Saptamana preventiei cardiovasculare

In perioada 10-16 februarie, Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc SAPTAMANA PREVENTIEI CARDIOVASCULARE.

Cu acest prilej, vor avea loc o serie de evenimente conexe, care au ca scop evidentierea importantei preventiei bolilor cardiovasculare si a  popularizarii factorilor de risc cardiovascular. De ce? Tocmai pentru ca, din punct de vedere al mortalitatii cardiovasculare, Romania ocupa locul 3 in lume, peste 60% din rata deceselor fiind cauzate de bolile de inima. Optimizand stilul de viata (in principal printr-o alimentatie echilibrata, activitate fizica regulata, renuntarea la fumat si odihna adecvata) putem preveni nu doar pana la 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroza, ci si pana la 90% din cazurile de diabet zaharat si 70% din cazurile de cancer.

In acest context, duminica, 10 februarie 2013, in Baneasa Shopping City, intre orele 10.00 si 19.00, se va organiza un eveniment dedicat Zilei Nationale a Preventiei Cardiovasculare. In cadrul acestuia, intr-o zona special amenajata, medicii specialisti le vor evalua gratuit, celor prezenţi la eveniment, riscul de boala cardiovasculara. De asemenea, Ziua Nationala a Preventiei va include si o tragere la sorti care va avea ca premii vouchere valabile in magazinele din Baneasa Shopping City.

Totodata, Saptamana Preventiei beneficiaza de o ampla promovare in mediul online. La acest nivel, se vor organiza concursuri, quiz-uri pe Facebook, menite sa capteze atentia utilizatorilor.

Pe de alta parte, luni, 11 februarie 2013, va avea loc Gala Inimii. Ca in fiecare an, evenimentul se va bucura si de aceasta data de prezenta unor personalitati din domeniul medical, presedinti ai societatilor medicale implicate in Forumul National de Preventie, membri ai Parlamentului, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Educatiei Nationale, ai Parlamentului European, persoane publice si parteneri.

Invitatii speciali ai editiei de anul acesta vor fi: Dl. Fausto Pinto, President Elect of the European Society of Cardiology si Dl. Hans Stam, President of the European Heart Network

Nu in ultimul rand, in perioada 10-16 februarie 2013, vor fi organizate, impreuna cu partenerii nostri, o serie de actiuni conexe ce vor fi concretizate in programe educationale pentru medicii de diferite specialitati.

Sursa: Mediamed

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu