Bayer Material Science revoluționează calitatea textilelor


INSQIN® este un concept inovator, lansat la nivel global, creat cu scopul de a îmbunătății calitatea textilelor menit să revoluționeze atât calitatea materialelor textile cât și procesul lor de fabricație, construit pe ideea de sustenabilitate.

 Bayer MaterialScience, unul dintre cei mai mari producători de polimeri din lume, anunță lansarea INSQIN®, o soluție unică pentru o nouă generație de țesături care au în compoziție poliuretan (PU). Lansarea marchează un nou capitol în sectorul de încălțăminte și îmbrăcăminte, Bayer punand la dispozitia brandurilor un pachet integrat de tehnologie PU pe bază de apă pură, o solutie de mixare a materialelor și un program certificat de tip parteneriat pentru productia de țesături PU, promovând un nou mod de colaborare bazată, în primul rând, pe valori.



Tehnologia PU este utilizată pentru a îmbunătăți și transforma multe dintre materialele din mediul inconjurator. În fiecare an, aproximativ 7 milioane de perechi de pantofi, 2 miliarde de pungi și 1 miliard de articole de îmbrăcăminte sunt produse prin fololsirea  tehnologiei PU piele, precum și cu alte țesături de acoperire, cu ajutorul tehnologiei PU. Cu tehnologia PU care foloseste apă pură și bazandu-se pe bogata sa expertiză, Bayer MaterialScience inspiră deținătorii de branduri să exploreze noi posibilități în proiectarea și crearea de materiale “magice”, care folosesc tehnologia PU, prin portofoliul de servicii INSQIN®.

“Astăzi este o zi importantă și definitorie pentru toate industriile producătoare de textile, context care ne permite să privim înainte dintr-o unghi inovator și durabil, cu ajutorul tehnologiei INSQIN®. Nu doar că suntem acum în măsură să ne unim eforturile cu deținătorii de branduri pentru a construi impreună un proces de inovare mai eficient, dar și contribuim la oferirea unei soluții practice care se adresează disputei nesfârșite între sustenabilitate și nevoia pieței de a crea volum” a declarat Nicholas Smith, Director Global al Textile Coating Bayer Material Science.

Premisa pentru o nouă generație de materiale care folosesc tehnologia PU și care permit inovarea continuă
Bayer construiește și inovează continuu tehnologia PU de mai bine de 75 de ani, fiind lider global în domeniul tehnologiilor de acoperire a textilelor. Printr-o colaborare strânsă cu parteneri din industrie,demers creat cu scopul de a iniția și crea schimbarea, Bayer ajută clienții să se diferențieze de competiori. Tehnologia  I NSQIN® înseamnă o gamă largă de posibilități de consolidare și transformare a materialelor care îndeplinesc și chiar depășesc cerințele de proiectare pentru industria modei dar și cerințele de performanță din lumea sportului, într-o varietate de tipuri, precum PU piele, țesături funcționale sau imprimarea de înaltă performanță, pentru a oferi doar câteva exemple.

Activarea unui nou mod de colaborare construit pe valori

Prin tehnologia INSQIN®, Bayer Material Science oferă proprietarilor de brand o soluție imediată pentru dezvoltarea și măsurarea noilor țesături care folosesc tehnologia PU pe bază de apă pură. În cadrul laboratoarelor dedicate din China și Germania,sunt dezvoltate proiecte pilot reprezentative de către oechipă de experți internaționali în textile Bayer, care conduce divizia de Cercetare și Dezvoltare, fiind implicată activ în testarea noilor tehnologii pentru țesături.Printr-o colaborare directă cu brandurile și prin ajutorul acordat producătorilor cu care colaborează aceștia, Bayer răspunde unei varietăți de nevoi, începând cu design-ul de produs și continuând cu inovațiile pe linia de producție și performanță în protecția mediului. 



„Credem că, printr-o relație directă cu brandurile și cu producătorii cu care aceștia colaborează, putem redefini inovația în știinta materialelor, atât pentru industria hainelor cât și pentru cea a încălțămintei. Suntem dedicați cauzei diminuării impactului negativ asupra oamenilor și a mediului, prin implementarea unui proces de fabricație care elimină expunerea muncitorilor la solvenți și care  reduce consumul de resurse", a declarat Nicholas Smith.

INSQIN®stabilește noi standardepentru durabilitatea materialelor

INSQIN®permite fabricarea tuturor tipurilor de țesăturide acoperire fără folosirea de solvenți. Beneficiile sociale și de mediu ale tehnologiei pe baza de apă PU sunt de o importanță deosebită, în primul rand dacă ne raportam la PUpiele, carea fost una dintre cele mai mari surse deamenințare pentru mediu și pentru sănătate din toată categoria de țesături de acoperire. La nivel global, mai mult de 4 miliarde de metri pătrați de piele sintetică PU sunt fabricate pe an,pentru a răspunde cererii în creștere rapidă. China produce 90% din această cifră, punând o presiune mare asupra ecosistemelor locale. Expunerea lucrătorilor la solvenți este un aspect care trebuie abordat, în contextul în care riscurile de poluare trebuie să fie reduse la minim. 

Obiectivele de sustenabilitate sunt o misiune greu de atins în situatia in care industria continuă să utilizeze în masă procesele pe bază de solventi pentru a produce piele de tip PU. Tehnologia INSQIN® PUpe bază de apănunumai că permite ca articolele PU din piele să fie fabricatefără utilizarea solventilor, dar șireduceconsumul de apăcu până la95% și consumul de energie cu pânăla50% în procesul de acoperire. Înplus, Bayer dezvolta Programul Partener Producător INSQIN®, un sistem de asigurarea calității, cu ajutorul căruia compania ajută producătorii să îmbunătățească practicile durabile, cum ar fi reducerea consumului de resurse în procesele de acoperire și managementul proceselor chimice în condiții de siguranță. Producătorii vor trece printr-un proces de audit axat pe doi factori, coerență și standarde ridicate în aplicarea tehnologiei pe baza de apă PU, fapt ce va permite deținătorilor de branduri să se aprovizioneze cu materiale nou dezvoltate printr-o listă partener INSQIN® cu eficiență ridicată și o mai bună transparențăl a nivel valoric.

INSQIN® este un exemplu tipicde concept inovator construit pe ideea de sustenabilitate, creat de Bayer Material Science și care are ca obiectiv îmbunătărea vieții oamenilor și crearea de valoare, conservând, în același timp, resursele și minimizând impactul asupra omenirii și a mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu