Invitatie la CROSUL SENIORILOR

•    În România, din cei 3 milioane de bărbaţi de peste 50 ani, în jur de 900.000 manifestă simptome sugestive pentru HBP (hiperplazie benignă de prostată) (Sursa: ARU);

•    Din cei 900.000 de români care manifestă HBP, doar 200.000 se tratează lunar (Sursa: ARU);

•    Anual, mor aproximativ 250.000 de bărbaţi din cauza cancerului de prostată, în întreaga lume; 1 din 6 bărbaţi va fi diagnosticat cu cancer de prostată de-a lungul vieţii (Sursa:Cancer Research UK);

•    Cancerul de prostată este a doua cauză de deces din lume, locul întâi fiind ocupat de cancerul pulmonar.

    Deoarece 78% dintre barbatii romani care sufera de adenom de prostata nu se trateaza, fenomen ingrijorator, Asociatia Romana de Urologie (ARU), cu sprijinul Primariei Sectorului 3 si GlaxoSmithKline (GSK), alaturi de partenerii media RoClub Maraton si Centrul de Nutriție Superfit deruleaza, in perioada 17-22 septembrie, in cadrul “Saptamanii Europene a Urologiei 2012”, o campanie de informare si educare a populatiei despre afectiunile prostatei, precum si despre necesitatea controlului medical si a tratarii din timp a acestor afectiuni.


     Pentru a atrage atentia asupra faptului ca afectiunile prostatei influenteaza negativ calitatea vietii barbatilor cu varsta de peste 55 de ani, Asociatia Romana de Urologie cu sprijinul Primariei Sectorului 3 si GlaxoSmithKline (GSK), alaturi de partenerii media RoClub Maraton si Centrul de Nutritie Superfit,  organizeaza „Crosul Seniorilor, in pas cu viata activa”.

     Astfel ca, in ziua de 19 septembrie, o echipa de promoteri va fi prezenta in Sectorul 3, Zona Parcului IOR (Alexandru Ioan Cuza) pentru a imparti materiale informative legate de afectiunile prostatei si pentru a invita persoanele cu varsta de peste 50 de ani sa se inscrie la Crosul Seniorilor. Castigatorii vor primi premii constand in tricouri si articole sportive si obiecte de uz casnic, iar toti participantii vor fi inscrisi, automat, la o tombola cu premii.

     „Crosul Seniorilor, in pas cu viata activa” va fi organizat joi, 20 septembrie, cu incepere de la ora 10.30, in parcul IOR din Bucuresti. Crosul va avea urmatorul traseu: startul se face din parcul IOR, zona ESPLANADA (intrarea in parc din intersectia strazilor Baba Novac cu Campia Libertatii). Participantii vor face un tur de parc constand in aproximativ 3,14 km.

     Toți participanții la cros vor avea acces la o consultatie gratuita asigurata de medicii urologi prezenti la eveniment.
Sursa: Rogalski Grigoriu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu