KINETIC GEL în tratamentul herniilor de disc


Dr. Sorin Godeanu Laboratoarele Elidor
secreteledoctorului.wordpress.com
Suferinţele coloanei vertebrale reprezintă preţul plătit pentru trecerea la staţiunea bipedă. Coloana vertebrală susţine edificiul somatic, conferindu-i stabilitatea şi flexibilitatea necesară supravieţuirii. 

Biomecanica articulară tridimensionară este complexă, iar uzura se instalează în timp prin suprasolicitare şi afecţiuni intercurente de tip infecţios, metabolic, hormonal, etc. Expresia clinică cea mai frecventă a suferinţei coloanei se numeşte discopatie vertebrală.

Deformarea inelului discal cu ruperea consecutivă a acestuia determină apariţia de mediatori inflamatori, având drept consecinţă durerea în zonele corespunzătoare (lombar, toracic, cervical).

După vârsta de 60 de ani se suprapune degenerarea spondilozică. Manifestările clinice diferă în funcţie de nivelul afectării discului cervical:
  1. Cervical (C5-C6)-(C6-C7) cu dureri la nivelul gâtului, umerilor, scalpului, membrelor superioare.
  2. Toracic, la nivelul (T1-T3) poate simula simptomatologia cervicală inferioară, iar la nivel (T10-T11-T12) simptomatologia lombară.
  3. Nivel lombar (L4-L5)-(L5-S1) dureri de spate, în regiunea anală, genitală, dureri iradiate pe membrul inferior (nervul sciatic).

TRATAMENT

În cele mai multe cazuri, tratamentul medical poate fi eficient. Intervenţia chirurgicală devine necesară în momentul în care apar semne neurologice, ca urmare a compresiei mecanice.

Administrarea de FRECŢIE ELIDOR (pentru pregătirea tegumentului în zonele afectate) după care se aplică 

KINETIC GEL, coroborat cu tehnicile clasice de chiropraxie, elongaţie, masaj, stimulare electrică, generează rezultate surprinzător de bune.

KINETIC GEL reduce edemul, relaxează muşchiul, lizează spasmul şi calmează durerea acută. Calitatea somnului este ameliorată, creşte flexibilitatea pacientului, permiţând mobilizarea rapidă pe planul patului. Prin folosirea KINETIC GEL-ului scade necesarul de antiinflamatorii clasice la jumătate.


Aplicarea de KINETIC GEL în timpul şedinţelor de elongaţie creează presiune negativă la nivelul ţesuturilor moi facilitând scăderea edemului şi a inflamaţiei acute la nivelul nucleului pulpos herniat. Prin efectul trofic şi capilaro-tonic asupra discului intervertebral şi a nucleului pulpos al acestuia, KINETIC GEL permite restabilirea fluxului sanguin local şi retracţia nucleului pulpos herniat.

Mobilitatea revine în parametrii normali, gradual, iar disconfortul dispare după 2-3 zile permiţând reluarea activităţilor cotidiene. 

Aplicarea de KINETIC GEL în timpul manevrelor de chiropraxie reduce considerabil inflamaţia şi contractura musculară permiţând executarea facilă a manevrelor de mobilizare articulară.

În herniile cervicale, este facilitată mobilizarea cervicală prin diminuarea considerabilă a torticolisului şi a durerilor accentuate care se asociază cu acesta.

Paresteziile şi spasmele musculare de la nivelul superior diminuează considerabil după 10 -14 zile de aplicaţii susţinute de KINETIC GEL  la nivel cervical, paravertebral şi în punctele de emergenţă nervoase. În herniile de disc lombare combinarea aplicării de FRECŢIE ELIDOR cu KINETIC GEL, în cursul şedinţelor de chiropraxie şi elongaţie au ameliorat rapid durerea la peste 80% din pacienţi cu rezoluţia promptă a simptomatologiei clinice (peste 80% din pacienţi au înregistrat un scor al durerii sub 2 pe o scară a durerii de la 1 la 10, după 4 săptămâni de tratament susţinut).

După repetate examinări RMN la pacienţii la care s-au aplicat aceste tehnici s-a observat la peste 63% dintre ei resorbţia cvasi-completă a herniilor de disc.

Dintre pacienţii trataţi cu procedurile mai sus amintite, 78% s-au reîntors la muncă şi s-au reintegrat în viaţa activă.

În concluzie, KINETIC GEL, un produs natural, fără să afecteze aparatul digestiv (stomacul şi duodenul), fără a fi toxic, fără a fi nociv pentru ficat, reprezintă o pârghie eficientă în tratamentul antiinflamator-antialgic, cu ameliorări clinice uneori spectaculoase în patologia discală.
Noi îl recomandăm ca un produs fiabil, putând acţiona şi în alte tipuri de patologie inflamatorie.

Pentru mai multe informaţii vizitati site-ul secreteledoctorului.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu