Importanța alimentației sănătoase dezbătută pe larg de profesioniștii din domeniu


A III-a Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, are loc la Bucuresti, în data de 26 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei mai importanți medici din România. 

Conferința Sănătate prin Alimentație aduce în dezbatere subiecte legate de cultura nutrițională populațională, actualități și controverse în nutriție dar și despre rolul alimentației în diverse patologii.

Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar. 


Statisticile sunt îngrijorătoare şi arată că 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentație nesănătoasă. Consumul în exces de grăsimi saturate şi trans, sare şi dulciuri, şi a sedentarismul provoacă anul moartea a 14 milioane de oameni.(Declarația Politică a Organizației Națiunilor Unite, septembrie 2011).

„Alimentaţia sănătoasă esteun element important pentru starea de bine şi acţionează ca un scut împotriva bolilor. Trebuie să luăm în calcul nutriţia echilibrată, evitarea sedentarismului şicultivarea deprinderilor sănătoaseîn domeniul nutriției. Acestea sunt elementele care duc la o starede sănătate bună”, susţine prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Co-presedinții acestui eveniment sunt: Academician Maya Simionescu, Director Institutul Naţional de Biologie şi Patologie Celulară “Nicolae Simionescu”și prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Înscrierile pentru a III-a Conferință Sănătate prin Alimentație se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.ro. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC. 

Organizator științific: Asociația Română pentru Studiul Obezității
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România
Partener: Fundația Națională pentru Științăși Artă

Sursa: Sănătatea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu