Procedura de ridicare a sânilor, populară şi în rândul româncelor


Numărul procedurilor de ridicare a sânilor creşte vertiginos în Statele Unite ale Americii, comparativ cu numărul intervenţiilor de mărire a sânilor prin introducerea implanturilor mamare. Potrivit ultimelor statistici furnizate la sfarşitul lunii martie de Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni, rata de creştere a procedurilor de ridicare a sânilor este de două ori mai mare faţă de rata implanturilor mamare. Cu toate acestea, cifrele arată că implanturile mamare sunt de departe cele mai căutate proceduri de infrumuseţare în rândul femeilor.

Statisticile Societăţii Americane a Chirurgilor Plasticieni arată că în 2013, au fost realizate peste 90.000 de intervenţii de ridicare a sânilor, ceea ce înseamnă o creştere de 70% faţă de anul 2000, când s-au înregistrat mai puţin de 53.000 de astfel de intervenţii.

În ceea ce priveşte România, experţii români în chirurgie estetică susţin că şi la noi în ţară se observă o cerere din ce în ce mai mare pentru procedurile de ridicare a sânilor.

“Procedura standard de ridicare a sânilor sau mastopexia, cum este numită în termeni de specialitate, a devenit populară şi în rândul româncelor. Pentru România nu avem cifre oficiale, însă se estimează că în Europa, anual, au loc aproximativ 10.000 de astfel de intervenţii. Bineînţeles, nu putem vorbi de cifre asemănătoare cu cele înregistrate de colegii noştri americani, însă se poate observa si la noi o crestere a cererii pentru aceasta interventie”, a declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar în chirurgie estetică.

Intervenţia de ridicare a sânilor este procedura de înfrumuseţare prin care chirurgii plasticieni aduc sanii la nivelul considerat optim pe torace, acestia capatand in urma operatiei si o forma atragatoare, feciorelnica, datorita indepartarii excesului tegumentar. Aceasta este soluţia perfectă pentru femeile ai căror sâni au suferit transformări după naştere şi alăptare sau pentru persoanele care au slăbit brusc şi în urma acestui proces, au rămas cu sâni căzuţi, dar şi pentru persoanele care datorită gravitaţiei şi vârstei constată că sânii nu mai sunt ca în tinereţe. În anumite cazuri, operaţia este realizată concomitent cu introducerea de implanturi mamare, pentru obţinerea unui plus de volum.

Din ce în ce mai multe femei care au observat că volumul sânilor lor a scăzut considerabil vin în cabinetul meu şi-mi cer ajutorul. Din fericire, există numeroase soluţii pentru problemele de care ele se plâng, printre care se numără şi mastopexia”, a explicat dr. Cristian Niţescu, adăugând că femeia care dispune de un ţesut mamar dens, care are un sân de volum mediu, dar ptozat este candidatul ideal pentru această intervenţie. Desigur şi la pacientele cu sâni mici, dacă există o ptoză, ea se poate rezolva, exact cum am menţionat şi mai sus, concomitent cu introducerea unor implanturi la nivelul sânilor. La femeile cu sânii mari şi căzuti, se recomandă mai degrabă o reducţie mamară, adică o operaţie, în care, pe lângă ridicarea sânilor se îndepărtează şi excesul de ţesut mamar.

Procedura chirurgicală de ridicare a sânilor este o operaţie complexă, ce constă în realizarea mai multor incizii, eliminarea pielii în exces, redimensionarea şi repoziţionarea areolei, adică partea din jurul sfârcului.

Doctorul Cristian Nițescu este medic primar în chirurgie plastică si estetică, doctor în ştiinţe medicale şi unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi plasticieni din România. Specialistul vă stă la dispoziţie pentru orice informaţii legate de indicaţiile pre şi post-operatorii în diferite intervenţii chirurgicale de chirurgie estetică pe site-urile:  www.operatie-estetica.ro sau www.DrNitescu.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu