Primul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la ediția din București

Primul curs COMBAT din seria COMBAT 3 - 2015, care a avut loc la București a debutat cu succes. Peste 250 de medici participanți au confirmat încă o dată nevoia și importanța organizării unei manifestări dedicate managementului hipertensiunii arteriale.

Cu o nouă abordare, Cursul național al Bolnavului Hipertensiv – actualități în diagnostic și tratament este o inițiativă dedicată medicilor cu privire la cele mai noi date legate de diagnosticarea și tratamentul corect al hipertensiunii arteriale.

Cursul COMBAT 3 vine în 2015 cu o nouă structură, păstrând caracterul interactiv al manifestării științifice. Astfel, au fost susținute și analizate de experți în domeniu, o serie de cazuri clinice ilustrative legate de diagnosticarea și tratarea complicațiilor hipertensiunii arteriale. De asemenea, a fost organizat un atelier ”hands-on” și a fost punctată relația de cauzalitate dintre hipertensiunea arterială și alte patologii, pornind de la ghidurile actuale de practică medicală din hipertensiunea arterială.


La eveniment au participat renumiți medici din specializări precum: cardiologie, nefrologie, pneumologie, reumatologie, diabetologie și medicină internă. Astfel, în sesiunea „Hipertensiunea arterială și stilul nesănătos de viață”, moderată de prof. dr. Maria Dorobanțu și prof.dr. Crina Sinescu, a punctat relația dintre hipertensiunea arterială și sare, obezitate și stresul emoțional. De asemenea, au fost discutate și situațiile de non-aderență la tratamentul pentru hipertensiune.

În cadrul atelierului „hands-on”, moderat de conf.dr. Roxana Darabontșidr. Oana Tăutu, au fost prezentate într-o manieră interactivă, evaluarea și semnificația clinică a leziunilor carotidiene, evaluarea și semnificația clinică a rigidității aortei, evaluarea hemodinamică noninvazivă și semnificația clinică și evaluarea și semnificația clinică a indicelui gleznă-braț.

Cursul a urmat o sesiune de prezentaredespreformecliniceparticulare de hipertensiunearterială, moderată de prof.dr. Daniela Bartoș și prof.dr. Doina Dimulescu. Apoi, prof.dr. Eduard Apetrei și prof.dr.Mircea Penescu au moderat sesiunea „Hipertensiunea arterială greu de tratat”, în care a fost prezentat gradul de complianță la tratamentul hipertensiv,la pacienții cu hipotensiune ortostatică, la pacienții cu ateroscleroză sistemică, la pacienții cu afecțiuni reumatologice și la pacientii cu boli pulmonare cronice. 

Seriacursurilor COMBAT 3 va continua în 2015 în paralel și cu evenimentul COMBAT Asist 2 – curs dedicat asistenților medicali, în următoarele orașe: Ploiești, Oradea, Cluj Napoca, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Brașov.

Cursul național al Bolnavului Hipertensiv – actualități în diagnostic și tratament – COMBAT 3, ediția București este organizat științific de Societatea Română de Hipertensiune.

Partener COMBAT 3, ediția București: Servier
Management eveniment: Sănătatea Press Group 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu