Vacanţă de vis în deplină siguranţă

    Vara e deja instalată, planurile de vacanţă sunt făcute de mult, te-ai gândit ce bagaje vei lua cu tine şi, cu siguranţă, ai inclus pe listă un produs de fotoprotecţie. Pentru a fi sigură că vei face cea mai potrivită alegere, îţi oferim câteva sfaturile utile.

Pregăteşte-te dinainte pentru plajă!

    Un ritual complet de îngrijire pentru o piele sănătoasă începe cu un produs de curăţare  hipoalergenic, care nu conţine detergenţi şi parabeni şi respectă fiziologia pielii, atât de agresată în perioada verii. Alege un produs de curăţare cu efect hidratant pentru a-ţi păstra bronzul auriu cât mai mult timp.

Protecţie solară potrivită pentru pielea ta

    În timpul expunerii la soare, un factor de protecţie (SPF) cât mai ridicat este recomandarea tuturor specialiştilor. Un produs de fotoprotecţie este potrivit pentru pielea ta dacă o protejează de arsurile solare şi îţi întăreşte sistemul imunitar pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, care, în timp, îţi pot afecta sănătatea, provocând cancer de piele şi îmbătrânirea prematură a acesteia. Fotoprotectorul ideal nu îţi încarcă tenul, nu se strânge şi nu lasă urme albe, fiind rezistentă la apă şi  la transpiraţie. Dacă se întinde perfect uniform pe piele şi nu e gras şi gros, pielea ta va fi pe deplin satisfăcută!


    Aminteşte-ţi să reaplici produsul de protecţie ori de câte ori intri în apă sau te freci cu prosopul şi la intervale  regulate, pentru a fi sigur că pielea este perfect protejată. Producătorii şi doctorii recomandă reaplicarea protecţiei solare la fiecare 2 ore.

    Copilul tău este însă mult mai sensibil la razele ultraviolete. Numărul expunerilor neprotejate în copilărie creşte riscul de apariţie a cancerului cutanat la vârstă adultă şi de aceea protecţia trebuie să fie foarte înaltă
 
    Deoarece pielea copiilor este mai vulnerabilă la soare, până la vârsta de 3 ani se recomandă  utilizarea produselor solare 100% minerale, care au o toleranţă cutanată foarte ridicată.

După plajă

    După plajă, o loţiune reparatoare este obligatorie. Aceasta îţi va calma şi hidrata pielea şi o va pregăti pentru expunerea ulterioară.

    Alegerea produselor potrivite şi respectarea cu stricteţe a acestui ritual ajută enorm pentru menţinerea unui bronz frumos, de durată, într-o perfectă stare de sănătate. O piele îngrijită pe tot parcursul anului va arăta şi se va simţi mult mai bine!

Fotoprotecţie pentru pielea cu probleme

    Dacă ai tenul gras sau acneic, sensibil, alergic sau cu cicatrici, găseşti în farmacii produse care, pe lângă protecţia solară, îţi oferă şi beneficii terapeutice. Acestea protejează pielea de razele UV, dar şi tratează diverse afecţiuni ale pielii.

    Ştiaţi că: razele UVA sunt cele responsabile de eliberarea excesivă de radicali liberi, induc fotoîmbătrânirea şi reprezintă una dintre cauzele cancerului de piele? Asiguraţi-vă că produsul de fotoprotecţie pe care îl folosiţi are trecută pe ambalaj şi puterea filtrului UVA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu