Beneficiile uleiului de Macadamia

Macadamia este un arbore originar din Australia, care a fost descoperit de Lord John Macadam în jurul anului 1857. De-a lungul anilor, numărul de zone care ofereau acest fruct spre vânzare a crescut constant, ajungând să includă Africa, Guatemala şi Costa Rica. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte plăcut, şi sunt din ce în ce mai apreciate ca delicatese în gastronomie.


Uleiul este obţinut prin presarea la rece a nucilor şi este nongras, pătrunde rapid în piele, fiind recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii şi ca bază pentru uleiurile esenţiale în aromoterapie.

Ulei de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, incluzând cantităţi mari de acid palmitoleic, care se aseamănă cu sebumul (grăsimea produsă în mod natural de pielea omului, pentru protecţie).

Este un emolient excelent şi deosebit de bun pentru tenul uscat şi matur, dar şi hidratant pentru toate tipurile de piele.

Popularitatea uleiului de nucă de macadamia provine din faptul că are cea mai mare cantitate de acizi graşi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite în cosmetică.

Concentraţia mare (21%) de acid palmitoleic, ca şi cea de acid oleic (58%), ajută în lupta pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Mai mult, are un efect revigorant asupra pielii şi ajută la prevenirea bolilor de piele.

Uleiul de macadamia pătrunde rapid în piele, o catifelează şi reduce apariţia ridurilor fine, atunci când este utilizat în masajul facial. Datorită efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a rănilor minore, calmează arsurile solare, oferă protecţie împotriva arsurilor solare şi a altor afecţiuni ale pielii.

Uleiul de macadamia este potrivit pentru părul uscat, vopsit sau permanent, ca mască de par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu