Sanofi lansează www.complete-life.ro, un portal care învaţă persoanele cu diabet cum pot avea o viaţă completă



 www.complete-life.ro – portalul pentru o viaţă completă oferă persoanelor diagnosticate cu diabet informaţii avizate şi instrumente de calitate, menite să le îmbunătăţească viaţa.

Sanofi România vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu diabet şi lansează www.complete-life.ro – portalul pentru o viaţă completă, o platformă în limba română cu sfaturi şi informaţii specializate despre una dintre cele mai răspândite afecțiuni. Conform Federaţiei Internaţionale a Diabetului, dacă diabetul ar fi o ţară, ar fi a treia cea mai mare din lume. Portalul www.complete-life.ro se adresează persoanelor diagnosticate cu diabet şi le oferă informaţii despre cum pot duce o viaţă completă, chiar dacă suferă de această afecţiune. 

 „Educaţia în diabet este o componentă importantă în gestionarea corectă a acestei afecţiuni. www.complete-life.ro este portalul care adună laolaltă persoane care pot oferi sfaturi avizate şi pacienţi care au nevoi şi care aşteaptă să fie îndrumaţi corect. Platforma oferă informaţii accesibile, grupate pe categorii de interes major. Şi nu în ultimul rând, le aminteşte celor în cauză că o informare corectă asupra afecţiunii de care suferă duce la controlarea acesteia şi contribuie, implicit, la o viaţă normală ”, a declarat Dr.  Cornelia Bala, Preşedinte Asociaţia Română de Educaţie în Diabet.

Medici  specialişti, psihologi şi diabetologi colaborează pentru ca portalul www.complete-life.ro să ofere conținut relevant, actualizat, verificat şi interesant, atât persoanelor diagnosticate cu diabet, cât şi celor interesate de un stil de viaţă sănătos. Pentru că 1 din 2 persoane cu diabet nu ştie că are această boală (conform Federaţiei Internaţionale de Diabet), este nevoie de o informare corectă şi de sfaturi avizate. 


Unul dintre obiectivele site-ului este acela de a aduce pacienţii mai aproape de doctori. Centru important de resurse, www.complete-life.ro oferă articole specializate, întrebări şi răspunsuri la cele mai frecvente probleme, un dicţionar de termeni medicali care fac referire la diabet, dar şi poveşti de viaţă şi experienţe motivaţionale. Portalul pune la dispoziţie în mod gratuit instrumente de calitate menite să îmbunătăţească viaţa celor diagnosticaţi cu diabet,  aşa cum sunt: Calculatorul Indicelui de masă corporală, Calculatorul de carbohidraţi sau Jurnalul zahărului din sânge.

Specialiștii din domeniu recomandă pacienţilor cu diabet portalul www.complete-life.ro. 

Conf. Dr. Ioan Vereşiu, Preşedintele Federaţiei de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – „www.complete-life.ro  oferă acces la informaţii susţinute ştiinţific”

„Dacă în mod tradiţional educaţia în diabet s-a realizat faţă în faţă, în ultimii ani, accesul la mediul online a dus la o schimbare în paradigma educaţiei terapeutice. Acest acces continuu la diverse site-uri care oferă informaţii susţinute mai mult sau mai puţin ştiinţific generează nevoia de contraofertă din partea persoanelor instruite să facă educaţie. Ca orice proces de învăţare, este riscant atunci când nu se produce corect şi cu obiective bine definite. Din acest punct de vedere, acest nou portal, www.complete-life.ro, răspunde exact acestui deziderat şi sper ca acest atu să-i ofere popularitate şi încredere”.

Dr. Maria Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – „Este un site complet şi util”

„www.complete-life.ro este site-ul pe care îl recomand pacienţilor cu diabet întrucât toate materialele sunt scrise de specialişti, informaţiile despre diabet aparţin medicilor diabetologi, care cunosc exact problemele generate de această patologie. Este un site complet şi util, unde fiecare pacient îşi poate calcula greutatea ideală, cantitatea de carbohidraţi ingerată şi unde pacienţii pot adresa întrebări la care răspund specialiştii”.

Despre diabet zaharat 

Diabetul zaharat este o boală cronică, ce  poate fi prezentă sub două forme: diabet zaharat tip 1, boală autoimună caracterizată prin absenţa producerii de insulină (hormonul care reglează concentraţiile de glucoză din sânge) în pancreas şi diabet zaharat tip 2,  boală metabolică  ce rezultă prin combinarea celor două mecanisme diabetogene fundamentale în care sunt implicate două defecte biologice principale şi anume capacitatea redusă a organismului de a răspunde la propria insulină și o producţie deficitară de insulină. Ambele tipuri de diabet sunt caracterizate prin creşterea concentraţiei de glucoză în sânge (hiperglicemie). În timp, hiperglicemia necontrolată determină complicaţii macrovasculare şi microvasculare. Complicaţiile macrovasculare, care afectează vasele mari de sânge, includ infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral şi boală vasculară periferică. Complicaţiile microvasculare afectează vasele mici de sânge de la nivelul ochilor (retinopatie), rinichilor (nefropatie) şi nervilor (neuropatie). Incidenţa globală a diabetului creşte cu un ritm alarmant, peste 382 de milioane de oameni din întreaga lume suferind în prezent de această boală, conform Federaţiei Internaţionale a Diabetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu