research” de către doi importanți profesioniști internaționali, de la Universitatea din Michigan, SUA: prof.dr. Eva Feldman și prof.dr. Rodica Pop-Busui.

 “Suntem încrezători că noile descoperiri în domeniu neuropatiei diabetice vor aduce beneficii pe termen lung persoanelor care suferă de această complicaţie. Medicii trebuie să cunoască cât mai multe detalii şi cele mai noi informaţii legate de această afecțiune atât de gravă, astfel încât pacienţii să poată beneficia de un tratament cât mai bun”, a precizat prof. dr. Eva Feldman, care a prezentat unele date în premieră cu privire la complicaţiile diabetului zaharat și cercetările cu celule stem.

Un alt reputat profesionist prezent la eveniment, prof. dr. Rodica Pop-Busui, a prezentat medicilor români ultimele studii clinice referitoare la neuropatia diabetică și obiectivele acestora. “Este o oportunitate şi o bucurie să împărtăşesc colegilor mei din România noile cercetări cu privire la neuropatia diabetică. Acordăm un interes crescut studiului acestei afecțiuni și mă bucur că la această manifestare au fost prezenți un număr mare de medici implicați în managementul complicațiilor diabetului zaharat.”, a menţionat prof. dr. Rodica Pop-Busui.

Discuțiile despre complicațiile diabetului zaharat au fost dezvoltate și dezbătute pe larg câteva zile mai târziu, la al 39-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurat la Sibiu. În cadrul congresului, prof.dr. Eva Felman și prof.dr. Rodica Pop-Busui au fost invitate speciale în sesiune State of the Art ”Repere noi în neuropatia diabetică”, prezentând participanților veniți din întreaga țară ultimele informații legate de complicațiile diabetului zaharat.

Prof Dr. Eva Lucile Feldman este profesor de neurologie la Universitatea din Michigan, Statele Unite ale Americii şi director al Institutului Medical de Cercetare A. Alfred Taubman, director al Centrului de Neuropatie al Universitatii din Michigan, presedintele Asociatiei Americane de Neurologie, membru fondator al Academiei Americane de Neurologie.

Prof Dr. Rodica Pop-Busui este profesor asociat Departamentul de Medicină Internă, Divizia de Metabolism, Endocrinologie şi Diabet şi co-director al Centrului de Neuropatie, Universitatea din Michigan.

Evenimentul ”Past, Present and Future in Diabetes Complications Research”  a fost susținut de către WÖRWAG.

Sursa: Sanatatea Press Group

Manageriaza stresul si invata “destept” cu ajutorul suplimentului alimentar Doppelherz® aktiv Lecitina+Ginkgo


“Imbatranesc si tot invat” spunea Eschil

Stresul cotidian, ambitiile profesionale, examenele sunt doar cateva cauze care ne supun sistemul nervos unor tensiuni greu de suportat. Este indicat astfel, sa ne sprijinim zilnic capacitatea de rezistenta a organismului cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Doppelherz® aktiv Lecitina+Ginkgo este combinatia ideala intre 600 mg de lecitina, 15 mg de pulbere din frunze de Ginkgo biloba, cu 5 vitamine B si Zinc. 

Fiecare dintre aceste componente are un rol important  in functionarea optima a organismului.
Astfel, Lecitina participă la constituirea membranelor celulare de la nivelul creierului şi a celulelor nervoase.
Ginkgo biloba este singurul arbore secular care a supravieţuit erei glaciare si este asociat “forţei vietii”, in Asia el fiind folosit din totdeauna in uz alimentar.
Comlexul de vitamine B are rolul său în cadrul reactiilor metabolice din organism, însă efectul fiecăreia dintre ele depinde de actiunea celorlalte. În plus, organismul nostru are capacitate scăzută de stocare a vitaminelor B, iar asimilarea este si ea, limitată. Prin urmare, o functionare optimă a organismului necesită un aport suficient de vitamine B.
In sfarsit, microelementul Zinc se alătură actiunii celorlalte componente si contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Cu doar doua capsule pe zi, obtineti combinaţia optimă pentru a face faţă solicitărilor  intelectuale şi fizice.
 Produsul este disponibil in farmacii, la pretul recomandat de 31 Ron.

Sursa: Media Professional

Clubul mămicilor Johnson & Johnson face donații pentru 70 de copii


70 de copii instituționalizați, cu vârste între 3 și 19 ani, de la Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari au primit vineri cadouri de la Clubul Mămicilor din Johnson & Johnson, cu ocazia Zilei Copilului.

 
Angajații Johnson & Johnson au donat dimineața pachete cu jucării, cărți, dulciuri, dar și haine și produse de igienă personală. În cea de-a doua parte a zilei, copiii au petrecut câteva ore jucându-se volei, fotbal și jocuri ale copilăriei alături de oaspeții lor.
 
„Mi-a plăcut că s-au jucat cu noi și au vorbit cu noi. Și cadourile mi-au plăcut, dar mai ales că ne-am jucat fotbal și volei. Prietenii mei erau foarte fericiți.” spune Marimar, 14 ani.

Johnson & Johnson România organizează astfel de acțiuni caritabile cu regularitate, în încercarea de a veni în întâmpinarea nevoilor comunității și de a îmbunătăți calitatea sănătății oamenilor. Angajamentul companiei este ghidat de Crezul Nostru, care a ramas același de peste 70 ani.
   “Prin intermediul Familiei de Companii Johnson & Johnson, reușim să atingem peste 1 miliard de vieți în fiecare zi, prin produsele noastre de îngrijire a sănătății, prin serviciile noastre, prin donațiile companiei și prin efortul de voluntariat al angajaților. Noi facem parte din ritualul zilnic de îngrijire al oamenilor și al familiilor lor. Suntem alături de doctorii și asistentele care își îngrijesc pacienții, îi vindeca pe cei bolnavi și le readuc bucuria unei stări de sănătate bune. De asemenea, sprijinim organizații non-profit de pe întreg globul în efortul lor de a îmbunătăți condiția celor nevoiași.” a declarat Makis Papataxiarchis, Managing Director Johnson & Johnson România. 
 
De peste 125 ani, dorința oamenilor din companiile Johnson & Johnson de a face diferența a inspirat fiecare invenție, fiecare produs, fiecare reușită pe care compania a adus-o în domeniul sănătății oamenilor.

Sursa: Deci Se Poate

România este gazda Congresului Mondial IASGO 2013



După succesul înregistrat la cel de-al 17-lea Congres Mondial IASGO din anul 2007, România este din nou gazda acestei prestigioase manifestări ştiințifice internaţionale, care va avea loc în perioada 18-21 septembrie, la Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Acest eveniment emblemă reuneşte profesionişti de top ai medicinei mondiale din domeniile chirurgiei, gastroenterologiei şi oncologiei, care vor susţine zilnic conferinţe, workshopuri, demonstraţii live, prezentări de cazuri clinice şi dezbateri, cu scopul declarat de a contribui şi de a adăuga noi valenţe domeniilor în care activează, înlesnind în mod cert o serie de succese notabile în folosul pacienţilor.

Congresul Mondial IASGO 2013 atinge un grad considerabil de profesionalism, atât la capitolul structurii complexe, cât şi la cel al spectrului consistent al temelor incluse în repertoriul ştiinţific: Chirurgia tractului gastrointestinal superior, Chirurgie colo-rectală, Chirurgie hepatică, Chirurgia căilor biliare extrahepatice, Chirurgie pancreatică, Radiologie intervenţională, Radioterapie, Chirurgie laparoscopică şi endoscopică, Inovaţie & tehnologie avansată, Chirurgie robotică, Abordări multidisciplinare, Oncologie etc.
 
Evenimentul reprezintă o forţă motrice şi pentru formarea profesională a tinerilor specialişti, sens în care, cu această ocazie, va fi prezentat și noul program al Burselor de Călătorii, program competitiv care acordă premii tinerilor chirurgi ale căror rezumate, bazate pe prezentări video sau comunicări orale ale studiilor clinice, au fost validate și notate cu calificative de excepție.
 
“Întâlnirea de la București va fi un moment de referință în istoria Asociației noastre deoarece Domnul Profesor Irinel Popescu are determinarea, experiența și voința necesară pentru a face posibilă organizarea unui eveniment memorabil. Toate noutăţile din domeniul Chirurgiei Oncologice, Endoscopiei, Chirurgiei Minim Invazive, Chirurgiei Laparoscopice și Chirurgiei Robotice, vor fi prezentate, evaluate și dezbătute în cadrul evenimentului. Vor fi introduse sesiuni speciale privind cazurile clinice dificile întâlnite, urmate de discuții interactive între prezentatorii lucrărilor, moderatorii sesiunii și public”, a declarat Domnul Profesor Masatoshi Makuuchi, Președintele IASGO.
 
Aspectul multidisciplinar, programul variat şi dens racordat la realitățile și evoluțiile internaționale, participarea celor mai străluciţi specialişti ai lumii, sunt vectori care transformă Congresul Mondial IASGO 2013 într-o declaraţie de profesionalism ştiinţific la superlativ.


Acreditarea jurnaliștilor


Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informații privind Congresul Mondial IASGO 2013, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziție în format .pdf pe site-ul evenimentului (secțiunea Birou Presă).
 
După primirea Formularului de acreditare completat, semnat și ștampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@iasgo2013romania.org, veți fi contactați pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.

Vă invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.iasgo2013romania.org

Contact presă: Andreea Grigoroşcuţă, media@iasgo2013romania.org, 0722 329 183