Fundatia Româna a Inimii si Junior Achievement România lanseaza tinerilor liceeni o noua provocare în programul Isport

Sute de liceeni din România aduna pasi într-un concurs dedicat sanatatii

Campania „Câstiga pas cu pas” provoaca elevii din peste 50 de licee din tara la mersul pe jos. Cu ajutorul unor pedometre, echipele de elevi vor aduna pasii facuti timp de sase saptamâni. Finalistii se vor lauda cu milioane de pasi si premii pe masura.


„Câstiga Pas cu Pas” îsi propune sa încurajeze elevii de liceu sa faca mai multa miscare si sa lucreze în echipa. Concursul consta în monitorizarea numarului de pasi efectuati în decurs de sase saptamâni. Monitorizarea se va face cu ajutorul unor pedometre oferite de organizatori. Perioada de desfasurare este 25 aprilie 2013 – 6 iunie 2013, iar câstigatorii vor fi premiati cu articole sportive.

Pentru a vedea liceele si echipele înscrise în concurs, puteti intra pe pagina dedicata: http://www.iheartsport.ro/pas-cu-pas.
Organizatorii îndeamna liceele care nu au cluburi I<heart>sport sa le înfiinteze acum: „Cine nu are club, sa-si faca”. Procedura este foarte simpla: profesorul-coordonator acceseaza site-ul www.iheartsport.ro, unde nu trebuie decât sa urmeze instructiunile si sa completeze formularul de înscriere. Desi înscrierile pentru concursul „Câstiga Pas cu Pas” s-au încheiat, membrii cluburilor I<heart>sport vor fi invitati sa participe si la alte evenimente si competitii.

„Întotdeauna preventia este mai ieftina decât tratarea bolilor cardiovasculare, iar schimbarea comportamentului înca din anii adolescentei este solutia cea mai fireasca pentru un viitor mai bun al copiilor nostri. Ceea ce încercam în acest program destinat liceenilor din România este sa îi provocam la exercitii de sanatate. Sportul trebuie sa redevina modul lor de viata si cred ca avem mari sanse sa reusim acest lucru pentru ca si pâna acum au demonstrat ca sunt interesati de sport. De un an întreg cluburile formate în licee organizeaza propriile evenimente si actiuni care au la baza ideea de miscare”, declara Prof. Dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Române a Inimii.

Concursul este organizat de Fundatia Româna a Inimii, cu sprijinul AstraZeneca si Junior Achievement România si este destinat elevilor din clasele IX-XIII care sunt înscrisi în cluburile I<heart>sport, în liceele din toata tara.

Despre programul I <heart> sport
În România, Young Health Programme are ca obiectiv preventia primara a bolilor cardiovasculare în rândul adolescentilor cu vârste cuprinse între 15 si 19 ani si propune un program national de educare în licee, în contextul lipsei de informare cu privire la sanatate. Statisticile plaseaza România pe locul 3 în lume în ceea ce priveste rata mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauza de mortalitate la nivel local. De asemenea, în tara noastra se înregistreaza un numar din ce în ce mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la vârste timpurii (mai devreme de 45 de ani).

Young Health Programme este initiativa globala AstraZeneca de investitie în comunitate, creata pentru ca tinerii din întreaga lume sa beneficieze de sprijinul necesar pentru a-ti proteja sanatatea si pentru a-ti îmbunatati sansele la o viata mai buna în viitor. În desfasurarea concursului „Câstiga Pas cu Pas”, Fundatia Româna a Inimii este sustinuta de partenerii sai, AstraZeneca si Junior Achievement România.

” 67% dintre români au fost cel puțin o dată la medic în ultimele 12 luni"

     Rezultatele celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, arată că 67% dintre români au fost cel puțin o dată la medic în ultimul an, în cadrul unui spital, o clinică sau la medicul de familie. Potrivit studiului, dintre persoanele intervievate, 42% ar alege să meargă într-un spital privat. Orientarea către un spital privat este mai frecventă în rândul tinerilor cu vârste între 18 şi 29 de ani, în rândul rezidenţilor din oraşele mari şi din Bucureşti, care au studii superioare şi venituri care pornesc de la 1000 lei sau mai mari.

     Absenţa unităţilor medicale private din anumite regiuni face ca spitalele private să fie mai greu accesibile populaţiei din anumite localităţi. Prin urmare, preferinţa pentru un spital privat versus unul de stat se concretizează în mai mică măsură în comportament în zonele în care nu există spitale private comparativ cu celelalte. Conform aceluiaşi studiu, înfiinţarea unor spitale private cu unităţi de primire urgenţe în România reprezintă dorinţa a peste trei sferturi dintre români. Această iniţiativă se bucură de o mai mare susţinere în rândul tinerilor, a persoanelor cu venituri ridicate, precum şi a celor care au studii medii şi superioare.

     Studiul mai relevă faptul că, dintre persoanele care au mers într-un spital de stat în decursul ultimului an, 31% au declarat că i-au oferit medicului care i-a tratat o atenţie, fie că fost vorba despre cadouri sau bani. Acest tip de comportament este mai frecvent în oraşele mici, dar şi în capitală, cu preponderenţă în cazul persoanelor cu venituri mari şi cu studii superioare.

     Sondajul a fost realizat în luna martie 2013, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane și oferă detalii despre atitudinea românilor în ceea ce priveşte frecvenţa vizita la medic, în ultimele 12 luni cât şi informaţii despre preferinţa pentru sistemul medical privat sau cel de stat.

Sursa: MedLife



Un succes al medicinei româneşti, BIOSTEM

Dl dr. CĂTĂLIN LUCA  tel. 0752/152.970, 0752/152.971,
e-mail: contact@bionaturaplus.com, www.bionaturaplus.co
m



A fost creat special pentru a ameliora numeroase boli, fără efecte secundare, extrem de eficient, de către Laboratoarele româneşti Bionatura Plus. Numele lui este BIOSTEM şi este un produs natural 100%, care ajută organismul să se regenereze. Evident, un succes al medicinei româneşti, iar câteva detalii despre BIOSTEM am aflat de la dl dr. Cătălin Luca, unul dintre medicii care folosește de multă vreme cu succes acest tratament.

 Domnule doctor Catalin Luca spuneaţi că este un produs creat din plante. Mai exact, despre ce este vorba? 

BIOSTEM este realizat doar din substanţe precum MSM şi glucozamină, alge - alga Afa, alga Chlorella, spirulină, ciuperci - ganoderma, cât şi plante medicinale cu rol de stimulare a regenerării celulare, precum gheara-mâţei, coada calului, soc, urzică albă, gheara-diavolului, echinacea, aloe ferox, frunze de mesteacăn şi altele.

Pentru ce afecţiuni recomandaţi BIOSTEM?  

Nu există cred nicio boală pentru care BIOSTEM să nu fie potrivit. Am avut nenumăraţi pacienţi cu diabet, unii dintre ei ajunseseră deja să-şi administreze insulină. Au reuşit, în urma tratamentului cu BIOSTEM, să reducă doza şi să menţină glicemia în valori normale. Ba, chiar unii au reuşit să elimine total insulina. Am întâlnit paciente, cu formaţiuni tumorale la nivelul sânilor, uterului şi ovarelor, cărora medicii le-au spus că doar operaţia le poate salva. După tratamentul cu BIOSTEM, formaţiunile tumorale au fost eliminate, în locul lor apărând un ţesut nou, sănătos. Recomand BIOSTEM pacienţilor cu adenom de prostată, care urinează des noaptea, celor cu probleme cardiace grave. Am avut pacienţi cu stenturi, cu dureri de inimă la efort infim, dar care şi-au reluat viaţa normală imediat după ce au urmat tratamentul cu BIOSTEM. De asemenea, celor care respiră cu ajutorul aparatului cu oxigen, deci cu grave probleme pulmonare. BIOSTEM previne infarctul miocardic, reduce frecvenţa crizelor cardiace, este un adjuvant în tratarea infecţiilor cu virusuri (HIV, virusul Herpex Simplex, HPV), ajută la combaterea proceselor degenerative, este indicat împotriva tulburărilor hormonale diverse, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge, ajută la prevenirea formării nisipului şi a pietrelor la rinichi, ajută la întărirea părului şi a unghiilor.
Ce alte tratamente naturale recomandaţi?

Folosim şi alte produse naturale, cu efecte de excepţie asupra sănătăţii generale a organismului. ACTIV PROTECT ZEOLIT curăţă şi absoarbe tot „balastul“ din organism, pe care îl elimină prin tractul digestiv. Zeolitul eliberează drumul pentru substanţele active din BIOSTEM, dar în acelaşi timp curăţă organul ţintă de toxine şi de tot ce nu este bun în el. 

Folosim, de asemenea, OXIGENARE CELULARĂ. Celulele sănătoase au o membrană care reglează cantitatea de oxigen ce intră în ele, permiţând să treacă doar atât cât este necesar. Atunci când membranele celulelor tumorale sau îmbătrânite nu mai funcţionează corespunzător şi oxigenarea celulară devine deficitară, acestea au nevoie de oxigen. În momentul în care dispun de o cantitate suplimentară de oxigen, celulele sănătoase iau oxigen cât au nevoie, iar cele bolnave nu se pot apăra împotriva oxigenului, el intrând în celula bolnavă şi distrugând-o. De aceea avem nevoie de OXIGENARE CELULARĂ, care reglează cantitatea de oxigen asimilată de fiecare celulă, ajutând celulele să absoară doar atât oxigen cât au nevoie. Din experiența mea ca medic, am observat că această combinație de BIOSTEM, ACTIV PROTECT ZEOLIT și OXIGENARE CELULARĂ este ideală pentru tratarea majorității afecțiunilor cu care se confruntă pacienții mei. 

 


Pharmatex® – capsule, beneficiile contracepției locale


Pharmatex® capsule este o metodă contraceptivă locală fără limite legate de vârstă, de condiţiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală.
 
Pharmatex® capsule conţine clorură de benzalconiu, care este un spermicid și un antiseptic în acelși timp.
 
Efectul spermicid constă în împiedicare contactulului dintre ovul și spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor și prin distrugerea membranei celulare și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând deasemenea pătrunderea spermei.
 
Această contracepţie locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă.
 
Se poate folosi în mod special în cazul contracepţiei orale, în cazul în care s-a uitat sau s-a întârziat să se administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomandă asocierea acestor 2 metode în perioada ce a mai rămas din ciclul menstrual.
 
  • Această contracepţie locală poate fi, de asemenea, utilizată:în cazul în care există o contraindicaţie temporară sau definitivă a contracepţiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
  • după naştere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;
  • când se doreşte o contracepţie de scurtă durată;
  • ca modalitate de asociere în cazul contracepţiei locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum AINS).

Astfel, poți folosi Pharmatex® capsule fără griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacă esti fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet. Vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-ți face rău.
 
Pharmatex® capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arterială), tulburări metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar și cel de col uterin, adică femeile care au contraindicații la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.
 
Clorura  de benzalconiu este un spermicid și un antiseptic în același timp. Studii făcute in vitro arată că produsul este activ pe un anumit număr de agenţi infecţiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, în special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu.
 
Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Döderlein nu sunt influenţați.
 
Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conţin estrogeni).

Prin substanța sa activă, clorura de benzalconiu, Pharmatex® capsule acționează strict local, fără să provoace efecte nedorite și fară să modifice flora vaginală, produsul respectand Ph-ul vaginal.
 
Daca se doreşte o metodă contraceptivă fără efecte adverse sistemice, fără contraindicaţii*, care respectă flora vaginală şi lactobacilii, alegeţi Pharmatex®  capsule vaginale!
 
*cu excepţia hipersensibilitaţii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipienţii produsului

Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Viza de publicitate nr. 85/18.09.2012

Ambliopia la copil


Prin ambliopie (ochi leneş) înţelegem o vedere scăzută la unul, sau mai rar, la ambii ochi. Această vedere deficitară nu trebuie să fie produsă de o boală oculară organică.
 
Ambliopia apare atunci când unul dintre ochi nu este folosit suficient, fie pentru că este deviat (în strabism), fie pentru că are o dioptrie mai mare faţă de ochiul congener (în anizometropie).
 
În caz de strabism, creierul primeşte de la cei doi ochi 2 imagini care nu se suprapun; pentru a evita vederea dublă este ignorată imaginea de la ochiul strabic, creierul folosindu-se de imaginea de la celălalt ochi.
 
În situaţia în care există diferenţă de dioptrii între cei 2 ochi, imaginile care vor ajunge la nivelul creierului vor fi diferite. Suprapunerea acestor imagini la nivel central este supărătoare, aşa încât creierul suprimă imaginea neclară,  instalându-se astfel ambliopia.
    
Există şi situaţii de ambliopie bilaterală, atunci când ambii ochi au vicii mari de refracţie (hipermetropie >5D, miopie > 10D, astigmatism > 3D).
    
Vorbim despre ambliopia de deprivare atunci când există un obstacol pe axul vizual (cataracta congenitală, leocoame corneene, ptoza palpebrală etc.). Ambliopia organică reprezintă vederea scăzută atunci când există leziuni congenitale sau dobândite la nivelul retinei sau nervului optic.
 
În funcţie de cât de scăzută este acuitatea vizuală ambliopia poate să fie uşoară, medie sau severă.
 
Vederea binoculară normală se dezvoltă în perioada preşcolară, astfel că orice dezechilibru care apare în funcţionarea celor 2 ochi până la această vârstă poate să influenţeze negativ evoluţia vederii. Cu cât dezechilibrul apare mai devreme, cu atât efectele sunt mai severe. Cu cât se tratează mai tarziu, recuperarea este mai dificilă. 
 
În primul rând este necesară corectarea oricărui viciu de refracţie existent, prin purtarea unei corecţii optice adecvate. Apoi trebuie să se înceapă procesul de dezambliopizare cât mai curând, acesta constând în stimularea vizuală a ochiului “leneş”, prin acoperirea ochiului sănătos.
   
 Ritmul de ocluzie (numărul de ore/zi) şi durata acestui tratament variază în funcţie de gradul ambliopiei şi de vârsta copilului care cu cât este mai mică cu atât rezultatele dezambliopizării sunt mai bune. După 7 ani, ocluzia parţială (câteva ore pe zi) se poate prelungi peste un an, iar rezultatele sunt mai slabe. După 9 ani, recuperarea vederii devine aproape imposibilă, deşi sunt cazuri în care dezambliopizarea a dat rezultate.
   
 În unele situaţii, se pot lua în considerare intervenţii chirurgicale de eliberare a axului vizual sau de corectare a deviaţiei strabice mari.

    Când este bine ca părinţii să meargă cu copilul la medicul oftalmolog?
 
De obicei, atunci când există o deviaţie strabică vizibilă la copilul mic sau când în familie există antecedente de afecţiuni oculare. Cu ajutorul aparatului PlusoptiX există posibilitatea depistării precoce a tulburărilor de vedere la copil, chiar de la vârsta de 6 luni. PlusoptiX A09 măsoară simultan în câteva milisecunde refracţia ambilor ochi de la o distanţă de aproximativ 1 m, oferind valori exacte ale valorilor dioptrice ale celor 2 ochi; unghiului de fixaţie, diametrului pupilar.
 
În cazul anizometropiei, părinţii nu observă nimic neobişnuit la copil, acesta descoperind întâmplător la vârsta şcolară că vede slab cu unul dintre ochi. La acest moment, lucrurile sunt deja întârziate, întrucât recuperarea vederii pe ochiul ambliop e bine să se facă înainte de 7 ani.
 
De aceea, este foarte important ca fiecare copil să fie examinat oftalmologic până la vârsta de 2-3 ani, chiar dacă nu sunt semne care să îngrijoreze. Depistarea precoce a defectelor de vedere şi tratarea adecvată a acestora pot să asigure copilului o dezvoltare normală a vederii.

Dr. Monica Apostolescu, Medic specialist oftalmolog Ama Optimex

Eveniment istoric, inovativ şi fără precedent în România

     În perioada 10 - 13 aprilie 2013, la Palatul Parlamentului Bucureşti, va avea loc un eveniment istoric, inovativ şi fără precedent în România, WPA 2013 Bucharest Congress, organizat de Asociația Mondială de Psihiatrie, Asociația Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei de Software şi Servicii.
      Este pentru prima dată când România este aleasă de WPA (Asociația Mondială de Psihiatrie) să găzduiască un congres de asemenea anvergură, manifestarea urmând a fi un punct de referinţă pentru mai mult de 2.000 de specialişti şi tineri profesionişti, aşteptaţi să participe din domeniul sănătăţii publice, îngrijirii primare, medicinei generale, sănătăţii mintale şi managementului sanitar nu doar din regiune, ci şi din întreaga lume.
     Organizarea WPA 2013 Bucharest Congress în România constituie o oportunitate unică din perspectiva proiectelor integrative naţionale şi zonale anticipate. În plus, dincolo de programul ştiinţific bogat şi valoros ce se conturează, Congresul oferă ocazia unui dialog direct cu specialiştii reuniţi, un excelent prilej de informare asupra noilor produse şi servicii din domeniu (registru medical electronic, telemedicină, e-card-uri portabile etc.), inclusiv prin organizarea de demonstraţii şi workshop-uri în cadrul expoziţiei specializate ce va însoţi manifestarea ştiinţifică.
     Tema Congresului: Primary Care, Mental Health & Public Health: The Catalytic Role of Information & Communication Technology, este inovatoare și deschizătoare de drumuri pentru domeniul științific; în premieră se pune accent pe promovarea și protejarea sănătății, pe prevenția bolilor și pe sistemele de sănătate, pe evidențierea importanței comorbidităților pe agenda Națiunilor Unite, pe rolul integrativ şi catalizator al tehnologiei informațiilor și comunicării, pe importanța convergenţei direcţiilor de dezvoltare ale țărilor din Europa de Sud-Est şi Eurasia.
      De asemenea, WPA 2013 Bucharest Congress mizează pe parteneriatul transdisciplinar între îngrijirea primară, sănătatea publică și asociaţiile profesionale de psihiatrie, pe speakerii reprezentați de somități științifice și pe faptul că se focusează pe carieră, educație, leadership și training în etică. Manifestarea promite să fie un eveniment regional de mare anvergură și angajament, un dialog semnificativ și, indubitabil, un punct de plecare pentru proiecte viitoare.

Vă invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.wpa2013bucharest.org/

“Cand va creste puisorul, Chicco schimba caruciorul”

     Chicco a lansat incepand cu 1 aprilie 2013 prima campanie Buy Back din Romania pe piata produselor pentru copii, 

     Campania “Cand va creste puisorul, Chicco schimba caruciorul” se adreseaza tuturor parintilor care detin un carucior sau scaun de masina vechi, indiferent de marca acestuia.

Mecanismul campaniei:
     Orice posesor al unui carucior sau scaun auto vechi il poate aduce in Magazinele Chicco sau il poate expedia prin curier si primeste un voucher de 25% discount pentru cumparaturile viitoare.

     PARALELA 45 TURISM este unic importator si distribuitor al produselor “Chicco’ in Romania incepand din anul 1996.

     “Chicco” in Romania a inceput cu deschiderea unui magazin de prezentare in Bucuresti si treptat a evoluat ajungand in prezent la o retea de 9 magazine situate in marile orase (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Oradea ,Cluj, Constanta, Brasov, Galati si Iasi) si un magazin on-line www.chicco.ro .

    Produsele “Chicco” sunt prezente in peste 50% din farmaciile din Romania, in magazine tip supermarket sau hypermarket dar si in magazinelor specializate pentru copii.