DECIZIE DEFINITIVA SI IREVOCABILA in procesul dintre familia actorului Toni Tecuceanu si INSTITUTUL NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE “PROF. DR. MATEI BALŞ”


Decizia definitiva si irevocabila, din data de 20.06.2014, certifica faptul ca Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” a procedat corect – in conformitate cu normele juridice nationale si internationale – refuzand eliberarea dosarului medical al pacientului Aurelian Antonio Tecuceanu, catre membri familiei acestuia.

INSTITUTUL NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE “PROF. DR. MATEI BALŞ” a castigat definitiv si irevocabil procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu  (domnii TECUCEANU IOAN şi TECUCEANU PAUL DANIEL), ce avea ca obiect cererea acestora de comunicare a dosarului medical al defunctului TECUCEANU AURELIAN ANTONIO.

Prin decizia civilă nr.5234 din 20.06.2014 a Curții de Apel Bucuresti s-a respins în mod irevocabil, ca neîntemeiată, acțiunea intentată de familie împotriva INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE “PROF. DR. MATEI BALŞ” prin care se cerea ca acesta să comunice dosarul medical complet al defunctului Toni Tecuceanu 

Această decizie hotaratoare vine ca raspuns la cererea de revizuire depusa de catre institutia medicala, in urma deciziei Curtii de Apel București de la sfarsitul lunii ianuarie 2014. 

Decizia finala a Curții de Apel Bucuresti, din data de 20.06.2014 respecta principiul confidentialitatii dosarului medical, al oricarui pacient – principiu stipulat in articolul 21 din legea nr. 46/2003. De asemenea, hotararea Curtii de Apel Bucuresti este in conformitate cu reglementarile nationale si internationale privind secretul vietii private. Acestea se regasesc in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si in Carta europeană a drepturilor pacienţilor .  

Definitiva si irevocabilă, decizia nr.5234/2014 din data de 20.06.2014 a Curții de Apel București nu mai poate fi supusă niciunei căi de atac, la nicio alta instanta superioara sau egală în grad. 

“Consideram ca hotararea Curtii de Apel  București reuseste sa faca dreptate dupa patru ani de procese si sa repare imaginea INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE “PROF. DR. MATEI BALŞ”, instituție de renume atat in tara, cat si in strainatate”, sustine purtatorul de cuvant al Institutului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu