5 minute pentru sănătatea inimii tale


Campania Națională „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”, ediția 2014

Controlul valorilor tensionale este, probabil, una dintre cele mai simple și neintruzive modalități de diagnosticare a uneia dintre cele mai periculoase afecțiuni: hipertensiunea arterială. În plus, prin măsurarea periodică a tensiunii arteriale, procedură care durează doar câteva minute,pot fi prevenite unele dintre complicațiilesevere asociate hipertensiunii arteriale, cu un risc deosebit de mare asupra vieții și sănătății, printre care amintim accidentul cerebral şiatacul de cord. 

Deşi poate fi prevenită şi depistată foarte uşor, hipertensiunea arterială se numără printre problemele de sănătate diagnosticate, de regulă, în stadiu avansat. Explicaţia o reprezintă modul silențios, lipsit de simptome clare, în care afecţiunea debutează. Statisticile arată că 4 din 10 români suferă de hipertensiune arterială, iar jumătate dintre ei nici nu știu acest lucru. În acest context,Societatea Română de Hipertensiuneorganizează din 2012Campania Națională „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”, manifestare anuală care își propune să informeze publicul larg despre importanţa controlului permanent al valorilor tensionale,ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune, dar şi despre importanța menţinerii sub control a acestei afecţiuni, în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. 

Pe lângă acțiunile de informare a publicului larg despre pericolele hipertensiunii, campania cuprinde și acțiuni de testare gratuită a tensiunii arteriale, în locuri special amenajate în acest scop. Astfel, bucureștenii sunt așteptați pe 20 și 21 septembrie 2014 în complexul AFI Palace Cotroceni, între orele 10:00 – 18:00, să îşi măsoare gratuit tensiunea arterială şi să primească informaţii avizate cu privire la metodele de prevenție și tratament ale acestei afecțiuni. 

Acțiunea de pe 20-21 septembrie încheie ediția din acest an a Campaniei NaționaleViteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!, o activitate cu tradițiea Societății Române de Hipertensiune aflată deja în al treilea an de existență. Putem spune că până acum ne-am atins cu succes obiectivul principal, acela de a informa publicul larg despre importanța măsurării constante a tensiunii arteriale și a diagnosticării precoce a hipertensiunii arteriale, și sperăm să vedem și de această dată interesul și preocuparea bucureștenilor pentru sănătatea lor” a declarat prof.dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune.
În 2014, Campania Națională „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”a debutat cu acţiunea de măsurare gratuită a tensiunii arteriale, organizată la București pe 17 mai, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale. Cea de-a doua acţiune a avut la Sibiu, pe 5 iulie, iar evenimentul dela București, din perioada 20-21 septembrie, încheie seria manifestărilor din acest an.
Mai multe informaţii despre ediţiile anterioare ale Campaniei Naționale „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”sunt disponibile pe www.societate-hipertensiune.ro.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Hipertensiune. 
Management eveniment: Sanatatea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu