Fundatia Româna a Inimii si Junior Achievement România lanseaza tinerilor liceeni o noua provocare în programul Isport

Sute de liceeni din România aduna pasi într-un concurs dedicat sanatatii

Campania „Câstiga pas cu pas” provoaca elevii din peste 50 de licee din tara la mersul pe jos. Cu ajutorul unor pedometre, echipele de elevi vor aduna pasii facuti timp de sase saptamâni. Finalistii se vor lauda cu milioane de pasi si premii pe masura.


„Câstiga Pas cu Pas” îsi propune sa încurajeze elevii de liceu sa faca mai multa miscare si sa lucreze în echipa. Concursul consta în monitorizarea numarului de pasi efectuati în decurs de sase saptamâni. Monitorizarea se va face cu ajutorul unor pedometre oferite de organizatori. Perioada de desfasurare este 25 aprilie 2013 – 6 iunie 2013, iar câstigatorii vor fi premiati cu articole sportive.

Pentru a vedea liceele si echipele înscrise în concurs, puteti intra pe pagina dedicata: http://www.iheartsport.ro/pas-cu-pas.
Organizatorii îndeamna liceele care nu au cluburi I<heart>sport sa le înfiinteze acum: „Cine nu are club, sa-si faca”. Procedura este foarte simpla: profesorul-coordonator acceseaza site-ul www.iheartsport.ro, unde nu trebuie decât sa urmeze instructiunile si sa completeze formularul de înscriere. Desi înscrierile pentru concursul „Câstiga Pas cu Pas” s-au încheiat, membrii cluburilor I<heart>sport vor fi invitati sa participe si la alte evenimente si competitii.

„Întotdeauna preventia este mai ieftina decât tratarea bolilor cardiovasculare, iar schimbarea comportamentului înca din anii adolescentei este solutia cea mai fireasca pentru un viitor mai bun al copiilor nostri. Ceea ce încercam în acest program destinat liceenilor din România este sa îi provocam la exercitii de sanatate. Sportul trebuie sa redevina modul lor de viata si cred ca avem mari sanse sa reusim acest lucru pentru ca si pâna acum au demonstrat ca sunt interesati de sport. De un an întreg cluburile formate în licee organizeaza propriile evenimente si actiuni care au la baza ideea de miscare”, declara Prof. Dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Române a Inimii.

Concursul este organizat de Fundatia Româna a Inimii, cu sprijinul AstraZeneca si Junior Achievement România si este destinat elevilor din clasele IX-XIII care sunt înscrisi în cluburile I<heart>sport, în liceele din toata tara.

Despre programul I <heart> sport
În România, Young Health Programme are ca obiectiv preventia primara a bolilor cardiovasculare în rândul adolescentilor cu vârste cuprinse între 15 si 19 ani si propune un program national de educare în licee, în contextul lipsei de informare cu privire la sanatate. Statisticile plaseaza România pe locul 3 în lume în ceea ce priveste rata mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauza de mortalitate la nivel local. De asemenea, în tara noastra se înregistreaza un numar din ce în ce mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la vârste timpurii (mai devreme de 45 de ani).

Young Health Programme este initiativa globala AstraZeneca de investitie în comunitate, creata pentru ca tinerii din întreaga lume sa beneficieze de sprijinul necesar pentru a-ti proteja sanatatea si pentru a-ti îmbunatati sansele la o viata mai buna în viitor. În desfasurarea concursului „Câstiga Pas cu Pas”, Fundatia Româna a Inimii este sustinuta de partenerii sai, AstraZeneca si Junior Achievement România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu