Angajaţii Petrom, învăţaţi să recunoască simptomele infarctului


Campanie dedicată recunoaşterii simptomelor infarctului miocardic şi înţelegerii utilităţii apelării numărului unic de urgenţă 112.

 Fundaţia Română a Inimii şi OMV Petrom au implementat, pe parcursul lunii martie, o amplă campanie de informare şi conştientizare cu privire la bolile cardiovasculare, ca parte a programului european ACŢIONEAZĂ ACUM. SALVEZĂ O VIAŢĂ. Programul, lansat împreună cu Departamentul de Sănătate şi Siguranţă din cadrul Petrom, (Health Safety Security and Environment), cuprinde seminarii susţinute de către medici cardiologi, membri ai Fundaţiei Române a Inimii, pe tema recunoaşterii simptomelor infarctului miocardic şi a necesităţii apelării imediate a numărului de urgenţă 112. Campania s-a desfăşurat pe parcursul lunii martie, în 17 locaţii Petrom la nivel naţional.

În cadrul proiectului, angajaţii Petrom au fost învăţaţi, de un personal medical instruit, cum să recunoască primele simptome ale infarctului. Pe lângă seminarii, angajaţii Petrom au putut urmări, pe info-screen-urile din cadrul Petrom City, un video de prezentare a simptomelor şi au primit flyere şi broşuri informative.

„Una dintre problemele simptomelor infarctului de miocard este că mulți oameni le confundă sau le ignoră. În condiţiile în care decesele şi complicaţiile majore pot fi prevenite doar de asistenţa medicală specializată, este de la sine înţeles că tratamentul infarctului miocardic este o cursă contra-cronometru!!!”, a declarat Prof. Dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Timpul scurs de la apariţia primelor simptome şi până primirea tratamentului adecvat este un factor vital pentru o persoană care a suferit un infarct, rezolvat de apelul la numărul de urgenţă 112 în momentul în care apar primele simptome ale infarctului!

Fundaţia Română a Inimii este onorată să fie partenerul Petrom în organizarea de activităţi de instruire pentru angajaţi, pe teme de prevenţie. Fundaţia Română a Inimii şi Petrom au început colaborarea în 2011, Petrom având o mare grijă faţă de angajaţii săi.

Programul ACŢIONEAZĂ ACUM. SALVEAVĂ O VIAŢĂ este concentrat pe patru paşi simpli şi foarte importanţi:
  • recunoaşte primele simptome ale infarctului
  • acţionează rapid
  •  sună la 112
  •  primeşte tratamentul optim.

Pentru mai multe informaţii vizitează www.atentie-infarct.ro.

ACŢIONEAZĂ ACUM. SALVEAZĂ O VIAŢĂ face parte din programul “Stent for Life”, o iniţiativă comună a Asociaţiei Europene de Cardiologie Intervenţională (EAPCI), membră a Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) şi EuroPCR.

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către cei peste 1.000 de cardiologi din România, membri ai Societăţii Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor de sănătate a populaţiei din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu