Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” 2013

În perioada 20-21 septembrie 2013, vor avea loc Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, manifestarea care va marca sărbătorirea unicului spital clinic de nefrologie din Romania si va aduce în atenția opiniei publice problematica afecțiunilor renale.
Organizată la Palatul Parlamentului, Gala de Excelență a Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” va reuni personalități ale vieții medicale din România, reprezentanți ai autorităților, oficialități, precum și manageri de spitale din București și persoane publice. În cadrul ceremoniei vor fi acordate distincții instituțiilor care au contribuit la organizarea spitalului în forma actuală, precum și celor care au avut un rol important în susținerea proiectelor derulate. Festivitatea va cuprinde momente speciale, urmate de un concert extraordinar susținut de Orchestra Medicilor din București – dr. Ermil Nichifor.
A doua zi a evenimentului este destinată profesioniștilor din domeniul medical și cuprinde Simpozionul Științific ”Interdisciplinaritate în boala cronică de rinchi – patologia rinichiului la intersecția dintre specialități”, desfășurat pe 21 septembrie, la Palatul Parlamentului, sala C.A. Rosetti, începând cu ora 09.00.
”Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” reprezintă o sărbătoare pentru toți prietenii spitalului, cei care contribuit la modernizarea acestei unități . De asemenea, manifestarea este și o  încununare a eforturilor depuse de o întreagă echipă de medici și asistenți, extrem de bine antrenați în domeniul nefrologiei și chirurgiei, care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului. Fiind și un important centru metodologic pentru specialitatea ”nefrologie” în România, susținem prin intermediul simpozionului științific formarea medicală continuă a celor prezenți la eveniment.”, a declarat prof. dr. Mircea Penescu, director general Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”. 
Sesiunile științifice din cadrul simpozionului vor aborda subiecte atât din domeniul nefrologiei și chirurgiei, cât și din domenii conexe celor două specialități. ”Simpozionul științific organizat cu ocazia Zilelor Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” este o manifestare care va aduce în atenția participanților informații de actualitate despre bolilor renale, precum și abordarea interdisciplinară adecvată a acestor afecțiuni. La eveniment așteptăm să participe atât specialiști din cadrul spitalului nostru, cât și din celelalte unități medicale din București.”, a declarat conf. dr. Victor Strâmbu, director medical Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” 
Înscrierile la Simpozionul Științific ”Interdisciplinaritate în boala cronică de rinchi – patologia rinichiului la intersecția dintre specialități” se fac prin completarea formularului online de pe www.spcaroldavila.ro , iar participarea este gratuită. Accesul in Palatul Parlamentului se face doar pe baza înscrierii online în prealabil.
Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila” este singurul spital clinic de nefrologie din România, având în componența sa primul și cel mai mare centru de hemodializa din țară. Printre activitățile de asistență medicală și didactică, unitatea mai desfășoară și activițăți științifice și de cercetare în domeniu, cu scopul de a oferi pacienților servicii medicale de înaltă calitate.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu