„Certitudini și dileme în hipertensiunea arterială”,prezentate la Congresul Societăţii Române de Hipertensiune 2014



Peste 80 de speakeri naţionali şi internaţionali, dintre care 53 de reputaţi profesionişti români şi 30 de reprezentanţi de seamă ai cardiologiei internaţionale şi -au anunţat prezenţa la una dintre cele mai importante manifestări din domeniul cardiologiei româneşti -Congresul Societății Române de Hipertensiune. 

Manifestarea se va desfăşura sub auspiciile Societății Europene de Hipertensiune, ale Academiei de Științe Medicale și ale Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, în perioada 18-20 septembrie 2014, la Hotel Crowne Plaza din Bucureşti. În cele trei zile de lucrări științifice, participanții vor avea acces la cele mai noi informaţii privind diagnosticarea şi tratamentul corect în hipertensiunea arterială.

În 2014, tema principală a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune este „Certitudini și dileme în hipertensiunea arterială”. Vor fi dezbătute subiecte de maximă importanţă pentru profesioniştii români implicaţi în managementul hipertensiunii arteriale, care vor afla mai multe informații despre genetica în hipertensiunea arterială sau despre terapiile novatoare pentru această afecțiune.

“Hipertensiunea arterială este o boală frecventă şi extrem de complexă. Rezultatele studiului epidemiologic SEPHAR arată că 40% din populaţia României are hipertensiune arterială. Acest lucru înseamnă că 4 din 10 persoane care au vârsta între 18 şi 80 de ani sunt hipertensivi. Este posibil ca numărul persoanelor hipertensive să fie chiar mai mare decât numărul persoanelor existente în evidenţa medicilor şi de aceea este deosebit de important ca noi toţi să facem tot ce ne stă în putiinţă să îmbunătăţim rata de diagnosticare. Acesta este şi unul dintre obiectivele Congresului Societăţii Române de Hipertensiune, pe care cu toţii îl aşteptăm cu entuziasm”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

Structura Congresului cuprinde 16 sesiuni ştiinţifice, 5 workshop-uri, dintre care unul este dedicat exclusiv asistentelor medicale, fiind creditat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), două sesiuni de prezentări orale, o sesiune dedicată medicilor rezidenţi şi două sesiuni de postere. Vor avea loc şi două simpozioane comune cu Societatea Europeană de Hipertensiune şi Societatea Europeană de Cardiologie. O altă noutate o reprezintă organizarea în cadrul Congresului a mesei rotunde a ţărilor balcanice privind prevalenţa şi controlul hipertensiunii arteriale.

Congresul Societății Române de Hipertensiune ”Certitudini și dileme în hipertensiunea arterială”oferă participanţilor o dublă creditare: EMC (16 credite) și EBAC (14 credite).

Pentru mai multe informaţii despre CongresulSocietăţii Române de Hipertensiune, ediţia 2014, vă invităm să accesaţi site-ul www.societate-hipertensiune.ro.

Organizator științific: Societatea Română de Hipertensiune
Management eveniment: Sănătatea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu