Conferința națională interdisciplinară “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocări care necesită o abordare interdisciplinară” 24-25 aprilie 2015, București


Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 24 și 25 aprilie la București Conferința Națională Interdisciplinară “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocări care necesită o abordare interdisciplinară”. 

Conferința are ca obiective facilitarea dezbaterilor între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală, precum și furnizarea informațiilor legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburări de acest gen la nivelul cabinetului medicului de familie.

Manifestarea științifică presupune o serie de dezbateri și prezentări în plen dedicate cadrelor medicale și profesioniștilor în sănătate (vineri 24 aprilie, orele 14-20 și sâmbătă 25 aprilie, orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală.  

La eveniment sunt așteptați peste 250 participanți: medici (medicină de familie, psihiatrie și psihiatrie pediatrică în principal, dar și medici din alte specialități (expertiza medicală a capacității de muncă, reabilitare medicală, geriatrie și gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicină internă etc), deoarece afecțiunile psihice afectează foarte des pacientul și din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialiști care îi tratează pe acești pacienți trebuie să cunoască implicațiile și complicațiile tulburărilor de sănătate mintală și să colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuți; farmaciști; asistenți medicali/de farmacie; reprezentanți ai autorităților din domeniul sanitar. 

Evenimentul va fi creditat pentru medici, farmaciști, asistenți, psihologi. 

Printre temele care vor fi abordate: Cabinetul medicului de familie - primul popas în depistarea tulburărilor de sănătate mintală; Programe de screening pentru tulburări psihice; Sănătatea mintală a copiilor și adolescenților din România; Aderența la tratament-aspectul cheie în tratamentul tulburărilor de sănătate mintală; Soluții clinice și economice pentru sistemul de sănătate mintală din România; Suicidul - problemă de sănătate publică; Noutăți în terapie; Antidepresivele și interacțiunile medicamentoase; Particularitățile depresiei la copii/adulți/vârstnici; Diagnosticul diferențial al tulburărilor de sănătate mintală; Tulburările de sănătate mintală și bolile somatice; Simptomele de discontinuare în tratamentul antidepresiv; Amputarea afectivă și depresia; Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei; Depresie și comorbidități; Comunicarea cu pacientul depresiv; Programe educaționale pentru depresie; Programul Național de Sănătate Mintală; Prezentări cazuri clinice.

Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 120 lei și 160 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-190 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 70 și 110 lei. Taxele sunt reduse până la 13 aprilie 2015! Pentru înscriere: madalina.tudorache@houston.ro , 0725.221.018, 021-317.09.43, www.despre-depresie.ro . 

În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre stres, anxietate și depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare astfel încât impactul acestor tulburări de sănătate mintală asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic. 

Despre ediția I – 2014:
Pe 23 și 24 mai 2014 Houston NPA a organizat cel mai important simpozion medical interdisciplinar dedicat în exclusivitate depresiei - Conferința “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”. Manifestarea a reunit peste 330 participanți, confirmând nevoia de informare a comunității medicale asupra subiectului care este unul extrem de complex. Pe agenda evenimentului s-au aflat teme de actualitate, acestea fiind susținute cu entuziasm de lectori de elită din mai multe specialități implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, care au făcut posibilă înalta ținută științifică și au asigurat originalitatea programului, atât de apreciat de cei care au luat parte la lucrări. Au fost acordate 12 puncte pentru medici și farmacisti, 9 pentru asistenți și 5 pentru psihologi. Programul ediției 2014 poate fi consultat accesând următorul link - http://despre-depresie.ro/program/ 

Contacte:
  • Manager Proiect: Simona Oprea - PR Manager Houston NPA, simona.oprea@houston.ro , 0733.076.381.
  • Inscrieri: Madalina Tudorache - Coordonator evenimente Houston NPA, madalina.tudorache@houston.ro , 021-317.09.43; 0725.221.018.
  • Site eveniment: www.despre-depresie.ro 
  • Pagina eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/900624376656266/ 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu