Spitalul Monza lansează un centru dedicat tratamentului minim-invaziv al bolilor de inimă


Spitalul Monza, parte din grupul internațional “Policlinico di Monza” din Italia, anunță lansarea unui centru dedicat tratării cardiopatiilor congenitale și a bolilor cardiovasculare complexe prin intervenții minim-invazive, fără deschiderea toracelui și oprirea inimii. În cadrul centrului Cardiostructural Clinic se vor realiza doar intervenții endovasculare (pe calea vaselor de sânge) și hibride, care îmbină procedurile intervenționale și chirurgicale minim-invazive.

La nivel internațional, s-au dezvoltat în ultimii ani centre dedicate intervențiilor cardiovasculare structurale, respectiv tratării defectelor anatomice ale inimii pe cale endovasculară. Acest tip de centru impune un grad ridicat de complexitate la nivelul echipei multidisciplinare și specializate, precum și în ceea ce privește echipamentul medical”, a spus conf. dr. Șerban Bălănescu, șef de secție Cardiologie Intervențională în cadrul Spitalului Monza.

Cardiostructural Clinic implică colaborarea următoarelor secții: Cardiologie intervențională, Chirurgie cardiovasculară (inclusiv cea pediatrică), Chirurgie vasculară, Anestezie și terapie intensivă, Cardiologie, Electrofiziologie, Radiologie și Imagistică Medicală.

“Din dorința de a reduce riscul operator la pacienții cu boli cardiovasculare complexe (de la naștere sau dobândite) am lansat, în urmă cu un an, Programul de Intervenții Cardiovasculare Structurale Complexe. În cadrul acestuia am realizat numeroase abordări multidisciplinare de elită. Odată cu lansarea Cardiostructural Clinic, vrem să dezvoltăm această direcție în beneficiul pacienților cu afecțiuni complexe sau cu o vârstă avansată, situații în care intervențiile chirurgicale clasice sunt asociate cu un risc operator mare sau inacceptabil”, a spus dr. Theodor Cebotaru, șef de secție Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Spitalului Monza.

Printre intervențiile de excelență realizate cu succes până acum de către echipa multidisciplinară a Spitalului Monza se numără implantarea percutană de valvă aortică (TAVI sau TAVR) — introducerea unei proteze valvulare biologice auto-expandabile în interiorul valvei aortice native îngustate fie prin vasele femurale, fie printr-o incizie toracică de doar 5 cm în dreptul inimii; tratamentul endovascular al anevrismelor de aortă toracică și abdominală — inclusiv prin proceduri hibride de deconectare a vaselor arcului aortic de către echipa de chirurgie cardiovasculară și apoi implantarea unei endoproteze de către echipa de cardiologie intervențională; precum și tratamentul endovascular al cardiopatiilor congenitale — închiderea defectului septal atrial, a foramen ovale patent, a defectului septal ventricular sau a persistenței canalului arterial prin implantarea unui dispozitiv intracardiac tip “umbreluță” pe calea vaselor femurale.

Astfel, în cadrul Cardiostructural Clinic se vor trata prin abord multidisciplinar bolile valvulare ale adultului (stenoză aortică cu comorbidități, insuficiență mitrală ș.a.); patologia aortei toracice și abdominale (anevrisme și disecții), inclusiv urgențele aortice acute (ruptura traumatică a aortei, disecția aortică acută de tip B); anevrismele vaselor iliace, femurale și poplitee; cardiopatiile congenitale ale copilului mic și ale adultului (DSA, PFO complicat, DSV, coarctația de aortă ș.a.)

Parte din filosofia grupului nostru este oferirea unui tratament multidisciplinar complet: diagnostic, tratament și recuperare. În momentul de față, suntem singurul spital privat din România care cuprinde toate specialitățile inimii într-un singur loc, iar lansarea Cardiostructural Clinic a fost posibilă datorită acestui lucru. Mai mult, anul acesta vom investi 1.5 milioane de euro în aparatură medicală și în deschiderea unor secții noi”, a spus Luca Militello, Directorul General al Spitalului Monza.

Despre Spitalul Monza

Având în vedere experiența extensivă și la cel mai înalt nivel a grupului “Policlinico di Monza” în dezvoltarea centrelor specializate în afecțiunile inimii, Spitalul Monza din România a debutat, în iulie 2012, ca centru de excelență în chirurgie cardiovasculară. Ulterior, pe măsură ce s-au dezvoltat și alte secții, specialitățile inimii au fost integrate în Cardiac Center.

În octombrie 2013 a fost deschis Cardiopediatric Center, singurul centru din România cu servicii integrate dedicat afecțiunilor inimii la copii, iar în februarie 2014 a fost lansat BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza.

Toate centrele beneficiază de suportul următoarelor departamente: Ambulatoriul de Specialitate, Departamentul de Radiologie și Imagistică Medicală, și Laboratoarele de Analize Medicale. La acestea se adaugă specialitățile clinice (neurologie, pneumologie, medicină internă, gastro-enterologie și endoscopie, diabetologie și endocrinologie), cele chirurgicale (chirurgie generală și bariatrică, ortopedie și traumatologie, flebologie, ORL, chirurgie maxilo-facială, chirurgie estetică și reparatorie) și serviciile medicale conexe (ATI, stomatologie și implantologie, psihologie).

Primul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la ediția din București

Primul curs COMBAT din seria COMBAT 3 - 2015, care a avut loc la București a debutat cu succes. Peste 250 de medici participanți au confirmat încă o dată nevoia și importanța organizării unei manifestări dedicate managementului hipertensiunii arteriale.

Cu o nouă abordare, Cursul național al Bolnavului Hipertensiv – actualități în diagnostic și tratament este o inițiativă dedicată medicilor cu privire la cele mai noi date legate de diagnosticarea și tratamentul corect al hipertensiunii arteriale.

Cursul COMBAT 3 vine în 2015 cu o nouă structură, păstrând caracterul interactiv al manifestării științifice. Astfel, au fost susținute și analizate de experți în domeniu, o serie de cazuri clinice ilustrative legate de diagnosticarea și tratarea complicațiilor hipertensiunii arteriale. De asemenea, a fost organizat un atelier ”hands-on” și a fost punctată relația de cauzalitate dintre hipertensiunea arterială și alte patologii, pornind de la ghidurile actuale de practică medicală din hipertensiunea arterială.


La eveniment au participat renumiți medici din specializări precum: cardiologie, nefrologie, pneumologie, reumatologie, diabetologie și medicină internă. Astfel, în sesiunea „Hipertensiunea arterială și stilul nesănătos de viață”, moderată de prof. dr. Maria Dorobanțu și prof.dr. Crina Sinescu, a punctat relația dintre hipertensiunea arterială și sare, obezitate și stresul emoțional. De asemenea, au fost discutate și situațiile de non-aderență la tratamentul pentru hipertensiune.

În cadrul atelierului „hands-on”, moderat de conf.dr. Roxana Darabontșidr. Oana Tăutu, au fost prezentate într-o manieră interactivă, evaluarea și semnificația clinică a leziunilor carotidiene, evaluarea și semnificația clinică a rigidității aortei, evaluarea hemodinamică noninvazivă și semnificația clinică și evaluarea și semnificația clinică a indicelui gleznă-braț.

Cursul a urmat o sesiune de prezentaredespreformecliniceparticulare de hipertensiunearterială, moderată de prof.dr. Daniela Bartoș și prof.dr. Doina Dimulescu. Apoi, prof.dr. Eduard Apetrei și prof.dr.Mircea Penescu au moderat sesiunea „Hipertensiunea arterială greu de tratat”, în care a fost prezentat gradul de complianță la tratamentul hipertensiv,la pacienții cu hipotensiune ortostatică, la pacienții cu ateroscleroză sistemică, la pacienții cu afecțiuni reumatologice și la pacientii cu boli pulmonare cronice. 

Seriacursurilor COMBAT 3 va continua în 2015 în paralel și cu evenimentul COMBAT Asist 2 – curs dedicat asistenților medicali, în următoarele orașe: Ploiești, Oradea, Cluj Napoca, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Brașov.

Cursul național al Bolnavului Hipertensiv – actualități în diagnostic și tratament – COMBAT 3, ediția București este organizat științific de Societatea Română de Hipertensiune.

Partener COMBAT 3, ediția București: Servier
Management eveniment: Sănătatea Press Group 

Cea de-a XVIII-a ediţie a Congresului pentru Studenţi şi Tineri Medici va avea loc în perioada 19 - 22 martie


Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti şi Sănătatea Media Group organizează, în perioada 19 - 22 martie 2015, cea de-a XVIII-a ediţie a Congresului pentru Studenţi şi Tineri Medici, Bucureşti.

Tematica congresului va oferi participanților și invitaților un program științific vast care include workshop-uri interactive și conferințe susținute de către lectori și invitați, reprezentanți importanți ai comunității medicale. 

Țelul congresului CNSTM este de a promova valorile medicale și de a contribui la continuitatea educației medicale de înaltă calitate. 

În acest an, SSMB îşi propune să fie gazda a circa 700 de participanți din rândul studenților și aproximativ 150 de medici.Colegiul Medicilor din România acreditează congresul CNSTM cu puncte EMC (Educație Medicală Continuă), reprezentând pentru studenții și tinerii specialiști din domeniu un eveniment de referință în fiecare an. 

Participanții vor avea oportunitatea să își prezinte lucrările în cadrul uneia din sesiunile de comunicări științifice sau sub formă de poster. Domeniile din cadrul sesiunilor de comunicări științifice sunt: Științe Fundamentale, Științe Medicale și Științe Chirurgicale. 
Pe lângă aportul de înaltă calitate adus de lucrările științifice, congresul oferă conferințe și workshop-uri, reunind în diversitate domeniile de interes ale participanților, din care aceștia pot alege. Ca în fiecare an, inovația în lumea medicală va fi elementul central, alături de teme interdisciplinare și sesiuni cu o considerabilă parte practică, integrate cu profesionalism în contextul societății medicale românești.  

Fiecare zi de prezentări științifice și workshopuri va culmina cu programul social. Menționăm în mod special Cocktail-party, ce va urma Ceremonei de deschidere și care va avea loc într-o locație selectă (Ediția XV – Palatul Regal, Ediția XVI – Palatul Parlamentului, Ediția XVII – Palatul Parlamentului), dar și seara sponsorului, în care va avea loc o petrecere tematică menită să elogieze The Platinum Sponsor.

Evenimentul este susținut de conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Comisia Științifică Onorifică a Congresului condusă deProf. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu este formată din cadre didactice ale U.M.F. „Carol Davila” - personalităţi marcante ale învăţământului şi medicinei româneşti. 

Taxele de participare:
Participant activ: 145 RON 
Participant pasiv early: 170 RON
Participant pasiv late: 190 RON
Detalii: congres.ssmb.ro/taxe

Societatea Studenților în Medicină din București este o organizație studențească, independentă, non-politică și non-guvernamentală ce reprezintă studenții mediciniști bucureșteni. Este oficial recunoscută ca atare de către autoritățile guvernamentale locale, regionale și centrale, precum și de alte organizații și instituții naționale și internaționale.

Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici s-a dezvoltat ediție după ediție, atingând noi standarde de excelență, prin aportul deosebit de important al fiecărei echipe de coordonare din 1996 până în prezent. 

Divizia de PR&COMUNICARE
SANATATEA MEDIA GROUP
0752.23.15.73

Centrele de Excelenta ARES: Investitie de 500.000 euro in cea mai moderna clinica de cardiologie si radiologie interventionala

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES anunta mutarea intr-un nou sediu in Bucuresti si lansarea unei noi proceduri medicale, realizata in premiera, in Romania: MitraClip. Investitia totala in relocare s-a ridicat la 500.000 de euro, suma in care este inclusa si investitia in dotarea cu noi aparaturi.

Centrele de Excelenta ARES: 2 angiografe si o capacitate de 65 pacienti/ zi

Mutarea Centrelor ARES reprezinta o extindere dedicata zonelor de consultatii, operatii si spitalizare, pe o suprafata de 600 de mp, ce ofera o capacitate totala de spitalizare de 65 de pacienti/ zi. Sediul ARES se afla in incinta spitalului Ponderas, un centru medical multidisciplinar, cu o suprafata de 9500 mp.

In plus, in urma relocarii si investitiei in aparatura de ultima generatie, ARES a devenit primul centru privat din Romania care functioneaza cu doua sisteme de angiografie in acelasi spatiu, astfel putand fi efectuate pana la 20 de angiografii zilnic.

In cadrul Centrelor ARES, pacientii nostri pot beneficia de intervenii minim invazive, ca o alternativa la tratamentele clasice, de multe ori, traumatizante. De la infiintarea Centrelor in 2010 si pana in prezent, avem peste 3.200 de pacienti care au ales sa se trateze cu succes in centrul din Bucuresti, iar, anul trecut, am efectuat peste 1.100 de proceduri in cadrul Centrelor ARES Bucuresti.

Odata cu relocarea, avem la dispozitie doua sali de angiografie, astfel incat putem dubla capacitatea de lucru, reducand timpii de asteptare de la internare si pana la finalizarea procedurii. De asemenea, avem un sistem de back-up permanent in cazul in care un sistem se defecteaza. Siguranta pacientului este pe primul loc, iar garantia functionarii in permenenta a unui aparat de angiografie reprezinta, pentru noi, o prioritate.“,a declarat Iulian Plescan, Director Operational Centrele de Excelenta ARES.

Interventii medicale in premiera la ARES: MitraClip si Tavi

Mutarea in noul sediu marcheaza si debutul realizarii unor noi proceduri in Centrele ARES: MitraClip (tratamentul interventional al insuficientei mitrale) – ce va reprezenta o premiera in Romania si TAVI (implantarea percutana de aorta), o premiera in cadrul Centrelor ARES.

Tehnica MitraClip este minim invaziva, utila in cazul pacientilor selectionati in urma investigatiilor, si permite reducerea RM (regurgitarii mitrale) cauzata de bolile cardiace ischemice sau non-ischemice, de prolapsul de valva mitrala (PVM), sindromul Marfan sau de reumatismul articular. In acelasi timp, tehnica MitraClip imbunatateste functia cardiaca, scade complicatiile asociate si creste calitatea vietii.

TAVI este o procedura rezervata, in momentul de fata, celor mai bolnavi dintre pacientii cu stenoza aortica, ce nu pot beneficia de operatia pe cord din cauza riscului operator crescut. Prin aceasta procedura, care se realizeaza sub anestezie generala, valva este introdusa printr-un cateter (un tub de dimensiuni mici) la nivelul inimii.

Premiere medicale la ARES

De-a lungul anilor, Centrele ARES au realizat numeroase premiere medicale nationale si internationale, precum:
  • Prima sectie destinata inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace din Romania;
  • Primul Centru European de Excelenta si Training in embolizarea fibroamelor uterine din Europa de Est;
  • Primul Centru European de Excelenta si Training in doua terapii endovasculare diferite: embolizarea fibromului uterin / embolizarea adenomului de prostata;
  • Primul centru privat din România care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură inovatoare: denervarea arterelor renale (RDN);
  • Primul centru privat din Europa care a montat stenturile revoluționare bioresorbadispozitivului Watchmanbile Abbott Absorb;
  • Premiera Nationala - Implantarea 

Centrele ARES

Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobandită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

Pentru mai multe informatii:
Claudia Clipici, The Public Advisors
Tel: 0733 300 753
E-mail: claudia.clipici@publicadvisors.ro

Fundația Bayer susține implicarea voluntară a angajaților Bayer la nivel mondial

  • O nouă etapă de finanțate: 280.000 de Euro pentru 78 de proiecte sociale în 42 de țări
  • Fonduri în valoare de 1,6 milioane de Euro pentru susținerea a 433 de proiecte în întreaga lume, din 2007

Programul de Volutariat Bayer, lansat în anul aniversar 2013, a fost extins cu succes. Comisia de selecție a proiectelor din cadrul Fundației Bayer Cares a acordat fonduri în valoare de până la 5.000 de Euro pentru fiecare proiect pentru încă 78 de proiecte din 42 de țări, până la sfârșitul anului 2014. Prin aceste proiecte, angajații Bayer Group încearcă, în mod voluntar, să îmbunătățească condițiile de trai din cadrul comunităților din jurul sediilor Bayer.

Noua etapă de alocare a fondurilor pentru programul de volutariat, program inițiat pentru angajații Bayer din întreaga lume, în 2013, cu ocazia aniversării a 150 de ani de existență a Grupului Bayer la nivel internațional, presupune alocarea de către Fundația Bayer Cares a unei sume totale de 280.000 de Euro. Suma va fi alocată implementării unor idei inovatoare care au ca scop îmbunătățirea serviciilor de sănătate, a perspectivelor de educație și satisfacerii nevoilor sociale. Din 2007, Fundația a contribuit la lansarea a 433 de proiecte în 59 de țăricu fonduri in valoare de aproximativ 1,6 milioane de Euro.

“Gradul de implicare a angajaților Bayer din întreaga lume în programul nostru de voluntariat este impresionant,” a declarat Michael König, membru al Bayer AG Management Board responsabil cu Resurse Umane, Tehnologie și Sustenabilitate și membru al Comitetului Executiv al Bayer Cares Foundation. “Ne bucurăm că amreușit să le susținem angajamentele sociale voluntare. Eforturile depuse de acestia inafara orelor de program ii transformă în ambasadori extraordinari ai companiei; mai mult, ei au contribuit la realizarea misiunii noastre, Bayer: Știință pentru o viață mai bună, într-o manieră exemplară.”

Proiectele care vor fi finanțate în această rundă se vor desfășura în 42 de țări:
  • Europa: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Franța, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Portugalia, România, Rusia, Spania, Turcia, Ucraina
  • America de Nord, de Sud și Centrală: Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Peru, Statele Unite, Venezuela
  • Africa: Kenya, Maroc, Africa de Sud
  • Asia șiOrientul Mijlociu: China, India, Israel, Kazahstan, Malaezia, Pakistan, Arabia Saudită, Vietnam
  • Australia și Noua Zeelandă

Fundația Bayer Cares

Fundația Bayer Cares, fundația de ajutor social din cadrul inovatoarei companii Bayer, se plasează în special ca inițiator, dar și ca promotor și partener în slujba inovației, ca o interfață între industrie și sectorul social. Programele de sponsorizare sunt concentrate pe oameni și angajamentele lor către sprijinirea publicului, multiplele idei pentru satisfacerea nevoilor sociale, precum și a nevoilor care apar în condiții de urgență. Activitățile de finanțare ale Fundației reprezintă un element central al angajamentului social global estimat la aproximativ 50 de milioane de Euro anual, reprezentând fonduri care se concentrează pe promovarea educației științifice și a cercetării de ultimă oră, precum și în direcția oferirii de servicii medicale și a satisfacerii nevoilor sociale ale oamenilor care trăiesc în comunitățile adiacente sediilor companiei.

Mai multe informații despre Fundația Bayer Cares găsiți aici:
www.bayer-foundations.com.

Social media:
Vizitați Bayer pe Facebook la adresa: www.facebook.com/Bayer
Urmăriți Bayer pe Twitter: www.twitter.com/Bayer


ADOPTAREA UNEI ALIMENTAȚII SĂNĂTOASE, UNA DIN PRINCIPALELE MĂSURI DE PREVENIRE A BOLILOR CRONICE NETRANSMISIBILE

Bolile cronice netransmisibile sunt principala cauză de deces în întreaga lume, anual înregistrându-se aproximativ 38 de milioane de decese la nivel global, potrivit ultimului raport dat publicității de Organizația Mondială a Sănătății.  Jumătate dintre aceste decese pot fi prevenite, susțin reprezentanții OMS, prin adoptarea unor măsuri urgente, printre care schimbarea stilului de viață și însușirea unei alimentații sănătoase și echilibrate. 

„Bolile cronice netransmisibile sunt principalii factori răspunzători de 75% din mortalitatea planetară. În fața acestei situații alarmante oamenii trebuie să înțeleagă că prin adoptarea unui stil de viață sănătos cu o alimentație corectă în fiecare zi, diabetul zaharat, obezitatea, bolile cardiovasculare, afecțiunile pulmonare și cancerul pot fi prevenite în anumită măsură și situații. Punând în practică toate sfaturile pe care nutriționiștii cu experiență le oferă cu privire la alimentația sănătoasă, oamenii pot avea o viață mult mai liniștită și cu riscuri minore în a dezvolta una dintre aceste boli cronice netransmisibile”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și autor al cărților „Abecedar de Nutriție” și „Abecedar de Obezitate”.     

Alimentația sănătoasă înseamnă un consum moderat, echilibrat și variat de alimente și preparate culinare, repartizate în trei mese principale. Mai exact, alimentația noastră de zi cu zi trebuie să cuprindă cereale și produse cerealiere, fructe și vegetale, lapte și produse lactate, alimente bogate în proteine: carne, produse din carne, ouă, leguminoase (fasoale, mazăre boabe, linte, soia), dar și produse dulci și zaharoase, însă acestea din urmă să fie consumate ocazional și în cantități conform sfaturilor specialiștilor. 

„Așa cum spun de fiecare dată pacienților mei și așa cum am scris și în <<Abecedar de Nutriție>>, alimentele sunt prietenii omului. Nu există alimente bune sau rele, ci alimente prietenoase sau mai puțin prietenoase. Important este să conștientizăm că adoptând o alimentație sănătoasă alături de cele 30 de minute de mișcare zilnică, conform indicațiilor, putem ține deoparte  bolile cronice netransmisibile. Beneficiile alimentației sănătoase sunt uriașe. De aceea alimentația sănătoasă trebuie să înceapă cât mai devreme și să dureze practic nelimitat”, a adăugat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. 

„Bolile cronice  netransmisibile reprezintă o reală problemă, fapt ce necesită intensificarea eforturilor tuturor celor implicați în sistemul de sănătate pentru a combate această epidemie. Înainte de a trata o afecțiune este mai bine să o previi. Prevenția nu implică costuri ridicate așa cum o face administrarea unui tratament. Astfel că pentru a preveni apariția bolilor cronice netransmisibile, fiecare om trebuie să acorde o atenție deosebită stilului de viață și în special alimentației”, a precizat acad. Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu". 

De asemenea  alimentația sănătoasă înseamnă și păstrarea unui echilibru energetic și a unei greutăți corporale la valori normale. „În <<Abecedarul de Obezitate>> am enunțat  foarte clar că omul are în față alimentul și în spate comportamentul. Consumând alimente prietenoase și făcând mișcare, fie că ne plimbăm prin parc sau desfășurăm activități casnice, prevenim una dintre cele mai periculoase pandemii ale momentului și anume obezitatea. În raportul Organizației Mondiale a Sănătății, pentru prima dată, obezitatea este tratată ca boală de sine stătatoare. Acest lucru ne obligă pe noi practicienii, autoritățile dar și populația generală să luptăm pentru a combate acest flagel”, a subliniat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. 

Importanța alimentației în prevenirea bolilor cronice netransmisibile va fi discutată în cadrul Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția a IV-a, prima manifestare medicală din România în care specialiștii au discutat pe larg importanța adoptării unor măsuri urgente pentru a preveni bolile cronice netransmisibile. Evenimentul  din 2015 se va desfășura în perioada 27-28 februarie 2015, la Hotel Ramada Parc. 

Jurnaliștii interesați să participe la Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția 2015 sunt rugați să trimită datele de contact la adresa de mail comunicare@sanatateapress.ro. 

Conferinta Nationala de Pediatrie, perioada 1- 4 aprilie 2015

Societatea Romana de Pediatrie organizeaza in perioada 1- 4 aprilie 2015,
Conferinta Nationala de Pediatrie, locatie Crystal Palace Ballrooms, Bucuresti.

Tema principala: Progrese in Pediatrie
Creditare: 24 credite EMC (puncte obtinute la editiile precedente). Vor exista credite si pentru asistentii medicali, conform OAMGMAMR. ()

Participare: La manifestare sunt asteptati peste 1500 medici participanti cu specialitatea pediatrie precum si medici cu specialitati conexe, plus asistenti medicali.

Programul stiintific va cuprinde urmatoarele sectiuni: Conferinte, Mese rotunde, Simpozioane, Comunicari orale si Postere. Conferintele vor aborda teme de larg interes pentru practica pediatrica precum si aspecte de actualitate din aria patologiei copilului si vor fi sustinute de personalitati de prestigiu din domeniul pediatriei.

Noutati: In cadrul Conferintei Nationale de Pediatrie 2015 va fi organizata o masa rotunda cu tema "Medicatie prescrisa off-label", iar in data de 1 aprilie va fi organizata o sectiune dedicata asistentilor medicali.
                                                                                                                                                                  
Important: Pana la data de 31 ianuarie, taxa de inscriere la conferinta este redusa.

Credite suplimentare: In timpul desfasurarii evenimentului,  abonamentul la Revista Romana de Pediatrie, va putea fi achizitionat cu o reducere de 50%. Abonamentul include 4 aparitii/an si ofera 5 credite EMC, credite suplimentare conferintei.

Pentru mai multe detalii despre conferinta, accesati site-urile www.medica.ro si www.cnped.ro .


Contact:
Iulia Nistoroiu
Project Manager
Telefon: 0742 155 510