Importanţa nutritivă a pâinilor funcţionale în alimentaţia de zi cu zi


           
În funcţie de valoarea calorică şi conţinutul de substanţe nutritive, importanţa alimentelor pentru o nutriţie echilibrată şi sănătoasă diferă. Produsele cerealiere, printre care şi pâinea, reprezintă fundamentul alimentaţiei sănătoase şi fac parte din prima grupă de alimente, recomandate pentru a fi consumate cel mai des, alături de cele din grupa a doua, compusă din fructe şi legume, conform piramidei alimentare, recomandată de nutriţionişti.
            
În cazul produselor de panificaţie, conţinutul de fibre alimentare, vitamine, minerale, etc. precum și viteza de absorbție a glucidelor sunt stabilite de tipul de făină folosită. Astfel, se recomandă pâinea fabricată din făină integrală, datorită conţinutului de substanţe nutritive si a proprietăţilor acestora, care asigură un aport important de glucide complexe, proteine, fibre, vitamine, minerale, având in acelaşi timp conţinut scăzut de calorii. Făina integrală de grâu sau de secară se obţine din măcinişul integral  al cerealelor, păstrând o parte importantă a elementelor nutritive ale  bobului de grâu.  Făina rafinată (albă) se obţine prin procesarea cerealelor, în urma înlăturării în totalitate a învelişului şi a germenului. Acest tip de făină este săracă în fibre alimentare, minerale sau vitamine absolut necesare organismului într-o nutriţie echilibrată.
              
Specialiştii în nutriţie atrag atenţia asupra faptului că nu orice fel de pâine de culoare mai închisă este produsă din făină integrală. Adesea, această culoare nu este conferită de natura făinii sau a altor ingrediente admise ci de adaosul de coloranţi sintetici. De aceea, pentru a fi siguri în alegerea produselor, este recomandat să citim cu atenţie eticheta cu informaţii nutritive.
    
Dobrogea Grup dispune de o moară modernă ce procesează secară obţinând  un procent de extracţie de 95%. Valoarea nutritivă a bobului, conferă făinii integrale de secară calităţi nutriţionale superioare. Pâinea Dobrogea® Benecol® este fabricată 100% din făină integrală de secară, produsă şi comercializată de societatea comercială Dobrogea Grup Constanţa.
              
 Pâinea Dobrogea® Benecol® este singura pâine din România cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat clinic, folosit pe scară largă  la nivel mondial, în diferite alimente,  ce contribuie  la scăderea colesterolului.

Pâinea Dobrogea® Benecol®  este o  pâine trifuncţională:
  • Funcţia de reducere a colesterolului este conferită de adaosul de esteri de stanoli din plante ce reduc eficient nivelul colesterolului, prin blocarea parţială a absorbţiei colesterolului în tractul digestiv, atât a celui din alimentaţie, cât şi a celui biliar.
  • Funcţia hipoglucidică este dată de conţinutul scăzut de glucide,  26,4 g glucide/100g produs finit , cu peste 40% mai puţin decât pâinea albă de larg consum, fiind recomandată în alimentaţia persoanelor cu diabet. 
  • Reale beneficii în îmbunătăţirea digestiei: sunt conferite de conţinutul ridicat  de fibre alimentare de 6,63 g / 100g produs finit, putând fi clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006 ca “produs bogat în fibre”.
Pâinea Dobrogea® Benecol® poate fi folosită atât  în dietele curative, dar şi preventive, ea  fiind  recomandată tuturor celor care doresc să adopte un stil de viaţă sănătos.    
Pâinea Dobrogea Benecol este produsă de către Dobrogea Grup, într-un sistem integrat de Management al
Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează  ambalată în două gramaje: 
  • de 80 g cu un conţinut de  2 g de esteri de stanoli din plante, reprezentând doza zilnică minimă recomandată,  necesară reducerii colesterolului
  • şi  de 240g reprezentând doza minimă  de utilizare pentru 3 zile de dietă.
Produsul este disponibil în retailul modern la nivel national: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market, iar în oraşul Constanţa produsul este prezent  în magazinele Fresh
Sursa:  Sanatatea Press Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu