Depistat precoce, melanomul malign se vindeca in marea majoritate a cazurilor!


Acum,  la Neolife Medical Center,  beneficiati de cel mai performant dermatoscop pentru evaluarea precisa a alunitelor dumneavoastra.

Expunerea la radiatii ultraviolete in timpul verii creste exponential riscul  malignizarii celulelor pielii dumneavoastra.   Riscul este mult mai  crescut in cazul copiilor, dar si persoanelor cu pielea alba, a celor care au deja alunite   pe piele sau se expun repetat la soare sau solar.

Vestea buna este ca, depistat la timp, melanomul poate fi vindecat in peste 90% din cazuri.  Un examen dermatologic periodic si efectuarea dermatoscopiei,  o tehnica moderna si nedureroasa dar extrem de eficienta, va pot salva viata.

Stiati ca?

  • In Romania incidenta melanomului malign este de  4,5 la  100.000 de persoane!
  • Incidenta melanomului avansat a crescut de peste doua ori in ultimii 30 de ani, barbatii fiind mai afectati decat femeile.
  • In anul 2012 au fost depistate in Romania aproximativ 1.121 de cazuri de melanom malign.
  • Melanomul este responsabil de 4% din toate cancerele cutanate, dar provoaca 80% dintre decesele cauzate de cancerul cutanat.
  • Desi este curabil in cazul in care este detectat la timp, multi pacienti au o evolutie nefavorabila din cauza diagnosticarii tardive.
  • Melanomul metastatic este una dintre cele mai agresive forme de cancer, 75% dintre  persoanele afectate decedand in primul an de la diagnostic

Deci, depistarea si diagnosticarea la timp a melanomului este vitala! Afla ce trebuie sa faci!



Exista un set de reguli, cunoscut sub denumirea de regulile ABCDE ale pielii.
O alunita care prezinta oricare dintre caracteristicile mentionate in regulile ABCDE  ar trebui sa fie vazuta de un dermatolog pentru ca ar putea fi canceroasa!


A - Asimetrie de forma, structura sau culori
B - Margini  neregulate
C - Culoare O alunita cu mai multe culori sau care si-a schimbat culoarea in timp, trebuie vazuta de un dermatolog. La fel si o alunita care si-a raspandit culoarea pe pielea din jurul ei. 

D - Diametru Alunitele benigne au, de obicei, mai putin de 6 mm in diametru. Orice crestere trebuie sa reprezinte un semnal de ingrijorare. 

E - Evolutie O alunita care evolueaza (se mareste, isi schimba culoarea, incepe sa manance sau sa sangereze etc.) trebuie, de asemenea verificata. Daca o portiune a alunitei este mai ridicata decat restul, consultati un dermatolog. Melanomul creste adesea foarte rapid in inaltime sau in diametru.
La Neolife Medical Center, echipa de experti internationali in diagnosticarea si tratarea cancerului dar si tehnologii inovative, moderne,  contribuie la diagnosticare precisa, riguroasa o oricarei modificari patologice la nivelul pielii.



DERMATOSCOPIA - Programeaza-te in vara aceasta, inainte sa te expui la soare!

Dermatoscopul permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii si depistarea precoce a cancerului de piele. Metoda este nedureroasa dar extrem de eficienta in evidentierea cu acuratete si cat mai timpuriu a diverselor afectiuni ale pielii: melanomul, hemangiomul, carcinomul, leziunile de tip vascular. Rolul investigatiei este esentiala in diagnosticarea precoce a leziunilor melanocitare (care pot fi benigne sau maligne), deoarece imaginea este marita de pana la 70 de ori si este posibila vizualizarea leziunilor in profunzime.

Neolife Medical Center este partenerul campaniei “Un viitor fara pata!” destinata prevenirii si detectarii precoce a melanomului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu