Reconstrucția mamară - soluția pentru vindecarea fizică și psihică


 Conform statisticilor INS, peste 6000 de femei au pierdut lupta cu cancerul mamar în 2012. Peste 90% dintre acestea au aflat de boală într-o formă avansată, șansele de supraviețuire fiind extrem de mici.
    
Mastectomia vine ca o soluție salvatoare, în ciuda faptului că este o intervenție chirurgicală mutilantă. Pentru recăpătarea siguranței de sine și a unui aspect fizic plăcut, chirurgia estetică pune la dispoziția femeilor care trec printr-o astfel de situație, multiple posibilități chirurgicale de reconstrucție mamară.
   

”Prin reconstrucția mamară, se recreează un aspect cât mai apropiat de sânii naturali și se urmărește atât recuperarea formei, cât și a dimensiunilor normale. Această procedură este adaptată particularităților anatomice individuale. Varianta propusă de chirurgul estetician fiind una personalizată în funcție de tipul de mastectomie realizată”, a declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Hotărârea de a apela la o astfel de intervenție este în strânsă legătură cu îmbunătățirea imaginii de sine și calitatea vieții personale. Pentru majoritatea femeilor, recompensa unei lupte câștigate în fața cancerului mamar este reconstrucția sânilor.
    
Pentru desfășurarea intervenției în condiții optime, chirurgul estetician recomandă realizarea unui set de analize. Se va evalua starea generală de sănătate, precum și eventualii factori de risc. De asemenea, se vor efectua măsurători pentru determinarea mărimii și formei sânului de reconstruit. În final se va stabili de comun acord cu pacientul, metoda cea mai potrivită de reconstrucție.
  
  ”Pentru ca beneficiile intervenției să răspundă dorințelor și așteptărilor pacientei, acesta trebuie să urmeze câteva indicații preoperatorii. Fumatul este de evitat cu o lună înainte de operație, precum și expunerea la soare sau solar. Nu se bea și nu se mănâncă nimic în noaptea dinaintea intervenției. De asemenea, cu 2 săptămâni înainte trebuie întrerupt consumul de aspirină sau alte medicamente care pot influența coagularea sângelui”, a mai declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Procedura se realizează sub anestezie generală, iar durata depinde în funcție de metoda reconstructivă aleasă, între 3 și 6 ore. Reconstrucţia se poate realiza atât concomitent cu mastectomia, cât și la un interval de timp după aceasta.
   
 În urma operației de reconstrucție mamară pot apărea diferite complicații precum necroza țesutului înlocuit sau modificări în ceea ce privește sensibilitatea la nivelul sânului. Totodata, cicatricele rezultate sunt destul de vizibile.
    
Perioada de recuperare recomandată de dr. Cristian Nițescu este între șase și opt săptămâni. Rezultatul final poate ajuta pacienta să depășească impactul fizic și emoțional al mastectomiei. Majoritatea femeilor au constatat o reală îmbunătățire a calității vieții.

 Chirurgia estetică este știință și artă în același timp, iar rolul dr-ului Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și unul dintre cei mai reputați chirurgi plasticieni din România, este acela de a vă remodela corpul şi de a vă reda încrederea în sine.
   
Pentru mai multe informații despre reconstrucția mamară, cât și despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nițescu, vă invităm să accesați site-ul: www.drNitescu.ro.

Sursa: SanatateaPressGroup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu